Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı, 6 Gün Sonra Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı, 6 Gün Sonra Serbest Kaldı

Erdoğan\'a Hakaretten Tutuklandı, 6 Gün Sonra Serbest Kaldı

Bursa'da Binali Yıldız (47), '17 Aralık Operasyonu' için Tüm Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen basın açıklamalarına katılarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla yargılandığı mahkemece 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

26.06.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Binali Yıldız (47), '17 Aralık Operasyonu' için Tüm Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen basın açıklamalarına katılarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla yargılandığı mahkemece 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce hakkında suç kayıtları bulunan Binali Yıldız, cezasını çekmek için geçen pazartesi günü cezaevine konuldu. Buradan açık cezaevine nakledilen Yıldız, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak, 6 gün cezaevinde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuştu.

Bursa'da TGB tarafından '17 Aralık Operasyonu' için 26 Aralık 2013 tarihinde Merkez Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi. Yapılan toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar attıkları öne sürülen Binali Yıldız, Aysun Doğan (30), Huriye Atlamaz (53), İsmail Aydın (35), Suzan Ercan (59) ve Mustafa Kaloğlu (24) hakkında Bursa 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar aşamasına gelen yargılama geçtiğimiz 31 Mart günü tamamlandı. Sanıkların, isim vermeden tepkilerini dile getirdiklerini belirtip beraatlerini istedikleri duruşma sonunda mahkeme hakimi, çekilen görüntüleri de dikkate alarak sanıklardan Aysun Doğan, Hurniye Atlamaz, İsmail Aydın, Suzan Ercan ve Mustafa Kaloğlu'na günlüğü 20 TL'den 354 gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme hakimi bu cezayı erteledi.

SUÇ KAYDI NEDENİYLE CEZASI ERTELENMEDİ

Mahkemede arkadaşları ile aynı ifadeyi veren, ancak 'Yaralamak' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlakrından kaydı bulunan Binali Yıldız ise önce 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı, eylemin kamu görevlisine karşı görevinden dolayı ve alenen gerçekleştirilmesi nedeniyle 1 yıl 2 aya çıkardı. Bazı hafifletici nedenlerle cezayı 11 ay 20 güne indiren mahkeme, sanığın sabıka kaydına ve suç işleme konusundaki eğilimine göre, cezası ertelendiğinde bir daha suç işlemesinden çekineceği hakkında mahkeme tarafından kanaat oluşmaması nedeniyle ertelemedi.

Bursa'da nakliye şirketinde çalışan evli ve 3 çocuk babası Binali Yıldız geçtiğimiz cuma günü Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne giderek teslim oldu. Buradan, Açık Cezaevi'ne nakledilen Yıldız, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak 6 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye edildi. Yıldız cezasının kalan bölümünü Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen yerde çalışarak geçirecek.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Bursa E Tipi ve Açık Cezaevi'ndeki mahkumların, yaptıkları eylem nedeniyle kendisine destek verdiğini söyleyen Binali Yıldız, "Pişman değilim. Yalan söylemedim. Doğru olanı konuştum. Bundan dolayı da gittim cezaevinde yattım. Cezamı çektim. Sonra denetimli serbestlik yasasından yararlanma hakkım vardı. Bundan yararlandım" dedi.

Binali Yıldız, haftanın dört günü polis merkezine giderek imza atacağını ayrıca belirli günlerde yasa kapsamında düzenlenen seminerlere katılacağını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı, 6 Gün Sonra Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement