Erdoğan'dan, Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı - Son Dakika
Yerel

Erdoğan'dan, Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Erdoğan\'dan, Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, eğitim ve öğretim yılının açılışı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

14.09.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, eğitim ve öğretim yılının açılışı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan yayınladığı mesajında, "2014-2015 eğitim öğretim döneminin açılışı ile büyük bir sevinç ve heyecan yaşayan değerli öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve öğrenci ailelerinin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yeni umutlara ve hedeflere gelecek nesillerimizi eriştirecek olan, geçmişimizden aldığımız güçle, neslimize daha iyi bir gelecek hazırlama bilinci verecek olan öğretmenlerimizdir. Güçlü Türkiye için büyük düşünen gençler yetiştirmeli, bunun için de çocuklarımızın kendine ve çevresine güvenerek, özgüven sahibi olmasını sağlamalıyız. İyi eğitim almış fertlerin oluşturduğu toplum geleceğe daha sağlam adımlarla yürümektedir. Değişim ve gelişmelere ayak uyduran gençler yetiştirmeliyiz.

Değişim ve gelişmelere ayak uydurmayan toplumun ve sistemlerin başarılı olması mümkün değildir. Son yıllarda Milli Eğitim Sistemimizde yapılan değişiklikler devam etmektedir.

Önce eğitim diyen AK Parti iktidarı; Türkiye'nin eğitimli geleceğine hizmet etmeyi ve iyi yetişmiş nesiller hedefini tüm gayret ve çabasıyla sürdürüyor. 4+4+4 Eğitim sistemi gibi, eğitimde köklü değişiklikler bizim iktidarımız döneminde yapıldı. AK Parti iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 6,5 kat arttı. 2002 yılında 7,5 milyar TL iken, bugün 55,7 milyar TL'dir. Eğitimin, bütçeden aldığı pay artış oranı 2002 yılına göre yüzde 643 olmuştur. 205 bin derslik yapıldı. Her ilimize üniversite kuruldu. Üniversitelerimizde hizmet veren akademik personel sayısı yüzde 72 artırıldı. Teknolojik imkanlardan tüm öğrencilerimizin yararlanması kapsamında, eğitimde Fatih projesi çalışmaları devam etmektedir. Öğrencilere verilen aylık burs miktarı 10 kat artırıldı. Ders kitabı iktidarımız döneminde ücretsiz dağıtılmaktadır. Öğretmenlerin atama işlemleri elektronik ortamda ve şeffaf bir şekilde yapılarak, öğretmen atamalarında adalet sağlandı.

Tabii ki ülkemizde eğitimde ne kadar ileriye gidilmek isteniyorsa ve yatırımlar yapıldıysa, ilimizde de birçok yatırımlar yapıldı. Adıyaman ilimizde; 2002 yılında 3 bin 388 derslik mevcut iken geçen 12 yılda toplam bin 685 derslik, 2 bin 182 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 5 atölye hizmete açılmıştır. 566 derslik, bin 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 atölye ve 2 spor salonunun inşaatı da devam etmektedir. Eğitim alanında Adıyaman'da son 12 yılda 308 milyon 520 bin 921 TL harcanmıştır. İktidarımız döneminde Adıyaman Üniversitemiz kurulmuştur. Bu çalışmalarla yeni ve güçlü bir 2023 ve 2071 Türkiye'sine doğru hep birlikte daha emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Eğitimde başarılı olmak istiyorsak, sürekliliği göz ardı edemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının Adıyaman'ımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını ve başarılarla dolu geçmesini diler, öğrencilerimizi sevgiyle kucaklar, anne-babalara, öğretmenlerimize ve her kademedeki yöneticilerimize sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdoğan'dan, Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement