Erdoğan: Başbakan Genel Başkan Olmalı - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Başbakan Genel Başkan Olmalı

Erdoğan: Başbakan Genel Başkan Olmalı

Köşk'e çıkması durumunda koltuğuna oturacak isimle ilgili açıklamada bulunan Başbakan Erdoğan, "Genel başkanın güçlü olması için başbakanlığın da onda olması gerek" dedi.

22.07.2014 08:45  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köşk seçimi çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitingi dönüşünde Türkiye gazetesinden İsmail Kapan'ın sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Köşk'e çıkması durumunda koltuğunu bırakacağı ismin güçlü biri olacağına dikkat çekerek "Genel başkan ayrı başbakan ayrı olursa verimli bir çalışma yapmak mümkün değil. Genel başkanın güçlü olması için, başbakanlığın da onda olması lazım" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Sizden sonra Başbakanlık için bir endişeniz var mı?

Cumhurbaşkanı, yürütmenin başı aynı zamanda. Bunu beraber yürüteceğiz. Eğer bu mücadeleyi beraber yürütmeyeceksek, yürütmedeki arkadaşlar bunun bedelini çok ağır öder. Biz bunu yaşadık. Bundan sonra böyle bir şeyi yaşamak istemiyoruz.

"GENEL BAŞKANIN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM"

Genel başkanla başbakan aynı isim mi olmalıdır size göre?

Bu konuda prensip olarak benim kanaatim o. Ama öyle olmaması halinde bu partimize karşı zayıflatma operasyonu olur. Bu yanlış olur. Genel başkanın güçlü olması lazım. Onun için, başbakanlığın da onda olması lazım. Yani genel başkan ayrı başbakan ayrı olursa verimli bir çalışma yapmak mümkün değil. Bunu ben 3-4 ay yaşadım. Tabii partimizin kuruluş dönemiydi...

"EKMEL BEYBİLMİYOR BU İŞLERİ"

'Güçlü başbakan' dediniz. Öne çıkıyorsunuz, yürütmenin başısınız... Güçlü başbakana ihtiyacı var mı Türkiye'nin?

Bizimki ne başkanlık ne yarı başkanlık sistemi. Burada başbakanımızın belli yetkileri vardır. Bu yetkileri yok saymak mümkün değil. Artık milletin direkt seçmiş olduğu bir cumhurbaşkanı olarak gelmek bir farklılık katacaktır. Ama ben kalkıp da başbakanlık makamına gelecek arkadaşımı asla zayıflatamam. Ki o da seçilmiş bir başbakan. Seçilmiş bir kabine var. Biz el ele vereceğiz, yürüyeceğiz. Ekmel Bey konuşuyor… Bilmiyor bu işleri. “Anayasanın fırlatıldığı” diyor bir taraftan. Anayasayı fırlatan kim? O hükümet kim? İşte bu zayıf bir yapıdır. O Ekmel Bey'in arzusu olabilir. Ama Bizde böyle bir şey Allah'ın izniyle asla olmaz, olamaz. Beraber yürüyeceğiz bu yollarda. O da koşacak ben de koşacağım. Ben sadece olayı bir uluslararası görev, sadece STK'larla çalışma olarak görmüyorum. Yani oraya çıkan bir cumhurbaşkanı, “yolla, suyla, barajlarla uğraşmam” demesini ben çok yadırgarım.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan: Başbakan Genel Başkan Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ferhat: kukla arıyor yani ipler hep elinde gak derse su guk derse ekmek verecek sesini çıkarmıyacak başbakan ayrı genel başkan ayrı olmasın ayrı ayrı uğraşmasın ondan sonra tv'de timsah gözyaşları bizim hukukumuzu bilen var mı deyip boş konuşuyorlar diyor. Abdullah gül biat etmez işine gelmiyor 25 7 Yanıtla
  • ...: Yahu allah aşına başbakan koskoca noterin var noterini getir o koltuğua koy yıllarca sana noterlik yaptı sayın Gül şimdi de sekreterlik yapsın nasıl olsa sen herşeyi bilen adamsın başbakansın, cumurbaşkanısın, jinekoloksun sosyoloksun, belediye başkanısın yani her . . . . neyse herşeysin işte. Senin başbakana falan ihtiyacın yok göstermelik olarak yine gül olsun bu sefer altında başbakanlık yaptığını sansın zavallıcık. 13 7 Yanıtla
  • BİRBİLEN: DURUMA GÖRE TAVIR. . ÇIKAN KANUNLAR DA HEP ÖYLE. ÖNCE BİR ORTAYA ATARSIN HALKIN TEPKİLERİNİ YOKLARSIN. SES FAZLA İSE GERİ ÇEKER DEĞİŞTİRİRSİN. ÖNCEDEN AÇIK AÇIK YARI BAŞKANLIK SİSTEMİ SONRA DA BAŞKANLIK SİSTEMİ DİYORDU. BAKTI Kİ TEPKİLER VAR ŞİMDİ SÖYLEM DEĞİŞTİRİYOR. . HALKI ÇOK İYİ TANIYOR BU ADAM. NEREDE NASIL DAVRANACAĞINI İYİ BİLİYOR. İDEALLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ ALIŞTIRA ALIŞTIRA HALKA EMPOZE EDİYOR. DÜN ANORMAL GELEN ŞEYLER BUGÜN NORMAL GELMEYE BAŞLADI HERKEZ İÇİN. . APONUN POSTERİ BİLE YASAKKEN ÖNÜMÜZ YIL APOYU MECLİSTE GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN DİYORUM. YAVAŞ YAVAŞ ISINAN KAZANA DÜŞMÜŞ KURBAĞALAR GİBİ. . 16 3 Yanıtla
  • t.c: miğdem bulandı artık. . . 15 4 Yanıtla 1453 kartalları: Cahil mahluklarda mide varmı 0 0
  • 1453 kartalları: BURADA MHP CHP Lİ İKİ ÜÇ TANE TROLLERİ FARKLI FARKLI İSIMLERI KULLANARAK İŞ YAPTIKLARINI ZANNEDİYORLAR 3 10 Yanıtla kara: bak çakma kartal genemi sen yahu sen ne tip adamsın ne ne tiynetsiz ne cibiliyetsiz ne kafası basmaz ne kör kütük hadi be lafını bil embesil olma. uluorta dolaşma. başına bela alırsın. 0 0 kara: gene mi sen çakma kartal abuk subuk konuşma artık. beynini kullan bi zahmet. 0 0
  • cuma karaduman: 2 şehit var sınır kaynıyo sanki ölen başkasının askeri adamın derdi başkan nasıl olurum şu ramazan günü hem destekçilerine hem kendine evlat acısı ver YARAB bi mademki askerimin degeri yok 5 1 Yanıtla
  • AKİL ADAM: başbakan ne akıl veriyorki, zaten hem genel başkan hemde başbakan değil mi?cumhurbaşkanı seçmezsiniz sorun ortadan kalkar. hem ülkenin siyasi istikrarı ve ekonomik istikrarı için makul olan bu değil mi? 3 1 Yanıtla
  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

  • Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı
    15:15 Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Valisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı, İstanbul İl Başkanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte ayrıldı.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti
    15:05 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Advertisement