Erdoğan-Barzani Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan-Barzani Görüşmesi

Erdoğan-Barzani Görüşmesi

IKBY Başkanlığı resmi sitesinde Başbakan Erdoğan ile IKBY Başkanı Mesut Barzani görüşmesine ilişkin açıklama yayımlandı.

14.07.2014 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yeni bir hükümetin kurulması için Bağdat'taki siyasi sürece katılmaya devam edeceklerini belirtti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde, Ankara'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mesut Barzani görüşmesine ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver,  İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin'nin de görüşmede hazır bulunduğu belirtildi. Erdoğan'a ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakanlık Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın eşlik ettiği aktarıldı.

Açıklamaya göre iki lider, "Irak'ı yangın yerine çeviren krizi" ele aldı. Barzani ve Erdoğan, Irak'taki krizin çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ülkede oluşacak değişimlerin bütün bileşenlerin çıkarına olması gerektiğinin altı çizildi. Yeni siyasi sürecin, Irak halkı için huzur ve istikrar getirmesinin önemine vurgu yapıldı. Görüşmede terör tehdidi, terörist saldırıların, Irak ve bölgeye yönelik tehlikeleri üzerinde duruldu.

Bir saat süren görüşmede, ayrıca Kürt bölgesi ve Türkiye arasındaki ilişkiler ele alındı. Karşılıklı işbirliğinin genişletilmesi ve güçlendirilmesine önemine değinildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, Irak'taki krizin çözümü için iki yol takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Birincisi, yeni bir hükümetin kurulması için Bağdat'taki siyasi sürece katılmaya devam ediyoruz. İkincisi, Kürdistan'ın kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve her türlü tehdide karşı korunmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturuyoruz." - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan-Barzani Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement