Erdemli'nin Dinamikleri Erdemli İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'nin Dinamikleri Erdemli İçin Toplandı

Erdemli\'nin Dinamikleri Erdemli İçin Toplandı

Mersin’in Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği kent buluşmalarında, ilçedeki kanaat önderleri ve dinamikler bir araya gelerek, daha güzel bir Erdemli için fikir alışverişinde bulundu.

09.02.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Belediyesi'nin düzenlediği kent buluşmalarında, ilçedeki kanaat önderleri ve dinamikler bir araya gelerek, daha güzel bir Erdemli için fikir alışverişinde bulundu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin sorunlarını tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere muhtarlar, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, belediye müdürleri ve kent konseyi üyeleri ile kahvaltılı bir toplantıda buluştu. Toplantıda, "Daha güzel bir Erdemli için herkes üzerine düşeni yapmalı" mesajı çıkarken, Başkan Tollu, Erdemli'nin ilk müzesi olarak tarihe geçecek olan Erdemli Belediyesi Yörük Müzesi için katılımcılardan malzeme temini konusunda yardımlaşma çağrısında bulundu.

Toplantıda 2014 seçimlerinden bu yana geçen süreçte yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Tollu, "Elbette eksiklerimiz var. Bugün burada toplanma amacımız da bu. Hem sizlerin gözünden eksiklerimizi görmek hem de sizlerin önerilerinizi, eleştirileriniz almak ve buna göre Erdemli'nin hizmet önceliklerini belirlemek" dedi.

Erdemli Belediyesi'nin üreten ve akıllı belediyecilik sistemleri ile yönetildiğini kaydeden Tollu, asfalttan parke yoluna kadar her şeyin belediye tarafından üretildiğini söyledi. Tollu "Kendi mıcırımız, asfaltımız, parke taşımız, bordürümüz, kendi malzememiz ve kendi işçimizle hizmete sunulmaktadır. Aynı şekilde kendi çocuklarımız kendi tiyatro oyunlarını sergilediler. Bir de akılcı belediyecilik sistemimiz var. Yaptığı her iş akılcı ve herkesin önerisiyle, fikriyle meydana gelen bir sistem. Erdemli'yi ortak yönetmek, akılcı yönetme sistemidir. Bunun için istişareler yapıyoruz" diye konuştu.

Karşılıklı görüşlerin aktarılmasıyla devam eden toplantıda, Erdemli tarihinde ilk olma özelliğine sahip Yörük Müzesi de gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tollu, Erdemli tarihinde ilk defa bir müzenin kurulma aşamasında olduğunu belirterek, "Sahil bandımız içersinde konumlandırdığımız Yörük müzemiz için başta değerli muhtarlar olmak üzere herkese önemli görevler düşmektedir. Herkes evinde, köyünde, eşinde, dostunda Yörük yaşamını anlatan, tarihi özellikleri bulunan ne kadar eşya ve malzeme varsa müzemize bağışlasın" çağrısında bulundu.

Katılımcılar da Erdemli'nin çok kısa sürede önemli gelişim ve değişim sağladığını vurgulayarak, belediye hizmetleri ile eksiklikleri ve önerilerini dile getirdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'nin Dinamikleri Erdemli İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement