Erdoğan'dan Demirtaş'a Sert Sözler: Ermeni İddialarına İftiralarla Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Demirtaş'a Sert Sözler: Ermeni İddialarına İftiralarla Sahip Çıkıyor

Erdoğan,"Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. Vatikan sözcülüğüne soyunmuş" dedi.

18.04.2015 18:51  Güncelleme: 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlementosu'nun sözde Ermeni soykırımına ilişkin aldığı karara tepki gösteren Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek " Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Gelirken Körfez köprüsünü şöyle bir inceledim. Dedim ki rabbim sana hamd olsun. Bu günleri de gördük. Ne demiştik yol medeniyettir. Başbakanlığım döneminde her fırsatta Kocaeli'ne geldim, sizlerle hasret giderdim. Türkiye muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıyor, çıkacak.

AP'NİN 'SOYKIRIM' KARARINA TEPKİ

Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi.

AP böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar. Bir kulağımızdan girer öbür kulağımzdan çıkar. Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?

Türkiye'ye karşı hasmane amaçlarla yürütülen bu kampanyadan hiçbir şey çıkmaz. Yel kayadan ne götürebilir ki?

Bu işten Ermeniler çok zararlı çıkar.

"MİLLET OLARAK ERMENİLERLE BİR MESELEMİZ OLMADIĞININ EN BÜYÜK İSPATI..."

Millet olarak Ermenilerle bir meselemiz olmadığının en büyük ispatı bugün ülkemizde çoğu kaçak olarak yaşayan 80 bine yakın Ermeni nüfusudur.

Bizimle ve kardeşlerimizle sorunu olan Ermeni diasporasıdır.

"ÖNCE KARABAĞ SORUNU HALLOLACAK"

Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak.

Bizim duruşumuz net ama karşımızda çok farklı hesaplarla hareket eden bir kesim var. AP 'arşivlerinizi açın' diyor. Bizim arşivlerimiz zaten açık. Bunlar Türkiye'yi takip etmiyorlar ki.

Elinizdeki belgeleri, dokumanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim.

DEMİRTAŞ'A SERT SÖZLER

Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. Şimdi de Vatikan sözcülüğüne soyunmuş. Bunlar kendi ülkelerine bu kadar yabancılar. Yalanlar asılsız ithamlar üzerinden meşruiyet kazanılmaz. TBMM başkanımız grup başkanlarını ortak bildiriye davet ediyor üç parti imza artıyor terör örgütü temsilcisi olan parti imza atmıyor hani bunlar Türkiye'yi temsil ediyordu. Önce silahtan umduklarını neden oldukları olayların hesabını vermek zorundalar sonra çıksın özgürlük desinler.

"BU GEÇİCİ KRİZ AŞILACAKTIR"

Türkiye ekonomide de çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bu ara kur nedeniyle 800 milyar dolara düştü milli gelir. Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir. Türkiye iki trilyon dolarlık Gayrisafi Yurtiçi hasılaya ulaşacaktır. Onun için gençler Türkiye'nin güçlü olması şart. Güçlü Türkiye şart. Eğer bir şu anda kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Tankımızı da yapacağız topumuzu da yapacağız. Gemilerimizi yapıyor muyuz? Bütün bunlarla beraber güçlü.

Ekonomideki son dönemde patinaj görüntüsüne şahit oluyoruz. 2008 krizi tüm dünyayı kasıp kavururken bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek demiştim. Gereken tedbirleri aldık. Güven ve istikrar ortamını güçlendirdik. Raydan çıkılmasına müsaade etmedik. Türkiye kalkınmasını sürdürdü. Bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin ihtiyaçlara göre yeni bir yaklaşımla güçlünedirilemise konusunda hayata geçiriliyor.
Küresel çalkantıların yerine oturulmasıyla 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Yeni bir süreci anlatmak istiyorum. Artık dünya ülkeleri arasında en ileri ülkelere baktığımız zaman sistemde bir değişime gitmişler. Bakıyoruz parlamenter demokrasi mi başkanlık sistemi mi? Başkanlık sistemini görüyoruz.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"

Yeni Anayasanın içerisinde başkanlık sistemi şart bunun için de 367 vekil gerekiyor, ben de 400 vekil verin dedim. Türkiye, başkanlık sistemine geçerse koalisyonda bile yer alamayacaklar. Parlamenter sistemin en zayıf noktalarından biri istikrar ve güven ortamını tehdit etmesidir. Türkiye hiçbir zaman denetimden uzak olmayacak. Parlamento yine olacak, başkanı da yönetimini de denetleyecek."

Erdoğan\'dan Demirtaş\'a Sert Sözler: Ermeni İddialarına İftiralarla Sahip Çıkıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Demirtaş'a Sert Sözler: Ermeni İddialarına İftiralarla Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (109)

  • fuat avni: Niye ona kiziyorsun sen degilmiydin ozur dileyen bu ulkenin basi demirtasmi diaspora yilardir ugrasiyor sen ne yaptin eski diplamatlarla dalga geciyordun monserler diye kucumsuyodun o badem biyiklim diplamatlarin ne bitaraflarini buyutularmi o kultuklarda asil tantana ayin 24 de cakma lider 13 40 Yanıtla
  • SELAHATTİN DEMİRTAŞ: SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ, SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ, SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ. . . 21 27 Yanıtla
  • sila: bosuna bagirma 'SEN BASKAN OLMIYACAKSIN' 42 6 Yanıtla
  • PÎR SULTAN: Sizin kadar yalan söyleyen bir bas cumhurbaskani dunyanin hic bir yerinde Yok OYLAR HDP YE N OYUN CEVIRSENIZ CEVIRIN BARAJI GECECEGIZ... 25 21 Yanıtla
  • ZAFER: Hdpnin zaten büyük bölümü kürt değil o yüzden ermeniler hakkında demeleri normal. Apoda zaten Kürt değil ermeni bunu bilmeyenmi kaldı halen. 2 35 Yanıtla
  • TANIMIYORUZ: DIŞ GÜÇLERİN TANIDIĞI SOYKIRIMI TANIMIYORUZ. O KADAAR! 28 8 Yanıtla
  • tatvan: Demirtaş kürt değil ermeni zaten. Kurtlerin kanindan beslendi bunlar dinleri müslüman değil zaten.hakiki Kürtler müslümandir vatanina milletine baglidir 24 12 Yanıtla
  • hasan: Demirtas ne yapsin kan cekiyor kaninda ermeni kani var tabiki ermenileri savunacak 8 28 Yanıtla
  • KARDEŞLİK İÇİN OYLAR HDP : Irkçılara inat Kardeşlik için oylar HDP ye ...... 20 16 Yanıtla
  • 12w: bitlisli ben bir kürt olarak bin oyumda olsa bir tanesi demirtaşa vermem cunku ermeniyi savunuyor ey demirtaş ermeniler binlerce kürdu ahıra topladılar ve ateşe vardıler ey kürt kardeşlerım oy toplamak icın demırtaşın yantaşları kürtlere baskın yapıyorlar 12 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi
    19:23 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi

    Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yelkenciler Marmara Denizi açıklarında gösteri sundu. Römorkörlerin yelkencilerin arkasından su püskürtmesi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliklerin amacının kentin turizm potansiyeline dikkat çekmek olduğunu belirtti ve Tekirdağ'ın yelken sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek
    19:18 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek

    Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından düzenlenen 5. TYBA Yacht Charter Show, Fethiye'de 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren lüks yatlar sergilenecek ve dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyoneli katılacak.

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.

  • Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi
    19:09 Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi

    Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesiyle ilgili olarak tepki gösterdi. Ergen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerin izinsiz bir şekilde milyonlarla paylaşılmasının etik olmadığını belirtti.

  • Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak
    19:09 Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak

    Tesla'nın yeni ev enerji depolama sistemi Powerwall 3, önemli yeniliklerle birlikte geliyor. 11,5 KW gücünde sürekli bir güç çıkışına sahip olan cihaz, önceki modellere göre %130 daha fazla enerji sağlıyor. Ayrıca güneş panelleriyle tam entegre çalışabiliyor. Powerwall 3'ün fiyatı 9300 dolar olarak belirlenirken, invertersiz modelin daha uygun fiyatlı olacağı söyleniyor. Yeni nesil lityum demir fosfat pillere sahip olan cihaz, uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

  • Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi
    19:09 Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi

    Baykar, geliştirdiği yapay zekalı Kemankeş 2 mini akıllı seyir füzesi ile dikkat çekiyor. Füze, geniş görev menzili ve yüksek sürati sayesinde düşman hattı gerisindeki hedefleri imha edebiliyor. Yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ve oto pilot sistemi ile zorlu hava koşullarında dahi tam isabetle hedefleri vurabiliyor. Ayrıca anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor.

  • Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu
    19:09 Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu

    Continental, yeni nesil Conti Eco Gen 5 lastik serisini tanıttı. Bu lastikler düşük yuvarlanma direnci ve yüksek kilometre performansını birleştirerek şehirlerarası ve uzun mesafe yük taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir ilerleme sunuyor. Geliştirilmiş kauçuk bileşimleri ve tasarım yenilikleri sayesinde yakıt tüketimini azaltarak filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, AB regülasyonlarına uyum sağlamayı da mümkün kılıyor.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.


Advertisement