Erdoğan Avusturya'da Türk Vatandaşlarına Hitap Etti (1) - Son Dakika
Dünya

Erdoğan Avusturya'da Türk Vatandaşlarına Hitap Etti (1)

Erdoğan Avusturya\'da Türk Vatandaşlarına Hitap Etti (1)

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk vatandaşlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hasretiniz yüreğimizde hep kor ateş oldu” dedi.

19.06.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk vatandaşlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hasretiniz yüreğimizde hep kor ateş oldu" dedi.

Başbakan Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Albert-Schulz Salonu'nda binlerce Türk vatandaşına seslendi. Avusturya'da yaşayan Türklerle gurur duyduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Salon içindeki tüm kardeşlerim kadar bu salona sığmayan dışarıda kalan ya da bugün buraya gelemeyen tüm kardeşlerimi gönülden selamlıyorum. Avusturya dışından, Avrupa'nın farklı ülkelerinden, kentlerinden gelen kardeşlerimi de yürekten selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun" diyerek alandakileri selamladı.

Konuşmasında UETD'ye ve Avusturyalı makamlara teşekkür eden Erdoğan, "Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'ne, yani UETD'ye bu güzel buluşmayı tertipledikleri için teşekkür ediyorum. Avusturya makamlarına, Sayın Başbakan ve kabinesine misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. En başta bir kez de Viyana'da üzerimdeki emaneti sahiplerine teslim etmek istiyorum" dedi.

Avusturya'daki Türklere Türkiye'den selam getirdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "77 milyon Türkiye vatandaşının selamlarını sizlere getirdim. Anadolu'nun yaylalarından, Bozok yaylasından, Ankara'dan, Çarşamba Ovası'ndan, Sivas'tan, Türkiye'nin her yerinden sizlere selamlar getirdim. Değerli kardeşlerim siz bugün buraya farklı bir heyecanı hakim kıldınız. ve bu yıl Avusturya'ya iş göçünün 50. yılını idrak ediyoruz. 50 yıl önce sizler anne-babalarınız, dedeleriniz köylerini, evlerini, yakınlarını, yurtlarını terk ederek buralara geldiler. Buralara geldiniz, sabrettiniz. 50 yıl boyunca zorluklara tahammül ettiniz. Yılmadan, yıkılmadan, vazgeçmeden 50 yıl boyunca ter döktünüz, emek sarf ettiniz. Şunu burada bir kez daha en kalbi duygularımla ifade etmek istiyorum. Değerli kardeşlerim, hasretiniz yüreğimizde hep kor ateş oldu. Gözümüz, kulağımız, aklımız, her zaman gurbette oldu. Siz iyi olduğunuzda bizler iyi olduk. Siz hüzünlendiğinizde bizler hüzünlendik. Ama millet olarak sizlerle her zaman gururlandık. 77 milyon sizlerle her zaman iftihar ettik. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim helal rızık peşinde gurbette verdiğiniz mücadelede her zaman yar ve yardımcınız olsun. Allah kardeşliğimiz, kuvvetimizi, muhabbetimizi daim eylesin, her zaman muhafaza eylesin" şeklinde konuştu. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Erdoğan Avusturya'da Türk Vatandaşlarına Hitap Etti (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement