Erdoğan: O TIR'ların İçinde Silah Varsa Ne Olacak Yoksa Ne Olacak - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: O TIR'ların İçinde Silah Varsa Ne Olacak Yoksa Ne Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Durdurulan TIR'lar Bayırbucak'a yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki "Başbakan TIR'ların içinde silah yoktu diyordu.' Varsa ne olacak yoksa ne olacak." dedi.

24.11.2015 19:49  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı açıklamada "17-25 Aralık darbe girişiminden sonra şu meşhur MİT TIR'ları hadisesini hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki "başbakan TIR'ların içinde silah yoktu diyordu…'Varsa ne olacak yoksa ne olacak." dedi.

"ESAD REJİMİ VE ONU DESTEKLEYEN ÜLKELER..."

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

G20'de terörizmle mücadele konusunda kararlı bir tutum ortaya koyduk. Bu konuda tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiğimize inanıyorum. Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm buylunmadan ne mülteci ne de terör sorunun önüne geçilemeyeceğini herkesin görmesi gerekiyor. Esad rejimi ve onu destekleyen ülkeler Viyana ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara giriştiler.

"BAYIRBUCAK'tA DAİŞ YOK"

Hatay'ın hemen yanı başında Bayır Bucak Türkmenlerinin olduğu bölgeye yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ'in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Orada bizim akrabalarımız var, soydaşlarımız var. Bu soydaşlarımız sürekli uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalıyor.

"SOYDAŞLARIMIZ SINIRA DOĞRU KAÇMAYA BAŞLADI"

Şu anda oralardan bu soydaşlamırımız sınıra doğru kaçmaya başladı. Bir kısmı Türkiye'deki kamplara yerleştirildi. Bir kısmı Suriye'deki kamplarda iskan ediliyor. Cuma gününden beri gelişmeleri yakından takip ediyorum. Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, MİT müsteşarımız ve diğer tüm arkadaşlardan sürekli bilgi alıyorum.

"2 UÇAKTAN BİR TANESİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR"

Az önce bir güvenlik toplantısı yaptık. Ne oluyor, gelişmeler ne durumda. Buna göre ne adımlar atacağız? Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen hava sahasımızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. Aidiyeti bilinmeyen uçağa 5 dakikada 10 kez uyarı yapılmıştır. Sınırlarımıza geliyor. Uyarılara rağmen ihlalini sürdürdü. 2 uçaktan bir tanesi düşürülmüştür.

"IZDIRAP YAŞIYORUZ"

Biz buna şahit olmak istemeyiz. Böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ızdırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

"TÜRKİYE'NİN HİÇBİR ÜLKEYE KARŞI DÜŞMANLIĞI YOKTUR"

Türkiye'nin başka hiçbir ülkeye karşı düşmanlığı yoktur. Bu son hadisenin önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi herkesin bilmesini isterim.

"VARSA NE OLACAK YOKSA NE OLACAK"

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra şu meşhur MİT TIR'ları hadisesini hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki "başbakan TIR'ların içinde silah yoktu diyordu…'Varsa ne olacak yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz. Kim onlar mağdur mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz."

Erdoğan: O TIR\'ların İçinde Silah Varsa Ne Olacak Yoksa Ne Olacak

Son Dakika Güncel Erdoğan: O TIR'ların İçinde Silah Varsa Ne Olacak Yoksa Ne Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • Ts: Ne kadar hain var içimizde Tayip gitsin diye bu ülkeyi suriyeye Rusya ya satmak isteyenler Tayip dünyaya gelmiş 100 yilin lideridir köşesinde oturup olan biten izlemiyor 48 22 Yanıtla
  • OBJEKTİF: RUSYA Bİ GÜZELLİK YAPSAN. ERZURUMA RİZEYE KONYAYA KAYSERİYE ŞÖYLE ESASLI BİRER NÜKLEER ÇAKSAN BİZİ BU MAKARNACI KÖMÜRCÜ GÜRUHTAN KURTARSAN NEDE GÜZEL OLUR... 22 45 Yanıtla
  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz 32 21 Yanıtla
  • Vvvvvvv: Türkmen'ler pyd aynı savaşı veriyor neden pyd terörist diyorsun Türkmen'lerde terörist ozaman işitçi 22 23 Yanıtla
  • Laz: Sayın başkanımız, Erdoğan bu ülkeye Allahın lütuftur, Samimiyim tamamen, Onun çekemeyenler bu milletin evlatlarının bu ülkeyi yönetmesini hazmedemeyen israil uşakları dır. 15 30 Yanıtla
  • ersin25: Allah cc bizimle beraberdir... 36 6 Yanıtla
  • Mrt : O zaman adamları niye tutuklattın 28 13 Yanıtla
  • rusist: korkunun ecele faydası yoktur SAYIN CUMHUR BAŞKANIM 15 23 Yanıtla Kurdi: Korksak vurmazdik zibidi! 0 0
  • Seyyar: Yemedimi 9 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement