Erdoğan: ''Eski Türkiye mi?, yeni Türkiye mi?'' - K. - Son Dakika
Politika

Erdoğan: ''Eski Türkiye mi?, yeni Türkiye mi?'' - K.

Erdoğan: \'\'Eski Türkiye mi?, yeni Türkiye mi?\'\' - K.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü.

01.08.2014 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü. Hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor. CHP, kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor" dedi.

Erdoğan, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kahramanmaraş'ın her zaman AK Parti'ye ve davasına sahip çıktığını belirterek, "Rabbim Kahramanmaraş'ı korusun. Rabbim Kahramanmaraşlı kardeşlerimi esirgesin" dedi.

17 Mart'ta Kahramanmaraş'ta akşam saatleri olmasına rağmen "muhteşem bir miting gerçekleştirdiklerini ve tarih yazdıklarını" ifade eden Erdoğan, "30 Mart'ta sandığa gittiniz. Tarihi bir kez daha sandıkta yazdınız. 30 Mart'ta yüzde 59 ile 'AK Parti' dediniz. Büyük Türkiye'ye sahip çıktınız, güçlü Türkiye'ye sahip çıktınız. Pensilvanya ihanet çetesine gereken cevabı verdiniz. Pensilvanya'nın oyuncağı partilere gereken cevabı verdiniz" diye konuştu.

Miting alanındakilere "Sevgili Edeler" diye seslenen Erdoğan, ramazan ayını hüzünlü geçtiğini ve Ramazan Bayramı'nın da kederli ihya edildiğini söyledi. Irak'ta hergün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, Mısır ve Libya'da insanların zor günler geçirdiğini, Suriye'de kan akmaya devam ettiğini, Somali ve Mynmar'da yoksulluk ve nefretin insanları tehdit ettiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bütün bunların üzerine İsrail, ramazan ayının ortasında Gazze'ye bir saldırı başlattı. Ramazan demedi, Kadir gecesi demedi hatta Ramazan Bayramı demedi, çocukları öldürmeye devam etti. Şu ana kadar şehit olanların sayısı bin 400'ü aştı. Bunların 300'e yakını çocuk, 100'den fazlası kadın. Rabbim, İslam coğrafyasında zulüm gören, baskı, işkence gören, ayrımcılık gören her bir kardeşimize sabır versin, tahammül versin. Rabbim, İslam dünyasının üzerindeki bu ölü toprağını, bu tevkifsizliği, bu ilgisizliği inşallah kaldırsın."

-"Suriyeli kardeşlerime, biliyorum ki gerçek manada Kahramanmaraşlı el kaldırmaz"

"Bizim Gazze ile ilgileniyor olmamız, dışarda olduğu kadar içeride de birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Aynı şekilde Suriyeli kardeşlerimiz ile ilgileniyor olmamız, hem içeride hem dışarıda hem de maalesef Kahramanmaraş'ta birilerini rahatsız etti ve ediyor. Kahramanmaraş, muhacirin ve ensarın, Hazreti Ömer'in, Hazreti Halid bin Veli'nin, Hazreti Malik bin Ejder'in şehridir. Kahramanmaraş, Adıyaman'la, Gaziantep ile birlikte Ukkaşe Hazretlerinin şehridir. Kahramanmaraş, düşmanına karşı Sütçü İmam kadar yiğit, dostuna karşı Necip Fazıl kadar, Erdem Bayazıt kadar, Cahit Zarifoğlu, Aşık Mahzuni Şerif kadar müşfik bir şehirdir. Burası hem Eshab-ı Kehf'deki 7 yiğidin ve söz ustası 7 güzel insanın şehridir. Evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalmış, kardeşlerine sığınmış, muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerime, biliyorum ki gerçek manada Kahramanmaraşlı el kaldırmaz, el uzatmaz, dil de uzatmaz. Kardeşlerim, şunu bilmenizi isterim ki Irak'ın umudu sizlersiniz, Suriyeli kardeşlerimizin yegane umudu sizlersiniz. Gazze'nin yegane umudu sizlersiniz. Balkanların, Kafkasyanın, Kuzey Afrika'nın, Ortadoğu'nun umudu sizlersiniz, bizleriz. Şu anda bütün mazlum halklar, bütün mazlum topluluklar, yüzlerini bize döndüler. Biz, onları yüzüstü bırakmayacağız. Ecdadımız, onlara nasıl çıktıysa biz de imkanlar ölçüsünde onlara sahip çıkacağız ve sahip çıkıyoruz. 81 vilayetin tamamına nasıl ulaşıyorsak, Türkiye'yi baştan sona nasıl imar ediyorsak, dünyanın heryerindeki mazlumlara, mağdurlara da ulaşıyor, büyük devlet olmanın gerektirdiği şekilde onların ellerinden tutuyoruz."

-"Bunlar, ikiyüzlü, ikiyüzlü"

Şu anda çok yoğun bombardıman altında dahi Türkiye'nin Türk Kızılayı, TİKA, AFAD, Anadolu Ajansı, TRT ve gönüllü kuruluşlarının Gazze'de olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de Arap, Kürt ve Türkmenlerin yanında her türlü imkan ile olduğunu bildirdi. Türkiye'nin, bir dost ve kardeş eli olarak her imkan ile Irak'ta başta Türkmenler olmak üzere her herkesimin yanında olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Adana'da milli istihbarat teşkilatımıza ait tırlara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o tırlar? Suriye'de Türkmen kardeşlerimize yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi, yargı, emniyet, TSK içindeki uzantıları yoluyla bu tırlara baskın düzenlediler. Şimdi de CHP, MHP, utanmadan, sıkılmadan çıkıyor, bizi Türkmenlere yardım etmemekleitham ediyor. Pensilvanya'ya sahip çıkan bu CHP, bu MHP... Adana'da tırların durdurulmasına sessiz kalan, işte bu CHP, bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın, hatta destek vereceksin hem de 'Türkiye Türkmenlere birşey yapmıyor' diyeceksin. Bunlar, ikiyüzlü, ikiyüzlü. Bunlar, hiçbir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar."

-"Bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin'in askerlerine işte bu CHP teslim etmiş"

CHP'nin tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yaptığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP, Hitler'e sahip çıkmıştı, Mussolini'ye sahip çıkmıştı, Hitler'e övgüler düzmüştü. Hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor. CHP, kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor. Ah kardeşlerim ah, bu CHP var ya bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin'in askerlerine işte bu CHP teslim etmiş, Boraltan Köprüsü'nün karşısında alçakça şehit edilmelerini işte bu CHP izlemiştir. O Azeri kardeşlerimiz, ne demişti biliyor musunuz? Şehit edilmeden önce, 'Bizi Stalin'in askerleri değil, siz bizi öldürseydiniz de bizi onlara teslim etmeseydiniz' diyorlardı."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: ''Eski Türkiye mi?, yeni Türkiye mi?'' - K. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki, Zonguldak'ta Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu
    14:21 Bakan Özhaseki, Zonguldak'ta Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'ta bulunan Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, bölgede TOKİ tarafından müze ve sosyal tesis inşaatlarına başlandığını belirterek, projenin Zonguldak'a yakışacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern çarşılar ve iş yerleri yapılacağını da açıkladı. Projenin tamamının yaklaşık 500 milyon lira harcanacağı tahmin ediliyor.

  • Samsun'da Sahte Anketlere Tepki
    14:20 Samsun'da Sahte Anketlere Tepki

    Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sahte anketlerle başkanlık hayali kuranları halkın tepkisiyle karşılayacaklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
    14:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak hizmet projeleri gerçekleştirilecek ve Antalya'nın çevre, ekoloji ve gastronomi alanlarındaki potansiyeli değerlendirilecek.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: 'Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara 'dur' dedik'
    14:19 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: 'Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara 'dur' dedik'

    Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan Togar, kirli yatırımlara karşı çıktığı için aday gösterilmediğini söyledi. Togar, ilçede yapılan hizmetlerle en başarılı ilçe belediyesi olarak gösterilen Tekkeköy'ün vatandaşların yoğun isteğiyle Yeniden Refah Partisi'nin adayı olarak girdiğini belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet partilerinin popülist vaatlerine dikkat çekerek, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiremediklerini söyledi. Tekin, seçim çalışmalarında karşılaştığı iki tür insanın farkına da değindi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, Tekin Çat ilçesinde yeni bir öğretmenevi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı
    14:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı

    31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçeceği konuşulan Bursa'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 90 bin kişinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız. Bursa'yla birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla işi olmaz" dedi.


Advertisement