Erdoğan: "15 Temmuz'u Devlet ve Millet Olarak Bir Milat Haline Dönüştüremezsek Yazıklar Olsun Bize" - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: "15 Temmuz'u Devlet ve Millet Olarak Bir Milat Haline Dönüştüremezsek Yazıklar Olsun Bize"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm terör örgütleriyle ve onların arkalarındaki güçlerle mücadeleyi daha güçlü ve etkin şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozduk. Bundan sonra inşallah Suriye'de oynanan oyunu da bozacağız, Irak'ta oynanan oyunu da bozacağız, Libya'da oynanan oyunu da bozacağız. Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, dünyanın her yerinde, mazlumların ve mağdurların acısı, göz yaşı kaybetmesi pahasına oynanan oyunları bozacağız." dedi.

30.07.2016 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm terör örgütleriyle ve onların arkalarındaki güçlerle mücadeleyi daha güçlü ve etkin şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozduk. Bundan sonra inşallah Suriye'de oynanan oyunu da bozacağız, Irak'ta oynanan oyunu da bozacağız, Libya'da oynanan oyunu da bozacağız. Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, dünyanın her yerinde, mazlumların ve mağdurların acısı, göz yaşı kaybetmesi pahasına oynanan oyunları bozacağız." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'nda vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP/C gibi ülke ve milletin bekası için tehdit oluşturan tüm terör örgütlerinin başını ezmekte en küçük bir tereddüt göstermeyeceklerini vurguladı.

Düşmanın tek değil çok olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne olursa olsun. Öyle diyor üstat, 'Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın.' Durmayacağız. Onun için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, işte bu malum yapının dışında o vatanına, milletine sahip çıkan kardeşlerimle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın aynen o takımın dışındaki polislerimizle tüm korucularımızla birlikte bu bölücü terör örgütüne karşı ülkemizin dört bir yanında mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Çünkü bu ülkenin huzuruna kast etmeye kimsenin hakkı yok. Bu milletin refahına kast etmeye kimsenin hakkı yok. Biz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız."

"Hayata geçirdiğimiz her uygulama Anayasa'ya, kanunlara uygundur"

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Erdoğan, darbe girişimi sürecinde dahi hukuktan en küçük taviz verilmediğini, attılan her adımda, alınan her kararda, hayata geçirilen her uygulamada Anayasa'ya ve yasalara uyulduğunu söyledi.

Erdoğan, "Meclisimizle Milli Güvenlik Kurulumuzla Bakanlar Kurulumuzla bakanlarımız ve bakanlıklarımızla tüm kurumlarımızla çalışmalarımızı hukuk sınırları içerisinde yürütüyoruz. Yaşanan olağanüstü dönemden kaynaklanan eksikler, hatalar olursa onlar için de hukuk yolu açıktır, açık kalmaya devam edecektir ama adaleti tesis etmek de boynumuzun borcudur." diye konuştu.

Vatandaşların, darbeciler için idam taleplerine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Herkes, 'idam, idam, idam' diyor. Burası demokratik, parlamenter bir sistemle yönetilen bir demokrasi, bir hukuk devleti. Öyleyse burada Hükümetin yapacağı bir şey var; nedir bunun yolu? Bu talebi alır, parlamentoya taşır ve parlamentoda bunu tartışır, bu yolla verilen karara da herkes uyar. Az önce, o yaralı kardeşim en güzel şekilde reçeteyi açıkladı. Ne dedi? Dedi ki 'Eğer bu konuda Hükümetimiz sıkıntıya düşmeyecekse, parlamento idamın dışında verilebilecek en ağır ceza neyse onun kararını alsın.' O zaten var, orada problem yok ama diğeri de yine milletimin talebidir ve bu talep de parlamentoya gelir, parlamento bunu müzakere eder, ona göre de adımını atar. Kimse de 'Niye bu adımı attın' deme hakkına sahip değildir. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda bu var mı, var. Türkiye'de de bu müzakere edilir, tartışılır, adımı ona göre atılır. Mevlana Hazretleri'nin ifadesiyle bir şeyi yerli yerine koymak, adaleti böyle tanımlıyor. Bir şeyi olmaması gereken yere koymak, işte bütün bunlar zulümden de biliyorsunuz ağırdır. Onun için bundan kaçınacağız. Olması gereken yere koyarak adaleti, olmaması gereken yerden de kaçınarak zulümden çekineceğiz."

"Ülkemizde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozduk"

Milletin 15 Temmuz gecesi sergilediği birliğe, beraberliğe, dayanışmaya, kardeşliğe uygun şekilde hedefleri sürekli büyüterek, adımları sıklaştırarak yola devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Fetullahçı Terör Örgütüyle değil diğer terör örgütleriyle ve onların arkalarındaki güçlerle olan mücadelemizi daha güçlü, daha etkin şekilde sürdüreceğiz. Ülkemizde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozduk. Bundan sonra inşallah Suriye'de oynanan oyunu da bozacağız, Irak'ta oynanan oyunu da bozacağız, Libya'da oynanan oyunu da bozacağız. Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, dünyanın her yerinde, mazlumların ve mağdurların acısı, gözyaşı, kaybetmesi pahasına oynanan oyunları bozacağız. Kardeşlerim, bunların hiçbiri ülkemizde yaşananlardan bağımsız değildir. Hepsi aynı senaryonun farklı sahnelerinden ibarettir.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi sadece Ankara'da, İstanbul'da değil dünyanın farklı bölgelerinde, pek çok şehirde yüz milyonlarca insanın kalbinin Türkiye için attığına işaret ederek, "Elleri bizim için semaya kalkıyordu. Aman ya Rabb o ne güzellik. Bu millet, dünyada farklı yere oturdu. Her yerden size selamlar var, dualar var. Bu insanlar, Türkiye'deki mücadelenin 79 milyonla birlikte kendi istiklal ve istikbal mücadeleleri olduğunu biliyordu. Ülkemize husumet besleyenler, teröristlerini üzerimize salanlar, kendilerini dev aynasında görebilirler ama bu milletin arkasında çok daha büyük bir güç, çok daha büyük bir destek var. O da mazlumların duasıdır."

"Aynen İstiklal Marşı'nda olduğu gibi"

İstiklal Marşı'ndan, "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma. Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın." bölümünü okuyan Erdoğan, "Siper ettiniz ve hayasızca akın durdu. İşte bunu yazdınız. Aynen İstiklal Marşı'nda olduğu gibi" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Erdoğan: "15 Temmuz\'u Devlet ve Millet Olarak Bir Milat Haline Dönüştüremezsek Yazıklar Olsun Bize"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: '15 Temmuz'u Devlet ve Millet Olarak Bir Milat Haline Dönüştüremezsek Yazıklar Olsun Bize' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.


Advertisement