Erdoğan: ''Buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar'' - - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: ''Buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar'' -

Erdoğan: \'\'Buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar\'\' -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin, "Şu anda bizim hazırladığımız o ortamda işte buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar.

17.07.2014 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin, "Şu anda bizim hazırladığımız o ortamda işte buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar. Öbür tarafta HDP'nin adayı bizim sağladığımız özgürlük ortamında, o da rahatça propagandasını yapıyor" dedi.

Tekirdağ Valiliği önündeki mitingde konuşan Erdoğan, hiçbir zaman kendileri için çalışmadıklarını, her zaman millet için çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, "CHP'li için de çalışan biz olduk, MHP'li için de çalışan biz olduk, HDP'li için de çalışan biz olduk. Şu anda özgürce manşet atan, özgürce yazı yazan, haber yapan, hatta özgürce bu kardeşinize, ailesine hakaret eden medya, bizim her reformumuza karşı çıktı. Bize karşı çıkıyor ama bizim inşa ettiğimiz özgürlük iklimini doya doya yaşıyorlar. Olsun biz ne yaptıysak millet için, ne yaptıysak 77 milyon için yaptık. Önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edeceğiz. 77 milyon için hizmet etmeye, eser üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomiyi çok daha büyüteceklerini, özgürlükleri daha da genişleterek, demokrasinin standartlarını daha üst seviyelere çekeceklerini ifade eden Erdoğan, muhalefetin gerilim ve korkutma siyasetine rağmen kucaklayıcı ve kucaklaştırıcı olacaklarını dile getirdi.

- "Allah'ın izniyle büyük hedeflere ulaşacağız"

Bugüne kadar olduğu gibi bölgede ve dünyada barışı, dostluğu, dayanışmayı savunacaklarını, her zaman mazlum ve mağdurun yanında olacaklarını vurgulayan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu anımsattı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kim vardı iktidarda? MHP. Yanında kim vardı? CHP'nin yavrusu DSP. Kim vardı? ANAP. 23,5 milyar dolar IMF'ye borçluydular, bize öyle devrettiler. Geçen 14 Mayıs'ta biz bu borcu ödedik, sıfırladık, bitirdik. Biz ödedik biz. Kim milliyetçi, kim milli? Biz. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Merkez Bankası'nın döviz rezervi neydi? 27,5 milyar dolar. Geçen Gezi olaylarında bu rakam 135'e çıkmıştı, olaylar sebebiyle 120'ye kadar indi. Şimdi nerede biliyor musunuz? Tekrar 135 milyar doları aştık. 27,5 milyar dolar nire, 135 milyar dolar nire?

Türkiye'yi büyüten biziz ya. IMF şimdi bizden borç istiyor. 'Tamam' dedik, 'biz size 5 milyar dolar borç verebiliriz'. Niye? Veren el, alan elden üstündür. Biz göreve geldiğimizde dünya mazlumlarına, mağdurlarına Türkiye'nin verdiği destek neydi biliyor musunuz? 45 milyon dolar. Şimdi ne biliyor musunuz? 3,5 milyar dolar. Nerede mazlum varsa, nerede mağdur varsa biz oradayız. Filistin'de oradayız, Mısır'da oradayız, Suriye'de oradayız, Irak'ta oradayız, Myanmar'da oradayız, Patani'de oradayız, Afganistan'da oradayız, Pakistan'da... Nerede varsa biz oradayız. Niye? Çünkü bize o yakışır. Biz ta Hint Yarımadası'na, ta Açe'ye zulüm var diye donanma gönderen Osmanlı'nın torunlarıyız. Bu sıradan bir olay değil. Niye? Çünkü mülk ve adalet ancak ona sahip çıkmakla olur. Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle büyük hedeflere ulaşacağız. "

Göreve geldiklerinde enflasyonun yüzde 30, şimdi ise tek haneli rakamlarda olduğunu belirten Erdoğan, "Devletin borçlanma faizi neydi? Yüzde 63. Bak nereye indi 8,5. Devletin milli geliri neydi biliyor musunuz biz geldiğimizde? 230 milyar dolar. Şimdi ne? 820 milyar dolar. Halep oradaysa arşın Tekirdağ'da" dedi.

- Tekirdağ'a yapılan yatırımlar

Erdoğan, 79 senelik Türkiye Cumhuriyeti'nde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getirdi.

"Biz buyuz, biz bu vatana sevdalıyız, biz bu millete sevdalıyız. Bizim bir aşkımız var, heyecanımız var, coşkumuz var" diyen Erdoğan, Tekirdağ'ın, gönlünde farklı bir yeri olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ı kalkındırmak, ili bölgesinin gözde şehirlerinden biri haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir yapacağız dedik, yaptık mı? Niye bugüne kadar kimse yapmadı. Üniversite kuracağız dedik, kurduk mu? Biz yaptık. Niye bizden öncekiler yapmadı? Niye bu CHP yapmadı? Yani büyükşehir bize vermiş, vermemiş, böyle bir şeyi dert edinmedik. Ha üzgün müsün, üzgünüm tabi. O ayrı bir konu. 12 yılda Tekirdağ'a yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 7,5 katrilyon. Tarım ve hayvancılıkta bir katrilyon 800 trilyon, ulaştırma ve haberleşmede 1,5 katrilyon, eğitimde 550 trilyon, toplu konutta 354 trilyon, orman ve su işlerinde 312 trilyon, adalette 270 trilyon, sağlıkta 210 trilyon lira yatırım yaptık. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Yüksek hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni geliyor. İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne çift hatlı, elektrikli sinyalli hızlı trenin projelerini hazırladık. 25 Temmuz'da açılışını yapacağımız yüksek hızlı treni Tekirdağ üzerinden Edirne'ye kadar uzatacağız. Tekirdağ- Muratlı hattını tamamladık, geldim açılışını yaptım, işletmeye açtım. Bu yolun bir ucunda ne var biliyor musunuz? Marmaray. Diğer ucunda 12 bin kilometrelik Türkiye demir yolları var. Avrupa'dan gelen yükler veya Avrupa'ya giden yüklerin dağıtımı artık Tekirdağ üzerinden yapılıyor."

- "Sağlıkta Tekirdağ, bölgesinin parlayan yıldızı oluyor"

Asrın projesi Marmaray'ın, sadece İstanbul'un değil aynı zamanda Tekirdağ'ın projesi olduğunu kaydeden Erdoğan, iki yıl sonra yük trenlerinin gündüz Tekirdağ-Muratlı hattından Derince ve Bandırma limanlarına ulaşarak, Avrupa bağlantısını sağlayacağını bildirdi.

Gece saatlerinde ise Marmaray'dan geçeceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tekirdağ'a 175 yat kapasiteli bir liman yapıyoruz, şu an ihale değerlendirme süreci devam ediyor. Değerlendirmenin ardından kazananı açıklayacağız. Avrupa'ya taşınan ve Avrupa'dan gelen yükler için Tekirdağ'da modern bir yük depolama merkezinin yapılması için projeler sürüyor. Tekirdağ'ı ülkemizin saygın liman şehirlerinden birisi haline getirdik. Tekirdağ'da, 2002'ye kadar bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 87 kilometre. Biz 12 yılda ne kadar yaptık biliyor musunuz? 226 kilometre. Tekirdağ'ın toplam bölünmüş yol uzunluğu şu anda 313 kilometre oldu. Yaptığımız ve devam eden projelerimizle Tekirdağ'ı bir ulaşım şehri, bir ticaret şehri haline getireceğiz.

Ah benim Tekirdağlı kardeşlerim, şöyle bir 15 yıl geriye gidelim. İstanbul'dan Tekirdağ'a bu rahatlıkla gidip gelebiliyor muydunuz? Var mıydı böyle duble yollarınız? Şimdi kaza riski iyice minimize olmuş, yollar gayet güzel, bastırıp gidiyoruz, bastırıp geliyoruz. Bitmiyor. Şimdi size bir müjde daha veriyorum. Sağlıkta Tekirdağ, bölgesinin parlayan yıldızı oluyor. Tekirdağ'a 480 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Yapacağımız sağlık tesisisin altyapı çalışmaları süratle devam ediyor."

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da

- Erdoğan: (5)

- "Bizim anlayışımıza göre, cumhurun başı cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecektir"

- "10 Ağustos'ta unutmayın bir ilk yaşanacak bu ülkede. Sandıklarda tarih yazılacak. Sizlerden özellikle rica ediyorum. Bakın biz, CHP'nin genel müdürü gibi, 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' demiyoruz. Yerel seçimlerde söyledikleri gibi, 'bas geç' de demiyoruz"

- "Biz yeni Türkiye'yi sizlerle, hep birlikte inşa edeceğiz. Destek verin güçlü, yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edelim"

TEKİRDAĞ Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim anlayışımıza göre, cumhurun başı cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecektir" dedi.

Tekirdağ Valiliği önündeki mitingde halka hitap eden Erdoğan, Trakya'da muhteşem bir gelişim, çevre projesi olan Trakya Gelişim Projesi'ni (TRAGEP) uygulamaya koyduklarını belirterek, projenin sulamadan ağaçlandırmaya, dere ıslahından taşkın erken uyarı sistemine, içme suyu temininden erozyon kontrolüne kadar pek çok alanda yürütülecek dev bir bölgesel gelişme projesi olduğunu kaydetti.

TRAGEP'i hayata geçirmek için toplamda 10 katrilyon yatırım yapacaklarına dikkati çeken Erdoğan, proje kapsamında Ergene Havzası'nda 12 belediyenin evsel ileri atık su arıtma tesisinin Devlet Su İşleri tarafından inşa edildiğini aktardı.

Erdoğan, katı atık bertaraf tesislerini kurduklarını, tıpkı Haliç gibi Ergene Nehri'ni de temizleyerek eski günlerine kavuşturacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Haliç'ten 2,5 milyar metreküp çamuru biz çıkardık. Kokudan geçilmiyordu. Ben o Haliç'in kenarında yaşayan birisiydim. Öyle değil mi? Halledeceğiz. Bunlar bizim işimiz, hiç merak etmeyin. Evelallah. Şimdi Haliç, 50'ye yakın balık çeşidinin girdiği bir yer oldu. Kenarındaki düzenlemeler süratle gelişiyor. Hamdolsun daha güzel olacak. Şimdi Pierre Loti'den oraları belediye başkanıyken yapmıştım. Kongre merkezinin temelini atmıştım, şimdiki belediye başkanımız Kadir Bey bunu bitirdi. Bize bunlar yakışır ve biz bunları yapıyoruz. Daha güzelleri de olacak. Çünkü biz dünya ile yarışan bir ülkeyiz."

- "TRAGEP bölgenin refah projesi olacak"

Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 26 olan havalimanı sayısının 52'ye çıktığına işaret ederek, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanının da 150 milyon yolcu kapasiteli olacağını söyledi.

Üçüncü havalimanının ilk etabının 2017'de açılacağını ve dünyada ilk üç havalimanı içinde yer alacağını dile getiren Erdoğan, "Niye? Bu millete yakışır. Bu millete yakışmaz mı? Bu CHP'nin, bu MHP'nin hayalleri bile bizim yaptıklarımıza erişemez" dedi.

Erdoğan, Trakya'nın çeşitli bölgelerinde inşa edilecek yeni baraj ve sulama tesisleriyle verimli arazilerin suya kavuşacağına, şehirlere içme suyu temininin gerçekleştirileceğine, TRAGEP'in bölgenin refah projesi olacağına dikkati çekti.

TRAGEP ile bölgenin yıllarca ihmal edilmiş meselelerinin çözüleceğini ve Trakya'yı hak ettiği gelişmişlik düzeyine ulaştıracaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Allah nasip eder de milletimin teveccühü ile oylarınızla cumhurbaşkanlığına seçilirsem size söz veriyorum, Tekirdağ'da devam eden tüm yatırımların, hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak. Eğer seçilirsem, başlanmış tüm projeler, yatırımlar takibimde olacak. Zira bizim anlayışımıza göre, cumhurun başı cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecektir."

- "Yarın çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak bir hikayeniz olacak"

Başbakan Erdoğan, bu sevdanın cumhurbaşkanlığında da süratle devam edeceğini, başlattıkları bütün projeleri bitirerek, yeni dev projeler hayata geçireceklerini dile getirdi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 Ağustos'ta unutmayın bir ilk yaşanacak bu ülkede. Sandıklarda tarih yazılacak. Sizlerden özellikle rica ediyorum. Bakın biz, CHP'nin genel müdürü gibi, 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' demiyoruz. Yerel seçimlerde söyledikleri gibi, 'bas geç' de demiyoruz. O üslup bize yakışmaz. 'Üslub-u beyan ayni ile insan' demiş atalarımız. Bizim milletimiz ile aramızda sahici, samimi bir dil var. Bir gönül dili ile konuşuyoruz. Onun için bütün şehirlerde yaptığımız gibi burada da buradaki kardeşlerimden rica ediyorum. Ne olur, lütfen sandığa gidin. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına mührünüzü basın. Bu oy pusulası genel seçimdeki gibi büyük değil, ufak. Orada 3 resim var. 3 adayın resmi. Biliyorsunuz. Orada, bu milletin hizmetkarı olarak kimi görmek istiyorsanız onun altına oyunuzu basın."

Bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğini ve bunun böyle devam edeceğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yarın çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak bir hikayeniz olacak. 'Biz 10 Ağustos 2014'te bir tarih yazdık. Halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanı seçiminde ben de oy kullandım, vesayete, statükoya son verdik' diyeceksiniz. Ben inanıyorum ki, Tekirdağlı kardeşlerim 10 Ağustos'ta Türkiye'nin 2023 hedeflerine güçlü destek verecek. Hiç şüphem yok. Tekirdağ Türkiye'nin medeniyet yolculuğuna, istikbal mücadelesine güçlü bir destek verecektir. İnşallah bu güçlü destek hep beraber olacak. Biz yeni Türkiye'yi sizlerle, hep birlikte inşa edeceğiz. Destek verin güçlü, yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edelim. Seçimler, ülkemiz, millet, demokrasi için hayırlı olsun. Ramazan, yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı hayırlara vesile olsun. Allah bizi hak, doğru yoldan, millete hizmet yolundan ayırmasın. Rabbim bizi utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah, millet, Türkiye yeter."

- Mitingden notlar

Tekirdağ Valiliği önünde oluşturulan miting alanını dolduran kalabalık, Türk bayrağı ve Başbakan Erdoğan için cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin hazırlanan logonun bulunduğu flamaları taşıdı. Erdoğan'a yoğun sevgi gösterilerinde bulunuldu.

Alanın dört bir yanına "Sen nereye biz oraya" ve "Tekirdağ sana inanıyor" yazılı pankartların yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

Miting alanındaki kalabalığı, Başbakan Erdoğan'ın resmini taşıyan paramator pilotu, havadan selamladı.

Tekirdağ Valiliği önündeki miting alanına Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile seçim otobüsüyle geldi.

Erdoğan'ı burada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütgen, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay karşıladı.

Başbakan Erdoğan'ı anons etmek üzere kürsüye gelen Orhan Karakurt, Tekirdağlıları yerel şiveyle "Napıyonuz be ya" diyerek selamladı.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile kürsüye çıkıp, katılımcılara el salladı.

Erdoğan, konuşması sırasında "Oylarımızı sana vereceğiz" diyen vatandaşlara, "Gökten ne yağmış ki yer kabul etmemiş" diyerek karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında kendisini dinlerken kalabalık nedeniyle fenalık geçiren genç için sağlık ekibini yönlendirdi.

- Göğebakan unutulmadı

Mitingin sonunda Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile katılımcılara tişört ve karanfil attı.

Başbakan Erdoğan, kürsüden inmeden önce kendisi için "Uzun Adam" isimli şarkıyı besteleyen sanatçı Murat Göğebakan'a "geçmiş olsun" diledi. Göğebakan'ın rahatsız olduğunu ifade eden Erdoğan, mitinge katılan Tekirdağlılara seslenerek, "Diyorum ki şu ramazan ayında Murat kardeşimizi de dualarınızdan mahrum etmeyin. Ona da dualar edin. İbadetlerinizde, orucunuzda dualar edin. Rabbim inşallah şifasını lütfetsin. Bu sanat hayatına da aynı şekilde başarıyla devam etsin. Rabbim inşallah o dayanma gücünü kendisine versin, yar ve yardımcısı olsun. Dert verip derman aratmasın" ifadelerini kullandı.

Katılımcıların Ramazan Bayramı'nı da tebrik eden Erdoğan, "Bu ramazan çok mahzun geçti. Zira Filistin mahzun, Suriye mahzun, Mısır mahzun, Irak mahzun, Myanmar mahzun, dünya Müslümanları mahzun. İnşallah güçlü bir Türkiye ile bunları da aşacağız. Ben buna inanıyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanılğı seçimi

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız, Halil İbrahim Başer, Etem Geylan

Yayınlayan: Erdal Turanlı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: ''Buldular bir monşer, onunla milletin karşısına çıkıyorlar'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.

  • Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak
    17:11 Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak

    Samsung'un Galaxy S24 serisini tanıtmasının ardından Galaxy S25 için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Sızdırılan raporlara göre Samsung'un geliştirdiği Exynos 2500 işlemci, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden daha verimli olacak. Exynos 2500, Samsung'un ikinci nesil 3 nm üretim sürecine göre yapılan çip üretimi sayesinde Snapdragon 8 Gen 4'ten daha yüksek performans gösterebilir. Ayrıca Exynos 2500, Exynos 2400'e göre daha az güç tüketerek daha fazla performans sunacak ve daha güçlü bir grafik birimine sahip olacak. İki versiyonu bulunan Exynos 2500'ün Galaxy telefonlarda ve Galaxy Tab, Galaxy Book serilerinde kullanılması bekleniyor. Galaxy S25'in ve Exynos 2500'ün tanıtımına aylar olmasına rağmen sızdırılan özellikler, güçlü bir telefonun bizi beklediğini gösteriyor.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.


Advertisement