Erdoğan: Bakanlar Kurulu'na Başkanlık Yetkimi 2015'te Kullanacağım - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Bakanlar Kurulu'na Başkanlık Yetkimi 2015'te Kullanacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık yetkisiyle ilgili konuştu, "Anayasa'da zaten var, kullanmamak olmaz. 2015'e öyle gireriz inşallah." dedi.

23.11.2014 08:11  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık yetkisiyle ilgili konuştu, "Anayasa'da zaten var, kullanmamak olmaz" dedi. Planladığı takvimi ise şöyle açıkladı: İnşallah 2015'e de öyle gireriz.

Erdoğan'ın Afrika Zirvesi dönüşünde Cumhurbaşkanlığı uçağında gazetecilere yaptığı değerlendirmelerin başlıkları şöyle oldu:

SÜRECİN TARAFLARI VAR

''Çözüm sürecinin tarafı yok, tarafları var. Siz el uzatıyorsunuz ama karşı taraf size aynı şekilde mukabelede bulunmuyorsa sonuç alamazsınız. Bütün seçimlerde Güneydoğu'da sıkıntılar yaşadık. Temenni ederiz ki bu artık ortadan kalkar. Silahsızlanma olayı gerçekleşir. Bunun için bütün siyasi partilere önemli görevler düşüyor. İnşallah beklentiler istikametinde gelişmeler olur.

'MÜZAKERE' YANLIŞ KELİME

Müzakere kelimesini kullanmak yanlış olur. Hükümet, benim başbakanlığım dönemimde, atılması gereken adımları attı, yapılması gerekenlerin bir çoğunu yaptı. Oda sayısı ikiye çıkarıldı, TV verildi, ziyaretlerde esneklik sağlandı. (Sekreterya önerisi) Herkes kendi inancına göre söyleyebilir. 50 bine yakın şehitlerimizin ailelerinin canı yanmış. Onların nasıl baktığı, ne dediği de önemli. Hakeza Diyarbakırlı anneler meselesi var. Onların çocukları dağa kaçırılmış bu çocuklar niye gelmiyor acaba? Bu anneleri ciğerleri dağlarcasına ağlatmaya kimin ne hakkı var? Akil insanlar bu dönemde bir de gidip bu insanlarla oturup konuşmalı.

SÜRECE YABANCI KATILIM OLMAZ

Amerika ya da başkaları. Bunları daha önce Oslo da da yaşadık. Bunların nasıl tecelli ettiği ortaya çıktı. Bu işi bu Vatanın kendi evlatları kendi aramızda çözeriz. Amerika'yla çözemeyiz. Yıllarca Kandil'e bir İngiliz gitmiştir, o da bir üçüncü göz gibi oynuyordu. Hiçbir şey yapmadığı gibi tam aksine bu süreci ağırlaştırmıştır. Aynı aktörler Oslo'da da rol almıştır. Orada da olumlu istikamette bir şey ortaya çıkmadı. Artık Kürdüyle Türküyle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.

KOBANİ DEĞİL HALEP ÖNEMLİ

Fransa ziyaretimde Hollande'ye söyledim. Neden sadece Kobani'yi konuşuyoruz da Halep'i hiç konuşmuyoruz. Halep çok daha stratejik bir şehir. Orada, 1 milyon 200 bin insan yaşıyor. Bakın rejim orayı vurdu, Kobani'yi vurmadı. Niçin Halep konusu hiç masaya yatırılmıyor? Halep'in düşmesine seyirci kalınmamalı.

PAPA'YA İSLAMOFOBİ'Yİ SÖYLEYECEĞİM

Teröre karşı mücadelede Papa'nın dünyadaki etkinliği inkar edilemez. Hristiyan dünyaya verecekleri mesajı önemsiyorum. Özellikle Batı'daki İslamafobi'yi Gündeme getirmeyi, bununla mücadeleye katkı sağlamasını önemsiyoruz. Bu gündeme getireceğimiz en önemli konulardan biri olacak.

3. AFRİKA ZİRVESİ İSTANBUL'DA

İkinci Türkiye Afrika Ortak zirvesini Ekvator Ginesi'nde yaptık. 28 ülke katıldı. İnşallah üçüncüsünü 2019'da İstanbul'da yapacağız. Anlaşmalar yaptık. Bunlar takip edilmeli. Afrika'da Türkiye'nin varlığı önemli. 54 ülkenin 39'unda büyükelçilik, 4 de başkonsolosluğumuz var. 15 ülkede de süratle büyükelçiliklerimizi açıp tamamında var olmalıyız.

APARTMANDA YAŞADIM SARAY MERAKLISI DEĞİLİM

Beştepe Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin sarayıdır. İyice abartıldı, 150 odadan söz edenler var. Halbuki 15-20 odası olacak. 4,5 yılllık belediye başkanlığım döneminde Florya'daki o muhteşem köşkte değil apartmanda oturdum. Annem, kardeşlerimle beraber... Başbakan olduktan sonra da resmi konut yerine apartmanda kirada yaşadım. Kimse 'ne kadar da mütevazı' demedi. Konut meraklısı değilim. Binanın işlevselliğini zamanla herkes anlayacak.

MİT'İ ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN

Vehimlerle siyaset yapılmaz. Vehimlerden kurtulmak lazım. MİT'in şu veya bu partiyi bölmek gibi bir işi asla olmamıştır ve de olamaz. MİT, iktidar da dahil olmak üzere, herhangi bir parti için çalışan bir kurum değildir. MİT'i zan altına bırakacak açıklamalardan kaçınmak lazım.

ABD MÜTTEFİKLİĞİN GEREĞİNİ YAPMIYOR

(ABD müttefiklik gereğini yerine getiriyor mu' sorusuna...) Tümüyle yerine getiriyor diyemem. Bizim ittifakımız Suriye'de rejim hedefli bir ittifak olmalıydı. Suriye'de uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve eğit-donat... Obama'ya PYD'nin de PKK gibi bir terör örgütü olduğunu söyledim. Kobani'nin 2 güne kadar düşebileceğinden söz etti. Ben de Kobani'den 200 bin insanın ülkemize geçtiğini, sivil kalmadığını, 2 bin civarında savaşçı olduğunu anlattım. Ama buna rağmen o gece oraya silah indirdiler. Silahların bir kısmı DEAŞ'ın eline geçti. Biz bir müttefikten dayanışma bekleriz, göremediğimizde üzülürüz. Türkiye, bu bölgede ABD'nin en güçlü dayanışma içinde olabileceği bir ülkedir.

İNŞALLAH O YETKİYİ KULLANACAĞIZ

Cumhurbaşkanı olarak Anayasal yetkileri kullanmamak diye bir şey olmaz. İnşallah o yetkiyi de (bakanlar kurulunu toplamak) kullanacağız. İnşallah 2015'e de öyle gireriz.

Şu ana kadar anlattıklarımıza itiraz eden lider görmedim. Hatta tam tersine, sizin ülkeniz için tehdit olan bizim için de tehdittir diyorlar. Ama bizim alternatifleri artırmamız lazım. Bu da ağırlıklı olarak eğitimle ilgili. Bu sistemlere girecek kadroları artırmamız lazım. Başbakanlığım döneminde talimatı vermiştim. Bazı modeller üzerinde Milli Eğitim şu anda çalışıyor. İnşallah oradaki okullarda bu işi başlatacağız. Bunu istiyorlar.

BUNUN BEDELİNİ MİLLETÇE ÇOK AĞIR ÖDERİZ

Mücadele kararlılıkla devam edecek. Yarıda kesersek bunun bedelini milletçe, ülke olarak çok ağır öderiz. Biz en ağır kararı MGK'da aldık. MGK'da aldığımız tavsiye kararını hükümetimize bildirdik. Hükümetimiz de Bakanlar Kurulu kararını aldı. Bundan sonra mevzuat süratle bitirilmek suretiyle adımlar atılmış olacaktır. Geri adım atmak söz konusu değildir. Bunun ulusal boyutu olduğu kadar uluslar arası boyutu da var. MGK kararını almamızın sebebi bu işi uluslar arası boyutta çözmek. Bunu bütün dost ülkelerin bilmesi lazım.

GÜLEN'İN İADESİ İÇİN YARGI SÜRECİ

Mahkeme süreci neticesinde, kimi nereye kadar ilgilendiriyor bunu göreceğiz . Gördükten sonra da deport meselesi de dahil herşey net olarak ortaya çıkacak. Yargı paketinin çıkması ile süreç ivme kazanacaktır.

Bazı olaylar yaşadık 2013'te 2014'te... Gezi, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olayları. Bunlar durup dururken olmuyor. Tüm bunlar çeşitli yerlerle irtibatlı. KCK olayları durup dururken olmuyor. Ben tüm bu olayların arkasında olabilecek kesimleri kastederek, üst akıl diye bir tabir kullanmıştım. Üst akıl, paralel yapıyı da kullanıyor. Bunlar, Cumhurbaşkanlığıydı, Başbakanlıktı, Anayasa Mahkemesiydi, yargıydı, emniyetti, TSK'ydı, tüm ağlarımıza girdiler. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yapı oluşturdular. Ulusal güvenliği tehdit eden bu yapı karşısında sessiz kalmak mümkün değil.''

Erdoğan: Bakanlar Kurulu\'na Başkanlık Yetkimi 2015\'te Kullanacağım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Bakanlar Kurulu'na Başkanlık Yetkimi 2015'te Kullanacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • SENDEN GÖRDÜK: Belediye başkanlığı yaptığın tarihten bu yana çok değiştin. Seni tanıyamaz olduk. Çok uzak değil, 3. döneminizde her şeyi berbat ettiniz. Yolsuzluk, Hırsızlık, Rüşvet, Yalan, İhaneti senden gördük 48 32 Yanıtla
  • erdem sabri: senin bakanlar kuruluna katılmana ne gerek var zaten başbakanı şimdi zaten o kumanda ediyor, onun demek istediği padişahlığımı 2015 seçimlerini alırsak resmen ilan ederim demek istiyor 21 3 Yanıtla
  • CHZAMP: Helal sana yakışır. 4 17 Yanıtla
  • AYDIN: KARDEŞİM SEN DE İKİ DE BİR İLKOKULDAKİ SINIF BAŞKANI GİBİ KİBİRLENİP DURMA. BAŞKANLIK ETSEN NE OLUR ETMESEN NE OLUR. ADINI BİLE KULLANMADIĞIN BİR MECLİSE BAŞKANLIK EDECEĞİM DİYORSUN. SAHİ NEYDİ ADI BİR TEKRAR ET BAKALIM. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ. YANİ TÜRKLERİN BÜYÜK MECLİSİ. BUNU KABUL EDİYORSAN NE ALA. YAPTIRDIĞIN KÖŞKE DE BAŞKA BİR İSİM VERSEN SAHİPLENİRDİK MESELA. AK SARAY. O NASIL BR İSİM ÖYLE. MHP SARAY , CHP SARAY, HDP SARAY . O ZAMAN HANGİ PARTİ İKTİDARA GELİRSE İLK O SARAYIN ADINA KENDİ PARTİ İSMİNİ VERİR. İŞTE BİR İSİM VERMEDE BİLE ÜLKEDE AYRIMA SEBEP OLMAYIN. YETER YETER YETER 19 1 Yanıtla
  • PERDE PİLAVI: DİKKAT DİKKAT !!! PSİKİYATRİST'LER GÖREV BAŞI LÜTFEN !!! AMA NÜüüTFEN:))) 14 4 Yanıtla
  • .....: Nankörler işlerine gelmedikleri şahsi menfaat ve beklentileri bittiği zaman hemen düşman ilan ederler sizde onlardanmısınız 1 0
  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • Amasya'da otomobil ve motosiklet çarpıştı, bir kişi yaralandı
    12:00 Amasya'da otomobil ve motosiklet çarpıştı, bir kişi yaralandı

    Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil ile motosiklet çarpıştı ve bir kişi yaralandı. Yaralı motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

  • Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti
    11:59 Konya'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Kazada ayrıca 5 kişi yaralandı ve yaralılardan birinin hayati tehlikesi bulunuyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:56 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya'da Bekir Taşkın'ın kontrolünü yitirdiği otomobilin otobüs durağına daldığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Kazada 6 kişi otobüs durağında beklerken, araç içinde sürücüyle birlikte 3 kişi bulunuyordu. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı ve sürücünün epilepsi hastası olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü
    11:55 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Kırgöz, 'Az laf, çok iş üreterek Dikili'mize hizmet ettik, yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek' dedi.

  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Pursaklar Belediyesi'ndeki Nezaket Okulu Öğrencileri Tekne Orucu Tuttu
    11:54 Pursaklar Belediyesi'ndeki Nezaket Okulu Öğrencileri Tekne Orucu Tuttu

    Pursaklar Belediyesi'ne bağlı Nezaket Okulu öğrencileri, Ramazan ayı ile birlikte tekne orucu tutarak öğle ezanı ile birlikte iftarlarını yaptı. Pursaklar Belediyesi bağlı Nezaket Okulundaki minik öğrencileri, oruca alıştırmak ve bu ayın ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla bir Ramazan ayı geleneği olan, tekne orucu etkinliği düzenleyerek çocukları oruçla tanıştırdı.


Advertisement