Erdoğan: CHP ile Paralel Yapı Kolkola, Saidi Nursi'nin Kemikleri Sızlıyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: CHP ile Paralel Yapı Kolkola, Saidi Nursi'nin Kemikleri Sızlıyor

Erdoğan: CHP ile Paralel Yapı Kolkola, Saidi Nursi\'nin Kemikleri Sızlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar mitinginde 15 Temmuz 1949 tarihli Saidi Nursi'nin 'Gençlik Rehberi' adlı kitabının toplatılmasını içeren Bakanlar Kurulu kararını göstererek, "İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini iddia eden paralel örgüt, şu anda kol kola yürüyor.

23.02.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar mitinginde 15 Temmuz 1949 tarihli Saidi Nursi'nin 'Gençlik Rehberi' adlı kitabının toplatılmasını içeren Bakanlar Kurulu kararını göstererek, "İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini iddia eden paralel örgüt, şu anda kol kola yürüyor. Saidi Nursi'nin kemikleri sızlıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, yerel seçim kampanyasında üçüncü mitingini Afyonkarahisar'da yaptı. AK Parti'nin tartışmalara da neden olan yeni seçim şarkısı 'Dombıra' eşliğinde eşi Emine Erdoğan'la birlikte Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 30 bin kişiyi selamlayan Başbakan Erdoğan, 'Rabia' işareti yaptı, şarkı bitene kadar sahnede kaldı, Dombıra'nın temposuna alkışla eşlik etti.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, 1950 yılında bugüne kadar 'Türkiye'yi kim yönetecek' tartışmasının süregeldiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, CHP'nin 'İktidarda olsak da muhalefette olsak da Türkiye sadece biz yönetiriz' dediğini, medyanın 'Attığımız manşetlerle Türkiye'ye biz istikamet çizeriz' dediğini, bazı işadamlarının ise 'Para bizde, money bizde, Türkiye'yi biz yönetiriz' dediğini, elitler, seçkinler, çeteler ve mafyatik yapılanma ve paralel çeteler diye nitelendirdiği kesimin de Türkiye'yi kendilerinin yöneteceği iddiasını sürdürdüğünü ileri sürdü.

Mustafa Kemal Atatürk ve ilk Meclis'inş Türkiye'yi milletin yöneteceğini açık şekilde dile getirdiğini kaydeden Erdoğan, "Son 12 yılda olduğu gibi istikameti siz belirleyecek, bu ülkeyi siz yöneteceksiniz, siz" dedi.

BAHÇELİ'YE 'UÇMA ÖZÜRLÜSÜN'

Türkiye'nin 2013 yılının Mayıs ayında birbiri ardına önemli projelere, tarihi adımlara imza attığı bir dönem olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, Japonya ile nükleer santral kurulum anlaşmasının imzalanmasına kadar uzanan sürecin sonunda bir elin devreye girdiğini söyledi. Özellikle Japonya ile görüşmeleri sürdürürken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"MHP'nin başındaki zat ne diyor biliyor musunuz? Gerçekten acınacak hali var. 'Hiç yere inmiyor ki, hep havada geziyor onu da kulaklarını tutup getireceğiz' diyor MHP'nin Genel Başkanı. İsmini anmayacağım için isim vermiyorum, sen zaten uçma özürlüsün. Ülkeler arası dolaşman mümkün değil 3.5 yıl başbakan yardımcılığı yaptın, nereye gittin onu söyle."

'CİBİLLİYETİ BOZUK'

Ülkedeki bazı olayların abartılı dil ve görüntülerle dünyaya servis edildiğini savunan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Uluslararası medyanın bazıları var ki, dünyada hazmedemedikleri yerleri karıştırmaya çalışıyorlar. Dün ne oldu biliyor musunuz? Yozgat toplantısı sırasında, Yozgat'ın çekimini nasıl değerlendiriyorlar biliyor musunuz, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı protesto etmek için toplanan kalabalık.' Bunların cibilliyeti bozuk. Medyayı bunlar bugüne kadar böyle kullandılar. Bunların bizde de benzer uzantıları var."

'YSK'NIN SARIYER KARARI ÇOK ENTERESAN'

Başbakan Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun CHP'nin Sarıyer'de seçimlere girmesine imkan tanıyan kararını ise "Çok enteresan" diye değerlendirdi. Kararın 6'ya karşı 5 oyla geçtiğini aktaran Başbakan Erdoğan, "Sen geçen seçimlerde Uşak'ta farklı partiyi, yine böyle 3- 5 dakika geç kaldıkları için seçime sokmadın, şimdi bunu nasıl yapıyorsun. Bu seçimlere gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

SAİDİ NURSİ BELGESİ

Başbakan Erdoğan mitingde, 15 Temmuz 1949 tarihli Saidi Nursi'nin 'Gençlik Rehberi' adlı kitabının toplatılmasını içeren Bakanlar Kurulu kararını gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "CHP'nin Genel Müdürü bu belge senin belgelerine benzemez" diye yüklenen Başbakan Erdoğan, üzerinde dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü imzası taşıyan belgeyle ilgili şunları söyledi:

"İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini iddia eden paralel örgüt şu anda kol kola yürüyor. Saidi Nursi'nin kemikleri sızlıyor. Afyonkarahisar'da, Emirdağ'da Saidi Nursi'nin hatırası inciniyor. İşadamlarıyla, medya patronlarıyla yaptığı al gülüm ver gülüm ilişkilerle, kendi ülkesine, kendi toprağına ihanet ediyor. Ses kayıtlarıyla, çirkin görüntü kayıtlarıyla gazeteciye, işadamına, bürokrata ve en önemlisi de siyasetçiye şantaj yapıyor. CHP de gidiyor bu ihanet içinde örgütün oyuncağı haline geliyor. MHP gidiyor bu paralel yapının oyuncağı haline geliyor. Paralel yapı, ses kayıtlarıyla CHP'yi, MHP'yi esir almış, istediğini yaptırıyor."

'ABLALAR BEDDUA ETTİRİYOR'

Başbakan Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Sivas mitinginin ardından Sivas Valiliği'nde yanına üniversite öğrencisi 8 kızın geldiğini söyledi. Kızların kendisine aktardıklarını miting meydanında anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Paralel yapının evlerinde kalıyormuş. Dediler ki 'Başbakanım bizi ciddi baskı altına alıyorlar. Geceleri ablalar bizi kaldırıp size beddualar yaptırıyor.' Çok daha ilginci, 'Sizinle ilgili yalan yanlış dezenformasyonla bize bilgi aktarıyorlar. Ailenizle ilgili aktarıyorlar. Biz inanmıyoruz ama biz de korkuyoruz. Çünkü bizim ailelerimize de yalan haberler göndermek suretiyle bizi karalayacaklarından korkuyoruz' diyorlar. Bunun insani, vicdani, İslami bir yanı olabilir mi?"

Konuşmasının sonunda AK Parti iktidarının icraatlarını aktaran Başbakan Erdoğan, geçmiş iktidarlara, "Hepinizin pisliğini biz temizledik be biz temizledik" diye yüklendi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: CHP ile Paralel Yapı Kolkola, Saidi Nursi'nin Kemikleri Sızlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yolcu: sizler yazılmamış kitapları toplattınız yazarlarını içeri tıktınız birde utanmadan 75 yılllık olayları müsrif bakkal gibi karıştırıp duruyorsunuz.önce önünüzdeki yolsuzlukları rüşvetleri temzileyin ayakkabı kutularını temzileyin 0 0 Yanıtla

Advertisement