Erdoğan "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"Ni Açıkladı - Son Dakika
Politika

Erdoğan "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"Ni Açıkladı

Erdoğan "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"Ni Açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: (1) "AK Parti'nin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak 2007'de yaptığımız değişiklikle cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamış olmanın büyük bir memnuniyetini yaşıyorum" "Halkoylamasında, aziz milletimiz yüzde 69 oy aranıyla 'evet ' diyerek bu değişikliğin gerçekleşmesini sağladı.

11.07.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak 2007'de yaptıkları değişiklikle cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamış olmanın büyük bir memnuniyetini yaşadığını belirterek, "Halkoylamasında, aziz milletimiz yüzde 69 oy aranıyla 'evet ' diyerek bu değişikliğin gerçekleşmesini sağladı. Bu şu demektir: 'Artık, ben, başkanımı kendim seçmek istiyorum" dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"ni açıklamak üzere Haliç Kongre Merkezi'ndeki salona, eşi Emine Erdoğan ile el ele geldi.

AK Parti'nin seçim şarkısı "Dombra" eşliğinde konuklarını selamlayan Erdoğan, protokolün ön sıralarında oturanlarla da tokalaştı.

İstiklal Marşı'nin söylenmesi ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan toplantıda, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın yaşamını ve siyasi mücadelesini anlatan belgesel film gösterildi.

Filmin ardından Uğur Işılak tarafından hazırlanan "Milletin adamı Erdoğan" şeklindeki yeni seçim şarkısı katılımcılara dinletildi.

Erdoğan, daha sonra "Yeni Türkiye Yolunda... Demokrasi. Refah. İtibar" başlığını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi'ni açıklamak üzere kürsüye çıktı.

Işılak'a teşekkür

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, ilk olarak şarkının bestecisi Uğur Işılak'a teşekkür ederek, "Gerçekten gönlümüzü son bestesiyle de güftesiyle de tekrar fethetti" ifadelerini kullandı.

Katılımcılara teşekkür eden ve Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'nin hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu tarihi günde heyecanımızı, coşkumuzu, geleceğe ilişkin umudumuzu bizlerle paylaşan, bu salondaki ve ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Davetimize icabet ederek, bu anlamlı toplantıya iştirak eden tüm sanatçı, yazar, sporcu, tüm dostlarımıza, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, bakan, milletvekili arkadaşlarımıza, özellikle AK Parti teşkilatının tüm mensuplarına gönülden şükranlarımı sunuyorum. Yazılı ve görsel medyamızın da tüm temsilcilerine, tüm çalışanlarına 'hoş geldiniz' diyorum. Sesimizin Türkiye'ye ve dünyaya duyurulmasında emeği olan katkısı olan herkese, tek tek teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin ilk kez cumhurbaşkanını, doğrudan milletin oylarıyla seçeceğini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti'nin genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak 2007'de yaptığımız değişiklikle cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamış olmanın büyük bir memnuniyetini yaşıyorum. 2007 yılında bu Anayasa değişikliğini gerçekleştiren TBMM'ye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Anayasa değişikliği, dönemin cumhurbaşkanı tarafından önce veto edildi, sonra halkoylamasına götürüldü. 21 Ekim 2007'de yapılan halkoylamasında, aziz milletimiz yüzde 69 oy aranıyla 'evet ' diyerek, bu değişikliğin gerçekleşmesini sağladı. Bu şu demektir: 'Artık, ben başkanımı kendim seçmek istiyorum. Vekiller vasıtasıyla değil, kendim seçmek istiyorum.' Yüzde 69'la bunu gerçekleştirdik. İradesine sahip çıkan Türkiye'nin değişimine yüzde 69 gibi yüksek bir oy oranıyla 'evet' diyen aziz milletimize de elbette burada teşekkür ediyorum. Yine bundan 10 gün önce, 1 Temmuz'da şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı gösteren grubumuza da bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum."

"Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti kuruldu"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanının halkın seçmesinin ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlatmak istediğini ifade ederek, 1. Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümüne değindi.

Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"28 Haziran 1914'te Saraybosna'da Avusturya- Macaristan İmparatorluğu veliahtı bir suikast sonucu öldürüldü. Bu suikastin ardından 1. Dünya Savaşı başladı. Bakiyesi olduğumuz Osmanlı İmparatorluğu, başta Almanya olmak üzere bazı devletlerle ittifak halinde bu savaşa dahil oldu. Maalesef bu savaşta ağır bir yenilgi aldık. 1. Dünya Savaşı'nın ardından Orta Doğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika haritaları çok köklü bir şekilde değişti. Bugün sahip olduğumuz sınırlar, çeşitli ülke orduları tarafından işgal edildi. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin önemli bir kısmı işgal edildi. Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. Oradan Anadolu'daki direnişin ilk adımlarını attı. Kısa süre içinde Anadolu'daki tüm güçleri birleştirdi. Kurtuluş Savaşımız gerçekten büyük bir zaferle sonuçlandı. 29 Ekim 1923'te Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Halk, çok uzun yıllar savaşmış bir halktı. Ülkenin tamamına yoksulluk ve acı hakimdi. İşgaller neticesinde Türkiye, hem insan kaynağını hem diğer iktisadi kaynaklarını büyük ölçüde yitirmişti. Gerek Kurtuluş Savaşımız gerek Cumhuriyetin ilanı halkımıza bir kez daha umut ve cesaret aşıladı. Milletçe çok çalıştık. Dedelerimiz, ninelerimiz, var oldukları her yerde çalışarak, ter dökerek, fedakarlıkta bulunarak, yok olmanın eşiğindeki bir milleti yeniden dünya sahnesine taşıdılar. Yeniden ayakları üzerinde doğrulttular."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi'Ni Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement