Erdoğan'dan Birlik Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Birlik Çağrısı

Erdoğan\'dan Birlik Çağrısı

Başbakan Erdoğan: Bu topraklar üzerinde operasyon yaptırmayız.

08.03.2013 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, tek vatan vurgusu yaparak ''Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz bu topraklar üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları 15 ayrı eserden 7'sinin eğitim alanındaki yatırımlardan oluştuğunu, bunlar arasında halk eğitim merkezi, Kayabağlar İlköğretim Okulu, öğretmenevi, 24 derslikli Anadolu lisesi ve anaokullarının bulunduğunu söyledi.

"KARDEŞLERİM TEK MİLLETİZ"

Erdoğan, ''Kardeşlerim, biz tek milletiz, tek millet. Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abhazasıyla Romanıyla hepimiz tek milletiz, tek millet ve tek millete ne yakışır, tek bayrak yakışır. Tek bayrak. İşte tek bayrağımız bu, şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi hilal, şehitlerimiz yıldız. Bu bayraktan niye rahatsız oluyor birileri. Bu bayraktan rahatsız olanlara da benim milletim zamanı geldiğinde herhalde sandıklarda gereken dersi verir ve vermelidir'' diye konuştu.

Tek vatan vurgusu yapan Erdoğan, ''Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz bu topraklar üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız. Bu yapı bu şekilde korunarak biz geleceğe yürüyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, tek devletin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

''Bu devletin bir başbakanı olarak Siirt'e 15 kez geldim. Değerli kardeşlerim, bizde ihmal yok, çok koşacağız, çok çalışacağız ve ülkemizi şu anda nereye çıkardık? Dünyada 17. sıraya. 26'dan aldık 17'ye çıkardık. Şimdi hedef 2023'te ilk 10'a çıkarmak. Bunu da yapacağız ama ben istiyorum ki Kurtalan yerel hizmetleriyle de pırıl pırıl olsun, gayet güzel olsun. Onun için de atacağımız adımlar, vereceğimiz kararlar çok önemli.

Kardeşler, birbirimizi gelin basit çıkarlar için değil, ırk, kavim, bunlar için değil, Allah için sevelim. Makam mevki için değil, çıkar için değil, Allah için sevelim.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Birlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement