Erdoğan: Delikanlı Olun, Ciğerimi Yiyin - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Delikanlı Olun, Ciğerimi Yiyin

Erdoğan: Delikanlı Olun, Ciğerimi Yiyin

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması hukukçuların tabiri ile hayatın olağan akışına uygun değildir""Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetle çözüme kavuştururuz ya da sizi kendi dertlerinizle baş başa bırakırız. Doğduğum, büyüdüğüm Kasımpaşa'da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin""Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum""Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya'ya gitmiş.

04.06.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması hukukçuların tabiri ile hayatın olağan akışına uygun değildir"

"Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetle çözüme kavuştururuz ya da sizi kendi dertlerinizle baş başa bırakırız. Doğduğum, büyüdüğüm Kasımpaşa'da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin"

"Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum"

"Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya'ya gitmiş. Nereye gidersen git? Tayyip Erdoğan'a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz"

"Samimi bir Müslüman olarak bildiğimiz Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Irkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA İstanbul DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın soykırım kararına sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması hukukçuların tabiri ile hayatın olağan akışına uygun değildir.Önce onlar Holokostu yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamını önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun?" dedi. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne de çağrıda bulunarak, 'Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetli şekilde çözüme kavuştururuz, ya da Türkiye Avrupa'nın sorunlarının önünde bir set olmaktan çıkar sizi dertlerinizle baş başa bırakırız" uyarısında bulundu.

ÇOK SAYIDA BAKAN EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarabya Grand Otel'de gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)23. Olağan Genel Kurulu ve ihracatın Şampiyonları Ödül törenine katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi de eşlik etti.

TANINMIŞ İŞADAMLARI DA KATILDI

Toplantıya çok sayıda tanınmış işadamı da katıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu gibi isimler de salondaki yerlerini aldı.

TİM BAŞKANININDAN ALMANYA'YA KINAMA

Toplantıda önce, TİM Başkanı Mehmet Büyükeşki konuştu. Alman meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili kararına tepki gösteren Büyükekşi," Alman meclisinde talihsiz bir karar alındı. Almanya gibi derin bağlarımız olan bir ülkenin meclisinden çıkan bu kararı, üzüntüyle ve hayretle karşılıyoruz. Böyle bir karar almalarını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz"dedi.

ALMANYA'YA TEPKİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında Alman parlamentosunun soykırım kararına tepki gösterdi.

MESELE ERMENİLER DEĞİL

Burada meselenin Ermeniler olmadığını, onların asıl oyuna alet edildiğini iyi bildiklerini söyleyen Erdoğan, "Biz bütün arşivlerimizi açtık. Gelin, varsa siz de açın. Buna göre karar verelim. Ama sizin buna yüreğiniz yetmez" dedi.

DERTLERİNİZLE BAŞBAŞA BIRAKIRIZ

"Dünyanın neresine giderseniz gidin, 'Soykırım' denince ilk akla gelen bir ülkenin, Türkiye için böyle bir karar almasının gerisindeki karın ağrısı elbette başka" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'ya da seslenerek, "Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetle çözüme kavuştururuz ya da sizi kendi dertlerinizle baş başa bırakırız. Doğduğum, büyüdüğüm Kasımpaşa'da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin" ifadelerini kullandı.

"UTANACAĞIMIZ HİÇBİR MESELE YOKTUR"

İkinci Dünya Savaşında Almanya'nın soykırımından kaçan insanların bir kısmını Türkiye'nin misafir ettiğini hatırlatan Erdoğan," Paralel çetede, Türkiye'den kaçanlar Almanya başta olmak üzere batı ülkelerinde hayatlarını yaşıyor. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir mesele yoktur. Biz soykırım ithamını asla kabul etmiyoruz"dedi.

BİZ DE LİSTESİNİ KOYALIM

Bazı ülkelerin tarihte işledikleri suçları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bir listesini koysak nasıl olur. Onlar üzerinde biz de bir çalışmaya başlayalım. Kıbrıs Rumlarının adada yaptıkları soykırımın şahitleri hala hayatta. Ermenilerin Karabağ'da gerçekleştirdikleri vahşete maruz kalanlardan hakikatleri dinlemek, bugün de mümkündür"diye konuştu.

"YÜREĞİNİZ YETMEZ"

Ermeni iddialarıyla ilgili arşivlerin açılması önerisini tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bütün arşivlerimizi açtık, gelin burada karar verin, bizde milyonlarca belge var. Ama sizin buna yüreğiniz yetmez! Çünkü açarsak rezil olursunuz"diye konuştu..

BATI ÜLKELERİNDE HAYATLARINI SÜRDÜRÜYOLAR

Erdoğan, "Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum. Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye'ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye'den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor" dedi.

BİR TAKIM TEDBİRLER ALINDI

Tüm dünyaya seslendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Beğenirler, beğenmezler. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Biz soykırımın ithamını asla kabul etmiyoruz. Birinci Dünya Savaşı şartlarında, ülkemizin dört bir yandan kuşatma altına alındığı bir dönemde, elbette Anadolu'da asayişi sağlamak amacıyla birtakım tedbirler alınmıştır"dedi.

BÜTÜN ARŞİVLERİ AÇIK TUTUYORUZ

İsim vermeden Türk asıllı Alman milletvekili Cem Özdemir'i eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Çıkmış Alman Parlamentosu'na böyle bir metni gönderiyor. Senin bunlardan haberin var mı ya? Tarih bilincin nedir senin? Arşiv bilincin nedir senin? Acaba hangi arşive girdin. Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya'ya gitmiş. Nereye gidersen git? Tayyip Erdoğan'a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz. Fakat ben bu kadar koskoca bir Alman Parlamentosu'nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. Eğer samimiyseniz, eğer dürüstseniz, ey Alman siyasileri sizlere sesleniyorum. Biz bütün arşivlerimizi açtık, açık tutuyoruz. Varsa sizin arşivleriniz siz de açın. Gelin çalıştıralım buradan karar verelim"diye konuştu.

100 BİNE YAKIN ERMENİ TÜRKİYE'DE

Alman Meclisinin aldığı kararın, Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını söyleyen Erdoğan, " Bunun sadece bir istismardan, bir araçtan ibaret olduğunu gayet iyi biliyoruz. Umarım Ermeniler de bu gerçeğin farkına varırlar ve kendilerini kullandırmaktan vazgeçerler. Şu anda ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Bunların yarıya yakını bizim vatandaşımızdır. Şu anda bizim ülkemizde yaşıyorlar, burada çalışıyorlar ama bir de bizim vatandaşımız olmayan bir o kadar da şu anda Türkiye'de Ermeni var. Biz eğer bu noktada böyle bir hassasiyeti gözetmemiş olsak şu anda bizim vatandaşımız olmayan Ermenileri biz niye ülkemizde tutalım? Şu anda Avrupalıların yaptığı gibi biz de onları Ermenistan'a göndeririz. Yaparız bunu. Şu anda mültecileri Avrupa alıyor mu kapısından içeri? Neler yaptıklarını görüyoruz değil mi? Ama Türkiye şu anda 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bizim aramızda bu fark var"şeklinde konuştu.

MUHAMMED ALİ'Yİ ANARAK BİTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının sonunda yaşamını yitiren ünlü Boksör Muhammed Ali'yi andı. Erdoğan, " Samimi bir Müslüman olarak bildiğimiz Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Irkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır. Azmi, cesareti. duruşu ve kararlılığıyla Müslümanlara ve tüm insanlığa ilham kaynağı olan Muhammed Ali'yi rahmetle yadediyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

ÖDÜLLERİNİ CUMHURBAŞKANINDAN ALDILAR

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 23. Olağan Genel Kurulunda ihracat şampiyonları ödül töreni gerçekleştirildi.Plaketlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alan, ihracat şampiyonu olan ilk 10 firma şöyle : "Ford Otomotiv, Türkiye Petrol Rafinerileri, Oyak- Renault Otomobil Fabrikası, Kibar Dış Ticaret, Vestel Ticaret, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, Arçelik AŞ, Toyota Otomotiv Sanayi AŞ, Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, TGS Dış Ticaret AŞ."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Delikanlı Olun, Ciğerimi Yiyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement