Erdoğan'dan Dünya Sigarayı Bırakma Günü Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Dünya Sigarayı Bırakma Günü Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" nedeniyle verilen resepsiyona katılanlar, sigarayı nasıl bıraktıklarını anlattı.

09.02.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" nedeniyle verilen resepsiyona katılanlar, sigarayı nasıl bıraktıklarını anlattı.

Resepsiyona, sigarayı bırakan vatandaşların yanı sıra sanatçı, sporcu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Resepsiyona katılan Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın daha sağlıklı yaşaması, insanların sigarayı bırakması için bir süreç başlattığını belirterek, bu sürece sonuna kadar destek verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vesilesiyle sigarayı bırakan vatandaşlarla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Türkoğlu, "İnşallah tüm halkımız bu konuda aynı duyarlılığı gösterir ve sigara tüketimini biraz daha düşürür ve daha sağlıklı bir nesil oluruz diye ümit ediyorum" dedi.

Sanatçı Ferdi Tayfur da yaklaşık 50 yıl sigara içtiğini, sesine zarar verdiği için azalttığını ancak bırakamadığını vurgulayarak, "Sonra bir rahatsızlık geçirdim ve tamamen bırakmış oldum. 'Sigarayı bıraktım' şarkısını yaptım. Sigarayı at ömrünü uzat. Sigara çocuklar için, hanımın için, işin için, paran için berbat bir şey. O güzel havayı çekmek varken dumanla ne işin var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok güzel bir sorumluluk örneği göstererek sigarayla mücadele ettiğini anlatan Tayfur, "Cumhurbaşkanı olarak, insan sağlığını düşünmek çok önemli bir şey. Bir cumhurbaşkanı halkının, insanlarının rahatını, sağlığını düşünür. Sayın Cumhurbaşkanımız 'sigarayı bırakın' diye çırpındı ve başarılı da oldu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın teşvikiyle sigarayı bırakan Aynur Kaplan adlı vatandaş da astım hastası olmasına rağmen, sigarayı bırakamadığını hatta doktoruna "günde 5 tane içeyim" diye yalvarır halde sigara bağımlısı olduğunu kaydetti.

Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir programda fotoğraf çektirmek için beklerken, sigara içerken yakalandığını, Erdoğan'a o gün sigarayı bırakma sözü verdiğini aktardı.

5 Şubat 2011'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sigarayı bırakma sözünün üstünden 5 yıl geçtikten sonra kendisine ulaşıldığını ve resepsiyona davet edildiğini ifade eden Kaplan, Erdoğan'ın kendilerine önem verdiğini gördüklerini belirtti.

TBMM 24'ncü Dönem Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş da AK Parti'nin Kızılcahamam'da yaptığı istişare ve değerlendirme toplantılarının birinde Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde fotoğraf çektirmek isterken, eşi tarafından Erdoğan'a sigara içtiği için şikayet edildiğini, o gün Erdoğan'a sigarayı bırakma sözü verdiğini ve sözünü tuttuğunu vurguladı.

Çankırı'da bir lastik fabrikasının açılışına katıldığını anlatan Yusuf Çelik, sigarayı bırakma anını, şöyle anlattı:

"Cumhurbaşkanımız tarafından açılış yapıldıktan sonra dönerken bir kavuncuda kavun yemek için durduk. Tesadüfen Cumhurbaşkanımız da aynı kavuncuda durdu. Sigarayı fark etti, bizden söz istedi, biz de bıraktık."

Çelik, sigarayı bıraktıktan sonra ailesinin de çok mutlu olduğunu, çevreye de katkı sunduğunu ifade etti.

Çorum merkeze bağlı Çalıca Köyü muhtarı İsmail Üstündağ da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Muhtarlar toplantısı" sonrası fotoğraf çekimi sırasında sigara içtiğini fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini yanına çağırarak, "Bırakacak mısın" diye sorduğunu aktardı.

Yaklaşık otuz yıldır sigara içtiğini kaydeden Üstündağ, "Ben de 'bırakacağım' dedim. İyi ki de demişim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Dünya Sigarayı Bırakma Günü Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement