Erdoğan 15 Şehrin Belediye Başkan Adayını Açıkladı. - Son Dakika
Güncel

Erdoğan 15 Şehrin Belediye Başkan Adayını Açıkladı.

Erdoğan 15 Şehrin Belediye Başkan Adayını Açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 şehrin daha belediye başkan adayını açıkladı.Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yaklaşan yerel...

03.12.2013 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 şehrin daha belediye başkan adayını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin 15 adayını daha açıkladı. Erdoğan adayları açıklarken, adaylarının açıklandığı şehirlerde yapılan hizmetler de sinevizyon gösterisi ile partililere izlettirildi.

Erdoğan'ın açıkladığı o adayların isimleri şöyle:

Ardahan Belediye Başkan Adayı: Faruk Köksoy. (Mevcut Belediye Başkanı)

Iğdır Belediye Başkan Adayı: Mustafa Buluş. (AK Parti İl Başkanı)

Erzincan Belediye Başkan Adayı: Cemalettin Başsoy. (AK Parti İl Başkanı)

Bingöl Belediye Başkan Adayı: Yücel Barakazi. (30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi içinde AK Parti'den Bingöl Belediye Başkan Adayı)

Hakkari Beledi Başkan Adayı: Osman Kızılban. (Eski AK Parti İl Başkanı)

Rize Belediye Başkan Adayı: Reşat Kasap. (Mevcut Belediye Başkanı)

Bitlis Belediye Başkan Adayı: Fehmi Alaydın. (Mevcut Belediye Başkanı)

Batman Belediye Başkan Adayı: Mehmet Emin Ekmen. (Eski milletvekili, Akil İnsanlar Heyeti üyesi)

Ağrı Belediye Başkan Adayı: Hasan Arslan. (Mevcut Belediye Başkanı)

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Sekmen. (Eski milletvekili)

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Osman Nuri Gülaçar. (28 yıl imam hatiplik yaptı)

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Yusuf Ziya Yılmaz. (Mevcut Belediye Başkanı)

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Sadullah Ergin. (Adalet Bakanı)

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Galip Ensarioğlu. (Diyarbakır Milletvekili)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Celalettin Güvenç. (Eski vali)

-HATAY'A BAKAN ADAY-

2014 yerel seçimlerinde, Hatay'da ilk kez büyükşehir belediye başkanı da seçilecek. AK Parti, bu seçime iddialı bir isimle, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile girme kararı aldı. 1964'te Antakya doğumlu olan Ergin, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti Kurucu üyelerinden olan Ergin, üç dönemdir milletvekili, iki dönemdir de Adalet Bakanı olarak görev yapıyor. Ergin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den sonra AK Parti'nin resmen belediye başkan adayı olarak açıkladığı ikinci kabine üyesi oldu.

AK Parti'nin Suriyeli göçmenlerden rahatsız olan Hatay'daki seçmeni kaybetmemek için Bakan Ergin'i aday göstereceği de basına yansımıştı.

-DİYARBAKIR'A MİLLETVEKİLİ-

AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını BDP'den almak için yarışa Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile girme kararı aldı.

İşadamı olan Ensarioğlu 1966 yılında Diyarbakır'da doğdu. Gıda toptancılığı, özel ve resmi benzin istasyonu işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği yapan Ensarioğlu, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı (DKVS) ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulları Üyeliklerinde bulundu. 2 yıl süreyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığını yürüttü.

-ŞANLIURFA'YA VALİ-

AK Parti, Şanlıurfa'da büyük bir sürprize imza atarak, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yerine Vali Celalettin Güvenç'i aday gösterdi.

2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday olarak belediye başkanı olan Fakıbaba, 2009 seçimlerinde ise bağımsız aday olarak yarışa girmiş ve kazanmıştı. Fakıbaba'nın 2009'da AK Parti'den aday olmamasının ardında, o dönemin AK Partili Şanlı Urfa vekillerinin söylediği iddia edilen "Başbakan Erdoğan ceketini aday gösterse Urfa'da seçilir" sözlerinin etkili olduğu kulislere yayılmıştı.

Bağımsız aday olarak Belediye Başkanı seçilen Fakıbaba, daha sonra Saadet Partisi'ne geçmişti. Fakıbaba, Ocak 2013'te yeniden AK Parti'ye geçmişti.

AK Parti, 2014 seçimlerine, kentin valisi Celalettin Güvenç'le girmeyi tercih etti. 1959 Kahramanmaraş doğumlu olan Güvenç, Hukuk mezunu. Kaymakam, vali, müfettiş, müsteşar yardımcılığı görevlerinin ardından Erzurum ve Manisa valiliği yapan Güvenç, 2011 yılında Şanlıurfa Valiliği'ne atandı. Güvenç, Yüksek Seçim Kurulu'nun aday olmak isteyen bürokratların görevden ayrılmaları için koyduğu son tarihte, görevinden ayrıldı. Güvenç aynı zamanda, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç'in de ağabeyi.

-ARDAHAN'DA YOLA DEVAM-

AK Parti Ardahan'da yoluna Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile devam kararı aldı. 1964 Ardahan doğumlu olan Köksoy, orman mühendisi. AK Parti, Iğdır'da ise İl Başkanı Mustafa Buluş'u aday yaptı. AK Parti, Hakkari'de BDP'li Belediye Başkanı'nın karşısına Osman Kızılban ile çıkma kararı aldı. Bir dönem Hakkari İl Başkanlığı görevinde bulunan Kızılban, İl Özel İdaresi Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek belediye başkanlığına aday oldu.

AK Parti'nin Bingöl Belediye Başkan Adayı da Yücel Barakazi oldu. Barakazi 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi içinde AK Parti'den Bingöl Belediye Başkan Adayı olmuştu. AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de mevcut AK Partili Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan vazgeçme kararı aldı. AK Parti'nin Rize Belediye Başkanlığına ise Prof. Reşat Kasap aday gösterildi.

-BATMAN'A ESKİ VEKİL-

AK Parti, Batman'da BDP'li Belediye Başkanının karşısına Mehmet Emin Ekmen ile çıkıyor. 2007 seçimlerinde Batman'dan milletvekili oldu.Ekmen, Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi grubunda yer almıştı. AK Parti Bitlis'te mevcut belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Ağrı'da da mevcut belediye başkanı Hasan Arslan ile devam kararı aldı. Ak Parti, Erzurum'da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Ahmet Küçükler ile devam etmeme kararı aldı. Küçükler'in yerine 23. Dönem Milletvekili Mehmet Sekmen aday gösterildi. AK Parti Van'da, BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın karşısına Osman Nuri Gülaçar ile çıkacak.

AK Parti'nin Samsun'da Yusuf Ziya Yılmaz'ı bir kez daha aday gösterdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan 15 Şehrin Belediye Başkan Adayını Açıkladı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement