Erdemlili Kooperatifçiler Belgelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Erdemlili Kooperatifçiler Belgelerini Aldı

Erdemlili Kooperatifçiler Belgelerini Aldı

Mersin’in Erdemli İlçe Halk Eğitimi Merkezi ile Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı işbirliğinde oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Kooperatif Gelişim ve Uyum Eğitim Kursu” tamamlandı.

17.03.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçe Halk Eğitimi Merkezi ile Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı işbirliğinde oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Kooperatif Gelişim ve Uyum Eğitim Kursu" tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 101 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Sertifika töreni öncesinde konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, bu tür kursları önemsediklerini belirterek, "Kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini arttırabilmenin yolu, kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatiflerde çalışan meslek elemanlarının kalitesinin arttırılmasından geçmektedir. İlçemizde faaliyet gösteren kooperatiflerin etkin, verimli ve mevzuata uygun çalışması ve ekonomide daha fazla yer almasını ve halk eğitimi merkezimizle daha bir çok alanda iş birliği içinde kurslar açılmasını temenni ediyorum" dedi.

Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Güler de, "Kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve eylemleri gerçekleştirme yeterliliğine sahip meslek elemanları yetiştirerek kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçladık. Takip ettiğim kadar Çukurova yöresinde bu kursu ilk defa açan ve başarı ile tamamlayan bizleriz. Kursa katılıp başarılı olan tüm üyelerimi tebrik ediyorum. İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerimize bizlere bu imkanı sundukları için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur ise sertifika zorunluluğu ile ilgili bilgiler vererek, "Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı" doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda kooperatiflerle ilgili kurum ve kuruluşlara yönelik kısa adı KOOP-GEP eğitimleri olan "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı ile kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin sertifikalı olma zorunluluğu getirilmiştir" dedi.

İlgili belgeye sahip olmayanların kooperatiflerde yönetici olamayacağını da anlatan Okur, "İlçemizde aktif olan tüketim kooperatifleri, esnaf kefalet kooperatifi, motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, tarım kredi kooperatifi, konut yapı kooperatifleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri ile sanayi sitesi işletme gibi kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, kooperatif çalışanları ile kooperatiflerin muhasebelerini tutan yeminli mali müşavirlerin belge almaları gerekmektedir. Bu sebeple tüm kooperatif yöneticilerini kursumuza katılmaya davet ediyoruz. Bugün belge alan bütün kursiyerlerimiz de tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemlili Kooperatifçiler Belgelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement