Erdoğan ile Biden'in 4 Saatlik Kritik Görüşmesi Bitti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ile Biden'in 4 Saatlik Kritik Görüşmesi Bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı kritik toplantısı sona erdi.4 saat süren görüşme sonrası yapılan açıklamada, Suriye konusunun ele alındığı açıklandı.

22.11.2014 17:45  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. İkili, 1,5 saat sürmesi beklenirken yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

4 SAATE YAKIN GÖRÜŞTÜLER

Biden ve Erdoğan'ın görüşmesi 14.20'de başladı. 18.00'de son buldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da katıldı.Yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in basın mensuplarına açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD dayanışmasının bu dönemde çok önemli olduğunu anlattı. Erdoğan ilişkilerin bugün daha kapsamlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti; "Her şeyden önce birinci derecede Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ile DEAŞ tehdidi konusunda etraflıca bir görüşme imkanımız oldu. İstişare ettiğimiz pek çok konuda Amerika Birleşik Devletleri ile fikir birliği içerisinde olduğumuzu da memnuniyetle gördüğümüzü ifade etmek isterim. Bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğin korunması için ABD ile işbirliğimizi derinleştirerek, daha da etkin kılmaya kararlıyız. Bugünkü görüşmelerimiz bu bakımdan çok çok önemlidir. En üst düzeydeki temaslarımız aynı yoğunlukta devam edecektir. ABD ile ilişkilerimiz, ortak değerler ve müşterek menfaatler temelinde karşılıklı saygıya dayalı biçimde günün stratejik şartlarına da uyum sağlayarak gelişiyor. Türkiye-ABD ilişkilerimizin bugün her zamankinden daha kapsamlı ve güçlü olduğuna inanıyorum" dedi.

Biden'in konuşmasından satırbaşları:

Biden, Türkiye'nin kendisine ve ailesine büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi. IŞİD'e karşı koalisyon olarak neler yapılabileceğini görüştüklerini anlattı. Türkiye'nin Suriye'de olanlardan dolayı ağır bir yük taşıdığını, 1 milyon 600 bin insana kucak açtığını söyleyen Biden, bu kadar yüksek mülteciyi ağırlamanın maliyetinin yüksek olduğuna inandığını söyledi. Joe Biden, Irak ve Suriye'nin yanı sıra Kıbrıs konusunu da ele aldıklarını belirterek "Ben Ada'yı ziyaret eden en kıdemli ABD'li yetkili oldum. Hem bölgenin hem de Ada halkının çıkarına olacak bir çözüm vardır. Bunun için gerginliğin düşürülmesi ve müzakere masasına geri dönülmesi gerekiyor. Türkiye ile ABD ilişkilerinin 60 yıllık bir süredir devam ediyor ilişkilerin aynı şekilde sürecek. Cumhurbaşkanı'na misafirperverliği için, ülkem adına da dostluğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

ABD'Lİ GAZETECİLER ARANDI

Öte yandan Amerikalı heyetle beraber araçlarla içeriye giren Amerikalı gazeteciler arama noktasından geçmedikleri gerekçesiyle uyarıldı. ABD'li gazeteciler saray girişindeki arama noktasına geri götürüldü. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Beylerbeyi Sarayı kapısında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın karşıladı. Çalışma yemeğinde bir araya gelen Erdoğan ve Biden'ın görüşmesi sürüyor.

HEYETTE KİMLER VARDI?

Yemeğe, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları Mustafa Varank ve Savaş Barkçin, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Savunma Bakanlığı Müsteşarı Sezai Bostancı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da katıldı.

Yemekte, ABD Başkan Yardımcısı Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl, ABD Başkan Yardımcısı Avrupa ve Avrasya Özel Danışmanı Mike Carpenter, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Toria Nuland, Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Derek Chollet, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Enerji İşleri Özel Temsilci Vekili Amos Hochstein, Dışişleri Bakanlığı IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Başkan Özel Temsilci Vekili Brett McGurk, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa Kıdemli Direktörü Charlie Kupchan ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da bulundu.

Erdoğan ile Biden\'in 4 Saatlik Kritik Görüşmesi Bitti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan ile Biden'in 4 Saatlik Kritik Görüşmesi Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • 3 çocuk: * Tayyip Erdoğan ve Danışmanı arasında geçen konuşma !Tayyip Erdoğan : Turgut Özal_mı daha iyi bir başbakandı, yoksa ben mi ?Danışman : Tabiiki sizsiniz efendim. . . O, Demirel'den korkardı. . Tayyip Erdoğan : Süleyman Demirel_mi daha iyi bir başbakandı, yoksa ben mi? Danışman : Tabiiki sizsiniz efendim. . . O, askerden korkardı. . Tayyip Erdoğan : Pekala, Hoca (Necmettin Erbakan) mı daha iyi bir başbakandı, yoksa ben mi ?Danışman : Tabiiki sizsiniz efendim. . . O da Allah'tan korkardı. . 23 5 Yanıtla
  • askeri ucretli: Yine ABD kimbilir ne talimatlar vermiştir RTE ye.obanin talimatı yani mecburen yerine getiren. 21 6 Yanıtla
  • erdem sabri: gene ne tavizler vermiştir ama yarın çıkar koyunlara ne masallar anlatır kimbilir, sahte kabadayı 5 2 Yanıtla
  • Remzi hür: Rte kim bilir nereleri bağışladın bunlara babanın malı gibi 2 1 Yanıtla
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement