Erdemli Yaralı Kızıl Şahine Tedavi - Son Dakika
Güncel

Erdemli Yaralı Kızıl Şahine Tedavi

Erdemli Yaralı Kızıl Şahine Tedavi

Yaralı kızıl şahine tedavi Mersin'in Erdemli İlçesi'nde sağ ayağından yaralanmış olarak bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı.

25.02.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı kızıl şahine tedavi

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde sağ ayağından yaralanmış olarak bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı.

Bir vatandaş tarafından Erdemli- Ayrancı Karayolu üzerinde bulunan ve uçamayan şahin, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefliği'ne getirildi. Nesli tükenme tehdidindeki türlerden olan yaralı kızıl şahini teslim alan Şef Mevlüt Çetin, yaptıkları ilk incelemede Şahin'in sağ ayağının kırık ve uzun süre aç kalmasından dolayı da bitkin olduğunu belirledi. Hayvanı tedavi edilmek üzere Tarsus'ta bulunan hayvanat bahçesine göndereceklerini ve ardından da doğal hayata geri bırakılacağını ifade eden Çetin, şunları söyledi:

"Yaralı şahin yaklaşık 2 yaşında ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kuş türlerinden olmasından dolayı çok kıymetli. Bize genelde avcılar tarafından vurulan vücudunun çeşitli yerlerinden saçma isabet eden kuşlar getirilirdi. Ancak bu yırtıcı kuşun sağ ayağı bir yere çarpmadan dolayı baldırından kırılmış. Hayvan hareket edemez hale gelmiş. Yaralı kuşun ayağı tedavi edildikten sonra doğal yaşamına geri bırakılacak."

Mevlüt Çetin ayrıca hangi canlı olursa olsun öldürülmemesi ve bu tür nesli tükenme tehlikesi taşıyan yırtıcı kuşlara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek insanların daha duyarlı davranmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdemli Yaralı Kızıl Şahine Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement