Erdoğan'dan ABD'ye PYD Resti: Bu Millet Kendi Göbeğini Kesecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan ABD'ye PYD Resti: Bu Millet Kendi Göbeğini Kesecek

PYD ve YPG konusunda ABD Savunma Bakanı ve sözcünün ayrı şeyler söylediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir" dedi.

30.04.2016 16:03  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü" programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Siz Suriye rejiminin katlettiği onlar kişinin haber olduğunu duydunuz mu? Kendi ülkelerindeki gizli bilgileri ifşa edenler için raporlar hazırlandığını işittiniz mi? Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, Sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir" diyerek yeni sürecin startını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Rabbim bizleri, adı güzel, kendi güzel Hz. Muhammed'e layık olan kullarından eylesin. Dünyanın dört bir yanında zulüm gören, Müslümanların yar ve yardımcısı olsun. Bu kutlu gecenin İslam aleminin birliğine, beraberliğine vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum.
Bu gurur tablosuna şahitlik etmekten onur duyuyorum. Ülkemizin en köklü STK'larından olan cemiyetin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. 1951'de milletçe mesut olmanın imkanlarını oluşturmak için 68 hayırsever büyüğümüzü yad ediyorum. Milletimizin üzerine bir karabasan gibi çöken tek parti döneminin ardından tesis ettikleri özgürlük ortamıyla Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını anıyorum.

"BURALARDAN BURALARA GELDİK"

Milli bilinci ve şuuru yükseltmek için ter döken mesai harcayan tüm kardeşlerime şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir özveriyle, gayretle, hak için, adalet için mücadele ediyor, emek veriyorsunuz. Yokluk ve yolsulluk içinde toprağa dikilen fidan bugün koca bir çınara dönüştü. Kısa bir tarihe gidiyorum. Vefa'da atılan tohumlara bakıyorum. Aldığımız kurs, derslere bakıyorum, sonra da Çarşamba'daki imam hatip okulunu hatırlıyorum. Üst katı mescit ve yurttu. Gece yarısı bir saatte üstümüz açılmış, bir amcamız gelir üstümüzü örter. Buralardan buralara geldik. Nereden nereye, nasıl bir nesil yetişti. Şu anda ülke genelindeki 151 şubes, 159 öğrenci yurdu, 20 bin öğrencisiyle 78 milyonun tamamına hizmet etmekte. Sizden bu ülkenin hayat damarlarının kurultulmaya çalışıldığı dönemde güç verdiğiniz kuvvet verdiniz.

"SİLİNDİR GİBİ GEÇEN DÖNEMLERE RAĞMEN..."

Öz yurdunda parya muamelesi görenler, her alanda biz de varız diyebiliyorsa, sizlerin katkısı var. İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye'deki STK'ların anasıdır. STK olarak ilk öğrenci yurdu inşası, burs, iftar gibi faaliyetleri başlatan vakıf sizlersiniz. 100'ün üzerinde imam hatip okulunu inşa ettirdiniz. Ülkemizin üzerinden silindir gibi geçen dönemlere rağmen yaptılar. Biz hiçbir zaman kendi çocukların rızkından, zamanından çalan gönül erlerinin hakkını ödeyemeyiz.

"TARİH BU MİLLETİN GELECEĞİNE IŞIK TUTAR"

Yurtlarda, imam hatip okullarında, evlerde şuurlu bir gençlik yetiştirmek için gayret gösteren gizli kahramanları unutmayız. Türkiye'nin cemiyetinin bu kutlu yolda durmadan ilerleyerek gelecekte ümmetin cemiyeti de olacağına inanıyorum. Şu salondaki tablo, bunun işareti, bunun habercisidir. Dün ülke tarihimiz açısında çok önemli yıldönümünü idrak ettik. Kut'ül Amare'nin 100'üncü yılını kutladık. Hasta adam olarak ilan edilen, topraklarının paylaşılan abidevi bir zaferdir. Yıllarca bizlere unutturulmaya, hafızalarımızdan silinmeye çalışan bu zafer, ülkemizdeki çarpık tarih anlayışını da gözler önüne sermektedir. Tarih bir milletin sadece hafızası değildir, tarih bir milletin geleceğine ışık tutar, ilham verir, yol gösteren kayıtlardır. Biz tarihimizden ibret almayız, kuvvet alırız. Bu sebeple bir millet tarih sahnesinden silinmek isteniyorsa, o milleti tarihsiz hale getirmektir. Bugüne kadar yapılan da budur. Yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek anlayışıyla hareket edenler, bu milleti tarihinden utanır hale getirmek istemiştir.

"ZAFERİ İTİBARSIZ HALE GETİRMEYE ÇALIŞTILAR"

Yenilen taraf durumun farkındaydı. bu utancı gizlemek için çok büyük çaba sarf etmişlerdir. Kut şehrindeki askerlerin salınması için Halil Paşa'ya 1 milyon pound değerinde altın teklif etmişlerdir. Bunda başarılı olamayınca, zaferi itibarsız hale getirmeye çalışmışlardır. 1 Temmuz 1916 yılında Daily Mail gazetesinde basılan fotoğrafın altında, "Kut kahramanı İstanbul'da". Halbuki general İstanbul'da esir olarak bulunuyor. Olayın aslı bu. Sonraki yıllarda da basında bu minvalde haberlere rastlanıyor. Aynı şeyi bugün de yapmıyorlar mı? Onlar istedikleri kadar karalasınlar, biz inanıyoruz, güçlüyüz yolumuza aynı bu şekilde devam edeceğiz.Bölgeyi kendi çıkarları için dizyn etmek isteyenler, 100 yıl sonra aynısını bugün yapıyorlar. Suriye, Irak, güneydoğudaki olaylar için manşetlere, sosyal medya kampanyalarına şahit oluyoruz.

"İHANET EDEN KİM OLURSA OLSUN..."

3 yıl önce Gezi olayları sırasında sanki içsavaş yaşanıyormuş gibi gösteren batı yayınları kamp kurmuşlardı. Ülkemizi karalamak için her türlü kampanyayı yaptılar. Şu anda paralel devlet yapılanması bunu yapmıyor mu? Ülkemiz aleyhinde iftira kampanyaları yürütüyorlar. Yalanın envai çeşidi onlarda var. Çok ciddi kısmı cezaevinde, bir kısmı kaçtı gitti. Dedik ya inlerine gireceğiz, girdik, giriyoruz. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun sonuna kadar gideceğiz.

"TABANI İBADET, ORTASI TİCARET, TAVAN İHANET"

O kadar enterasan ki, ABD'de bir enstitüde konferans vereceğim bir tarafta PKK, bir tarafta ASALA, bir tarafta paralel. Ne zamandır bunlar ahbaptı. O çok iyi bir fotoğraf karesiydi. Hala gaflet içerisinde olan samimi kardeşlerimiz bu işten kurtulurlar. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet. Bunların yapısı bu. Adi suçlardan, terör suçlarından hüküm giymiş kişileri gazeteciler hapse atılıyor diye bunlar yutturmaya çalışıyor.

"MİLLET KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİ KESECEKTİR"

Peki siz Suriye rejiminin katlettiği onlar kişinin haber olduğunu duydunuz mu? Kendi ülkelerindeki gizli bilgileri ifşa edenler için raporlar hazırlandığını işittiniz mi? Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, Sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir.

"BUNUN ADI GAZETECİLİK DEĞİLDİR"

Türkiye'de herhangi bir terör eylemi olduğunda bu konuyu yayanlar, benzer hadiseler kendi ülkelerinde yaşanınca etik değerleri hatırlıyorlar. Bunun adı gazetecilik değildir.
Ülkemizde bazı kesimlerin de aynı kini, düşmanlığı kendi devletleri, kendi milletlerine karşı sergilediklerini görüyoruz. Türkiye'nin aleyhinde ne varsa orada yer alıyorlar. Şimdi paralel mensupları da aynı şeyi yapıyor. Bu yapı dünyanın hangi ülkesinde etkinliği varsa, tüm gücünü ülkemiz ve milletimizin aleyhine işler için seferber etmiş durumda. Böyle bir parayı bunlar bu ülkeye nasıl aktarıyor? Bu parayı nereden, nasıl buldular? Bölücü örgütün paçavralarını taşıyanlar, paralel yapının elemanları yanyana ülkemiz aleyhine slogan atıyorlar, eylem yapıyorlar. Ben her fırsatte yerli ve milli vurgusu yapıyorum.

"ŞİMDİ YENİ BİR ŞEYE GİDİYORUZ"

Adana'daki MİT TIR'ları meselesinde, Türkiye hukuk devleti olmasaydı bu ihanetin cezası çok başka olurdu. Türkiye hukuk devleti olmayı başardığı için hesabı mahkemede veriyorlar. Bu sıradan mesele değildir. En açık, en aleni ihanet teşebbüsünü gerçekleştirenlerin bu millete ve bu devlete yapamayacakları kötülük yoktur. Bu ihaneti yapanlar kendi kazdıkları kuyuya düşmüştür. Paralel ihanet şebekesinin ülkemize verdiği zarar gayet büyüktür. Ülkemizin en parlak beyinleri şahsiyetsiz, kişiliksiz, riyakar robotlar haline dönüşmüştür. Hala bu yapının içinde kalmakta ısrar edenler, hiç kusura bakmasınlar başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir. Terör örgütü içinde bulunana terörist denir. Şimdi yeni bir şeye gidiyoruz. "İllegal terör yapılanması" veya "illegal terör örgütü" diyerek üzerlerine gideceğiz. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Sizler de Türkiye'nin umudu olarak bunu sırtlanacaksınız. Yurtlar, şubeler yeterli değil. Paralel yapıya kaptırılan herbir evladımızın vebali üzerimizdedir. Evlatlarımızın bu tür şer şebekelerinin eline geçmesinin önüne geçme mecburiyetindeyiz. Bugünler rehavet dönemi değil, daha çok gayret dönemidir. Sizler bu işi daha ileri taşıyacaksınız.

"ONLARA HAK ETTİĞİ DERSİ VERİYORUZ"

Her şey insan için. Biz evlatlarımıza doğru ile yanlışın, hak ile batılın, iyi ile kötünün farkını öğretemiyorsak neyin mücadelesini veriyoruz? Birileri sizleri karalamak, sicilinize kara çalmak için elinden geleni arkasına koymayacaktır. Bu yazılan, çizilenlerin zerre önemi yoktur. At bir kenara, bas üstüne. Bunlar kalsaydık, bırakın cumhurbaşkanı olmayı, muhtar bile olamazdık. Onlara şimdi hak ettiği dersi veriyoruz. Ne yazarsanız yazın, halk ne diyor, hak ne diyor; aslolan budur."

Erdoğan\'dan ABD\'ye PYD Resti: Bu Millet Kendi Göbeğini Kesecek

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan ABD'ye PYD Resti: Bu Millet Kendi Göbeğini Kesecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement