Erdoğan, Biden'i Ak Saray'da Ağırlamayacak - Son Dakika
Politika

Erdoğan, Biden'i Ak Saray'da Ağırlamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında 'özür' polemiği geçen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerine İstanbul'da kabul edecek.

12.11.2014 15:38  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan özür dilemediği açıklamasıyla tartışma yaratan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 21 Kasım'da Türkiye'de temaslarda bulunacak.

Ancak, Biden'ın Türk yetkilileriyle görüşmesi İstanbul'da gerçekleşeceği için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanmayacak. Erdoğan da Biden'ı İstanbul'da kabul edecek.

İLK RESMİ ZİYARETÇİ PAPA OLACAK

Kamuoyunda Ak Saray olarak da bilinen Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk resmi ziyaretçisi Papa Francis olacak. Ankara ve İstanbul'u 28-30 Kasım tarihlerinde ziyaret edecek olan Katolik dünyasının ruhani lideri, 'Devlet Başkanı' sıfatı taşıdığı için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle ağırlanacak.

ÖZÜR DİLEDİ Mİ, DİLEMEDİ Mİ?

Ekim ayında Harvard Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada Türkiye'yi Suriye'de IŞİD ve benzeri radikal gruplara destek olmakla suçlayan Biden'ın, aynı konuşmada 25 Eylül 2014'de New York'ta gerçekleştirdikleri ikili görüşmeyi dışarı yanlış aksettirdiği için daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon görüşmesinde özür dilediği açıklanmıştı.

Daha sonra CNN'e verdiği mülâkatta, Erdoğan'dan özür dilediği yönündeki resmi açıklamaları yalanlayarak, "Ben ondan asla özür dilemedim" diyen Biden şöyle konuşmuştu:
"Söylediğim gerçekti demedim diye bir şey söylediğim yok. Bazen herkes sahicilik aradığını söyler. Hayır, özür dilemedim. Yaptığım şey… Eğer hakiki bir yanlış anlama varsa… Yoruma bakalım. Bana Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilediğim söylendi. Ben kendisinden asla özür dilemedim. Onu (Erdoğan'ı) iyi tanırım. Onunla ben ilgileniyorum. Kendisini aradım ve 'Bak, yapılan haber söylediklerimi doğru aktarmıyordu. Benim söylediğim işte şuydu' dedim."

ERDOĞAN: BENİM İÇİN TARİH OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Biden böyle ifade kullandıysa benim için tarih olur. Bizim hiçbir terör örgütüne en ufak yardımımız olmamıştır, bunu kimse ispatlayamaz. Sayın Biden böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi gerekir." diyerek sert tepki göstermişti.

Başkan Yardımcısı Biden, Türkiye ziyareti kapsamında; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve sivil toplum örgütleriyle de görüşmeler yapacak.

Erdoğan, Biden\'i Ak Saray\'da Ağırlamayacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan, Biden'i Ak Saray'da Ağırlamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • CUMALİ: ODA COK MERAKLIYDI ZATEN KACAK YAPILMIS SARAYINIZA . . YETIMIN GARIBAN HALKIN HAKKI VAR ORADA . . BEN VERDIGIM VERGILERIMI HARAM EDIYORUM BOSUNA HARCANAN PARAYA 9 9 Yanıtla
  • YAŞASIN ABD YAŞASIN ABD: ABD KÜRTLERE TEKNOLOJİSİNİ VE SERMEYESİNİ KÜRTLERE VERMEYE HAZIR. ÇOK ZENGİN VEGÜÇLÜ OLACAĞIZ. KÜRDİSTAN PETROLLERİ HEPİMİZİ ÇOK ZENGİN YAPACAK 2 12 Yanıtla
  • moshe: Topuyla oynatmayan çocuklar gibi heh he 3 9 Yanıtla
  • tolga: Hani özür dilemişlerdi yalancı ve yandaş basını kınıyorum 4 4 Yanıtla
  • YORUM: ABD BAŞKAN YARDIMCISI SALYA SÜMÜK AĞLIYORDUR ŞİMDİ OYSAKİ EV EŞYASI ALIP HAYIRLI OLSUNA GELECEKTİ. 3 3 Yanıtla
  • tax: Dikkat edin bu adamlar Türkiyenin adinida ak Türkiye diye degistirmeye kalkmasin bunlarin niyeti bozuk. 5 0 Yanıtla
  • f: açılışı papa yapsın diye, siftah papadan bereket allahtan artık. 0 0 Yanıtla
  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti
    22:00 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in, Kovaçi Şehitliğindeki kabrini ziyaret etti. Bakan Tunç, Aliya İzzetbegoviç'i ve Bosna Hersek'in istiklal mücadelesi için can veren tüm şehitleri rahmet ve duayla anarak ruhlarının şad olmasını diledi.


Advertisement