Erdoğan: Elinde Palayla, Molotofla Dolaşanlar Bizim Neslimiz Olamaz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Elinde Palayla, Molotofla Dolaşanlar Bizim Neslimiz Olamaz

Erdoğan: Elinde Palayla, Molotofla Dolaşanlar Bizim Neslimiz Olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genç bir nesil var ki maalesef elinde palayla, silahla dolaşıyor. Bakıyorsunuz molotoflarla dolaşıyor. Bunlar bizim neslimiz olamaz" dedi.

28.06.2015 23:03  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı'nın 1453 Sosyal Tesisleri'ndeki iftar programına katıldı. İftarda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira bir genç nesil var ki, maalesef elinde palayla dolaşıyor, silahla dolaşıyor, bakıyorsunuz molotofla dolaşıyor. Bunlar bizim neslimiz olamaz, bu milletin evladı olamaz. Zira Müslüman o kimsedir ki, elinde ve dilinde diğer Müslümanlar da emindir. Bunların böyle bir derdi var mı Yok. Ama ben inanıyorum ki İmam-Hatip neslinin böyle bir derdi vardır, böyle bir ideali vardır." dedi.

VAKIF GELENEĞİ

Erdoğan, "Vakıflarımız ve derneklerimiz bizim en güçlü sivil toplum örgütlerimiz olarak, ülkemizin her köşesinde, milletimizin her kesimine, çok önemli, çok hayırlı hizmetler veriyor. Ben de her Ramazan'da olduğu gibi bu Ramazan'da da bu kuruluşlarımızın iftarlarına katılıyor, dostlarımızla, kardeşlerimize hasret gideriyorum. Bilhassa vakıf geleneğimiz, Selçuklu ve Osmanlı'dan beri bizim çok önemli sosyal dayanışma ve yardımlaşma kurumumuz olarak kardeşliğimizin en kuvvetli bağını oluşturuyor. Bugün Amerika başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesindeki vakıf sistemi bizim tarihimizdeki bu uygulamadan esinlenerek tesis edilmiş ve geliştirilmiştir. Milletin ihtiyaç duyduğu ama devletin yerine getirmediği veya getiremediği hizmetleri ifa eden vakıflarımız bugün de aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Zaten ağır işleyen, hantal bir yapıya sahip devlet mekanizması, zaten bir de yanlış zihniyetlerin eline düştüğünde, devletle toplum ve birey arasında devasa bir uçurum ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu bakımdan devlet ne kadar güçlü, devleti yönetenler ne kadar makbul olursa, vakıflar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının önemi hiçbir zaman azalmayacaktır" dedi.

"HAKSIZLIKLARIN, HUKUKSUZLUKLARIN..."

Erdoğan, "1950'den itibaren yürütülen mücadelenin zirvesini, geçtiğimiz 12 yılın oluşturduğuna inanıyorum. Bilhassa 28 Şubat dönemindeki haksızlıkların, hukuksuzlukların, mağduriyetlerin büyük ölçüde giderildiği de bir gerçek. İmam Hatip okullarımızın 600 binden 60 bine düşen öğrenci sayısı bugün 1 milyonu buldu. Bu, bir gerçeği ortaya koyuyor; demek ki milletimiz kendi ruh dünyasında aslında evlatlarını İmam Hatip okullarına vermeyi kesinlikle sinesine yerleştirmiş. Kendi yapamadığını biliyor ki artık 'İmam Hatip okullarında evladıma verirler, onu o şekilde yetiştirirler' diye konuştu.

"BUNLAR BİZİM NESLİMİZ OLAMAZ, BU MİLLETİN EVLADI OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira bir genç nesil var ki, maalesef elinde palayla dolaşıyor, silahla dolaşıyor, bakıyorsunuz molotofla dolaşıyor. Bunlar bizim neslimiz olamaz, bu milletin evladı olamaz. Zira Müslüman o kimsedir ki, elinde ve dilinde diğer Müslümanlar da emindir. Bunların böyle bir derdi var mı Yok. Ama ben inanıyorum ki İmam-Hatip neslinin böyle bir derdi vardır, böyle bir ideali vardır ve onunla bu millete bu yolda hizmeti vermeye devam edecektir." dedi.

"EKONOMİN NABZI BÜYÜK ÖLÇÜDE ANADOLU'DA..."

Erdoğan, "Başörtüsünden dolayı okullarından, memuriyetlerinden atılanların haklarını hamdolsun tamamıyla iade ettik" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları biz kazandırdık. Artık böyle bir sorunumuz yok. Artık İmam Hatip'e giden evlatlarımız istediği üniversiteye gitme hakkını elde etmiş vaziyette. Başörtüsü artık sorun olmaktan çıktı. Bırakın İmam-Hatipleri, artık düz liseler de, biliyorsunuz Danıştay kararını verdi, oralarda da artık başörtüsü sorun olmaktan çıkmıştır. Ona da artık kimse engel olamaz. Bugün ekonomin nabzı büyük ölçüde Anadolu'da, dünün küçümsenen girişimcilerinin çevresinde atıyor. Elbette daha yapılması gereken çok iş, alınması gereken daha çok mesafe, kazanılması gereken çok gönül var. Bunun için hep birlikte daha çok çalışacağız, Daha çok gayret göstereceğiz."

"MİLLETİMİZ EZANINA DOKUNANLARIN ADINI GÖNLÜNDEN SİLMİŞTİR"

Erdoğan, "Milletimiz İmam Hatip'leri kapatanları hatırlamıyor. Hatırlamayacak, hatırlasa da hayırla yad etmeyecek. Ama bu okulları kuranlar ve yaşatanlar daima rahmetle, sevgiyle, takdirle anılacak. Milletimiz ezanına dokunanların adını gönlünden silmiştir. Ama o ezanı yeniden kendisine kazandıranları, Menderes'leri gönlünün baş köşesinde yaşatmaya devam ediyor. Allah rızası için hizmet mücadelesi verenlerin en büyük mükafatı, milletin gönlünde edindikleri işte o makamlardır. Ensar Vakfı'nın, burada görev yapan tüm kardeşlerimin ilk günden beri bu şerefe nail olduklarına inanıyorum" diye konuştu.

TOPBAŞ DA KATILDA

İftara, Erdoğan'ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Elinde Palayla, Molotofla Dolaşanlar Bizim Neslimiz Olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ACİL VAKA BU TAYYİP DOKTORLUK: BİRZAMANLARDA PALILARA EMİR VERİYORDUN ŞANLI GEZİ DİRENİŞÇİLERİNE SALDIRTIYORDUN KADINLARA BİLE PALA ÇEKEN YOBAZ HARAMİLER SENİN ESERİN DEĞİLMİ TAYYİP ERDOĞAN SEN NASIL BİR CUMHURBAŞKANISIN N DEDİĞİNİ BİLE BİLMİYORSUN SENİN BİRAN ÖNCE DOKTORA GİTMEN GEREK 9 2 Yanıtla
  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri toprağa verildi
    17:07 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden İbrahim Keskin ve Mehmet Sultan Allahverdi'nin cenazeleri düzenlenen törenlerle defnedildi. İbrahim Keskin'in cenazesi Arsin ilçesindeki Merkez Camisi'nde, Mehmet Sultan Allahverdi'nin cenazesi ise Rize'nin İyidere ilçesine bağlı Kalecik köyündeki Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Diğer işçi Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cenazesi ise yarın Trabzon'da defnedilecek.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı
    17:06 Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının maç programını duyurdu. Beşiktaş - MKE Ankaragücü, İstanbulspor - Fatih Karagümrük, Konyaspor - Corendon Alanyaspor gibi maçlar bu hafta oynanacak.

  • Van'da Torbacılara Operasyon: Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi, 29 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    17:06 Van'da Torbacılara Operasyon: Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi, 29 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van'da 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildiği ve 29 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi. Operasyon sonucunda 242,96 gram esrar, 50,66 gram metamfetamin, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 adet ecstasy ve 7 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor
    17:03 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, 27 ülkeden 108 sporcunun katılımıyla Antalya'da başlıyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, organizasyonun Türkiye'de 7'nci, Antalya'da ise ilk kez düzenlendiğini belirtti. Vestel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun Türk cimnastiğine büyük güç katacağı ifade edildi. Organizasyonun son günü 31 Mart'ta yapılacak.

  • Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı
    17:03 Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı

    Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunmadığını belgeyle kanıtladı.

  • Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı
    17:03 Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Çocuk Akademisi' hizmete açıldı. Akademide çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılacak ve hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlanacak.


Advertisement