Erdemli ve Başarılı Birey Projesi'nin Sonuçları Değerlendirildi - Son Dakika
Yerel

Erdemli ve Başarılı Birey Projesi'nin Sonuçları Değerlendirildi

Erdemli ve Başarılı Birey Projesi\'nin Sonuçları Değerlendirildi

Adıyaman’da eğitim-öğretim seviyesinin arzu edilen seviyeye çıkarılması amacıyla 2 yıl önce hayata geçirilen “Erdemli ve Başarılı Birey Projesi”nin sonuçları ile gelinen nokta değerlendirildi.

03.09.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da eğitim-öğretim seviyesinin arzu edilen seviyeye çıkarılması amacıyla 2 yıl önce hayata geçirilen "Erdemli ve Başarılı Birey Projesi"nin sonuçları ile gelinen nokta değerlendirildi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, IMKB Lisesi toplantı salonunda Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul yöneticileriyle bir araya gelerek projenin sonuçlarını değerlendirdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çoban'ın Erdemli ve Başarılı Birey Projesinin çalışma yöntemi ile ilgili bilgilendirme sunumuyla başlayan toplantıda, 2014-2015 eğitim öğretim yılında uygulanan projeler ile TEOG, YGS ve LYS sonuçları değerlendirildi.

Toplantıda Mardin'de bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen 4 polis memurunu rahmetle anarak konuşmasına başlayan Vali Mahmut Demirtaş ise, Adıyaman'da eğitim-öğretim seviyesinin arzu edilen seviyeye çıkarılması amacıyla 2 yıl önce Erdemli ve Başarılı Birey Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirtti. Demirtaş, "Bu proje ile amacımız Adıyaman'da eğitim ve öğretim alanında Türkiye ortalamasının üstüne çıkmaktır. Bunun için yoğun gayret sarf ediyoruz. 3 yıl önce göreve başladığımda Adıyamanlılara ikili eğitimden tekli eğitime, sınıflarında 25-30 kişi olduğu bir eğitim sistemi sözümüz vardı. Çok şükür bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluk ve onurunu yaşıyoruz. Kahta ilçemiz hariç Adıyaman merkez ve ilçelerimizin tamamı ikili eğitimden tekli eğitime geçildi" dedi.

Göreve başladıktan sonra Adıyaman'ın eğitim alanında çok önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını kaydeden Vali Demirtaş, "Son üç yılda il genelinde mevcut dersliklere ilaveten 1248 yeni dersliğin temelini attık. Bunların büyük bir kısmı hizmete sunuldu. Bu eğitim ve öğretim dönemine ise 17 okul ve 330 yeni derslikle gireceğiz. Şehir merkezinde 5 tane, Kahta ilçemizde ise 2 tane olmak üzere temelini bu yıl attığımız 7 okulumuzu ise ikinci dönemde Adıyamanlı kardeşlerimizin hizmetine sunmayı öngörüyoruz. Bununla birlikte son üç yılda 2592 kişilik öğrenci pansiyonlarının temelini attık. Bu yıl 1292 öğrenci kapasiteli pansiyonlarımız öğrenci alımına başlamıştır. İnşaatı devam eden pansiyonlarımızı da seri bir şekilde bitirmenin gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Öğrencilere gerekli ilginin gösterilerek takibinin yapılması konusunda okul yöneticilerini uyaran Vali Mahmut Demirtaş, "Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bir öğrencinin gerek okul içinde gerekse de okul dışında hal, hareket ve tavırlarını mutlaka gözlemlemeli ve yakından takip edebilmelidir. Bu projeyi Adıyaman'da başarıyla uyguladık ve bunun pozitif sonuçlarını da aldık. Hayata geçirilen proje sayesinde bu yıl 88 öğrencimiz tıp fakültesini, 46 tanesi hukuk fakültesi, 31 diş hekimliği, 108 iktisat fakültesi, 269 öğretmenlik, 18 inşaat fakültesi, 5 eczacılık fakültesi, 19 elektrik ve elektronik mühendisliği, 114 ilahiyat fakültesi ve 17 öğrencimiz ise kamu yönetimini kazanmıştır. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarının sağlanmasında başta Vali Yardımcımız Murat Süzen Bey'e ve okul yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş toplantıda ayrıca, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar ile il ve ilçeler arasında eş güdümün sağlanması ve eğitimde başarı getirecek projelerin uygulanmasına yönelmesi konusunda il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile okul yöneticilerine talimat verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli ve Başarılı Birey Projesi'nin Sonuçları Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement