Erdoğan: 1919'dan Başlayan Tarih Anlayışını Reddediyorum - Son Dakika
Politika

Erdoğan: 1919'dan Başlayan Tarih Anlayışını Reddediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum" dedi.

29.04.2016 22:34  Güncelleme: 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Kut-ül Amare zaferin 100. yılı programında konuştu. Cumhurbaşkanı konuşmasında ,'Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum. Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyete atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır.

"1. DÜNYA SAVAŞI VE KURTULUŞ SAVAŞI MİLLETİMİZİN ŞAHLANIŞIDIR"

Batı medeniyetinde Türk, belli bir kavmin adı değil tüm Müslümanları ifade eden bir isimdir. Dünyada 200 milyonun üzerinde bir varlığa sahip Türkçe konuşan toplumlar denince de akla önce bizim milletimiz gelir. Millet olarak temsil ettiğimiz bu geniş algının gerisindeki büyük mücadeleyi ve fedakarlıkları çok iyi görmek, çok iyi değerlendirmek ve idrak etmek mecburiyetindeyiz. Ülkemizde maalesef, nesillere bu büyük fotoğrafı gösterecek bir tarih anlayışı mevcut değil.

Tüm cepheleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı milletimizin kıyamıdır. Yani ayağa kalkışı, şahlanışıdır. Tarih kitaplarında bizim milletimiz için ne denir? Asker millet veya ordu millet ifadesi kullanılır. Çünkü biz gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alabilen bir milletiz. Yani bizim ordumuz sadece muvazzaf değildir. Ayrıca bizim bir de mobil ordumuz vardır. O da milletin ta kendisidir.


"RESMİ TARİHİMİZİ İNGİLİZLERİN İSTEDİĞİ GİBİ DÜZENLEDİK"

Maalesef biz resmi tarihimizi yıllarca tam da İngilizlerin istediği gibi düzenledik. Birinci Dünya Savaşı'nın her cephesinde, başta İngilizler olmak üzere düşmanlarımızın öfkeyle, dostlarımızın ümitle ama tüm dünyanın şaşkınlıkla takip ettiği bir mücadele ortaya koyduk. Ateşkes anlaşması imzalandığında Osmanlı ordusu tüm cephelerde savaşmaya devam ediyordu. Yani ortada çökmüş, bitmiş, teslim olmuş bir ordu, bir devlet yoktu. Bizim bu dönemde başımızı yakan, klasik sorunumuz olan cephede kazanıp masada kaybetme işidir, yani diplomasi eksikliğidir.

Böyle bir milletin tarihindeki zenginlikleri anlatmaya değil kitaplar, kütüphaneler bile yetmez. Bunu böyle görüyoruz. Ama biz ne yapmışız? Kendi tarihimizin üzerine kara bir örtü örtmeye çalışmışız. Kendi tarihimizi gömmeye çalışmışız. Kendimize ait olan pek çok başarıyı sanki bizimle ilgisi yokmuş gibi kısaca anlatıp geçenler veya hiç değinmeyenler, hem ecdadımıza saygısızlık hem de gelecek nesillere çok büyük kötülük yapmışlardır.

Erdoğan: 1919\'dan Başlayan Tarih Anlayışını Reddediyorum

Son Dakika Politika Erdoğan: 1919'dan Başlayan Tarih Anlayışını Reddediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • bilirkisi: sayin c.baskanim sizi cok sevmeme rsgmen bu düsüncenize katilmiyorum. böylr bir anlayis zaten yok. türk milleti gecmisini düsünürken göktürklere kadar inebiliyor. bence bu düsüncenin sadece size ait oldugunu düsünüyorum. 0 0 Yanıtla
  • Habip : Okumayan bir adam Tarihi red etmesi normal. 0 0 Yanıtla
  • Olm-Bak-Git: Bunuda anlamazsa bizimm cumhuriyet bebeleri onlar için yapılacak bir şey yok artık isimlerini değişsinler 0 0 Yanıtla
  • Tek bayrak: Ders Kitaplarından osmanlı tarihini bunlar çıkardı 0 0 Yanıtla
  • Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi
    09:40 Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı gerçekleştirildi.

  • Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor
    09:39 Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde 33 yıllık esnaf olan Orhan Gündoğdu, maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayınca kendi iş yerine ait 10 tekerli kamyonu seçim aracı olarak kullanmaya karar verdi.

  • Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:37 Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, şehit aileleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar yemeğinde şehit aileleriyle ilgilenen Kaymakam Kumcu, devletin temsilcileri olarak şehit ve gazilerin ailelerine minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti. İftar yemeğine 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Atilla Dündar, Belediye Başkanı Ensar Dündar, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri katıldı.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Hakkari Valisi Ali Çelik, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:28 Hakkari Valisi Ali Çelik, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleriyle bir araya geldi. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve Vali Çelik günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Vali Çelik, şehitleri rahmetle ve minnetle anarak onları yad etti. İftar programında Vali Çelik, şehit aileleriyle ayrı ayrı görüştü.

  • Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve eşi Meltem Eldivan, şehit Hamit Şahin'in ailesiyle iftar sofrasında buluştu
    09:24 Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve eşi Meltem Eldivan, şehit Hamit Şahin'in ailesiyle iftar sofrasında buluştu

    Bölücü terör örgütünün İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Hamit Şahin'in ailesiyle iftar sofrasında bir araya gelen Vali Mustafa Eldivan, şehitlere minnet ve vefa borcumuz olduğunu belirtti. Eldivan, şehit ailesiyle sohbet ettikten sonra ziyaretini sonlandırdı.

  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı
    09:23 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı

    Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte karşı muhalif gördükleri kişileri tehdit ettiği, örgüt lehine slogan attığı ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi. Operasyonda 1 ruhsatsız tabanca, 23 adet fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği ve örgütsel dijital materyal ele geçirildi.


Advertisement