Erdoğan: ''Diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını gösterecekler" - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: ''Diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını gösterecekler" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler, ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı.

18.07.2014 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler, ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı. Sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor" dedi.

Bursa'da Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Erdoğan, muhalefetin eski Türkiye'nin karanlığından beslendiğini, yeni Türkiye'den her zaman korktuğunu ifade etti. Erdoğan, "Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler, ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı. Sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor" diye konuştu.

Bursa'daki CHP ve MHP'lilerin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hazmedemediğine ve hazmedemeyeceğine inandığını bildiren Erdoğan, "Bu aday CHP'ye gönül veren kardeşlerime de MHP'ye gönül veren kardeşlerime de dayatıldı. Dışarıdan birileri bu adayı bu iki partiye zorla dayattılar. Parti yönetimlerine dayattılar ama parti tabanlarına dayatamazlar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1992-1998 arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçenlerde, sahurda bir televizyon kanalında Savaş Ay'ın onunla yaptığı röportajı izlediniz mi? Merhum Ahmet Kaya'nın da olduğu program... İstanbul'da, Okmeydanı SSK Hastanesinin o halini gördünüz, değil mi? Samatya SSK Hastanesinin halini gördünüz, değil mi? O serum şişeleri, o paslı serumların takıldığı, o kancaların halini gördünüz, değil mi? O, üç yaşındaki yavrunun yanlış serum takılması sebebiyle nasıl kolunun kesildiğini gördünüz değil mi? Ya adama soruyor Savaş Ay, adam sırıtıyor ya. Üzülmesi gereken yerde sırıtıyor ya. Adam dertli değil, adamın ızdırabı yok. Üç yaşında yavru, kolu kesiliyor, adam dertli değil. Utanmadan diyor ki, '10 yıl önce daha iyiydi' diyor. 6 yıldır buradasın, ne iş yaptın ya? Üç koyun teslim edin inanın, kaybeder. Bunlara güven olmaz. Bunlarda hiçbir hizmet yok. Şimdi çıkmış ne diyor, 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. İnanıyorum ki CHP, MHP, diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler."

-"Cumhurbaşkanı olacağımızı kabul etti"

Erdoğan, CHP ve MHP'nin yönetimlerinin çok zor durumda olduklarını belirterek, "Eğer 10 Ağustos'ta bir kez daha kaybederlerse, o koltuklarda oturamayacaklar. Ben buna inanıyorum. 30 Mart'ta kaybettiler, yüzsüzlük yaptılar, o koltuklarında oturmaya devam ettiler. Ama 10 Ağustos'tan sonra artık bunu sürdüremeyecekler" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aylardır kendisine yönelik, "Sen Çankaya'ya çıkamazsın. Seni oraya çıkartmayız" dediğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Herhalde şimdi oraya çıktığımızı anladı, fakat çark etti. Ne diyor? Şimdi diyor ki, 'Velev ki Erdoğan cumhurbaşkanı oldu, onunla özel görüşme yapmayız' diyor. Yani, cumhurbaşkanı olacağımızı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı sonrası için şimdiden planlar yapıyor. Sayın Bahçeli, biz sizden bu tür sözleri çok duyduk, çok. CHP ne diyordu? 'Eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Öyle mi? Sayın Gül cumhurbaşkanı oldu, ne yaptılar, tıpış tıpış gittiler. Aynı masada gelip oturdular. Bunlarda ufuk yok, bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler, hatırlayın. Ne oldu? Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim? 'Gelecekler. Göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer halen o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin, sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek.

Çünkü MHP'nin bu yönetimi kendi iradesiyle, kendi aldığı kararlarla yürümüyor, verilen talimatlarla yürüyor. MHP'ye anında talimat geliyor, o da anında yerine getiriyor. İradelerini CHP'ye kiraya verdiler, iradelerini Pensilvanya'ya kiraya verdiler. İradelerine ipotek koyduranlara, milletim de sandıkta ipotek koyacaktır. Kendi iradesiyle hareket etmeyen bu CHP'ye, bu MHP'ye, irili ufaklı partilere milletim 10 Ağustos'ta bir kez daha ders verecektir."

-"Bursa'da bu iş tamam"

Bursa'nın, 2007'deki halk oylamasında kendilerine yüzde 67, 2010'dakinde Bursa'nın yüzde 56 oranında destek verdiğine dikkati çeken Erdoğan, 10 Ağustos'ta sadece AK Partililerden değil, Bursa'daki tüm siyasi kesimlerden, yeni Türkiye için destek beklediklerini belirtti.

Erdoğan, "Bursa'nın sandıkları patlatmasını, sandıklardan en yüksek şekilde milletin adayına oy çıkmasını bekliyoruz. Bursa, yeni Türkiye demeye hazır mıyız? Milli irade demeye hazır mıyız? Daha güçlü bir Türkiye demeye hazır mıyız? Daha aydınlık bir Türkiye demeye hazır mıyız? 10 Ağustos'ta sandıkları patlatıyor muyuz, Bursa? 10 Ağustos'ta yeni Türkiye'yi inşa ediyor muyuz, Bursa? Büyük Türkiye'ye evet mi? Güçlü Türkiye'ye evet mi? Öncü Türkiye'ye evet mi?" ifadelerini kullandı.

Miting meydanındakilere "Milletin adayına evet mi? Kim o aday?" diye soran Erdoğan, meydandakilerin kendi ismini söylemesinin ardından, "Bursa'da bu iş tamam. Osmanlı'nın payitahtı Bursa kararını vermiş. Cihan imparatorluğunun başkenti Bursa bu işi bitirmiş. Allah hayırlı etsin. Rabbim hepinizden razı olsun" dedi.

Erdoğan: \'\'Diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını gösterecekler" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: ''Diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını gösterecekler' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement