Erdoğan, Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti - - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti.

01.09.2014 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti.

İlk resmi ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret etti. Erdoğan'ın kabre çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunup bayrakların göndere çekilmesinden sonra ise Erdoğan, özel defteri imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk Halkının şanlı varoluş mücadelesindeki dirayetli önderliğinizi ve özverili katkılarınızı minnet ve şükranla anıyoruz.

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin fikir ve gönül birliği içinde olduğu fedakar ve kahraman Kıbrıs Türk Halkı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olacağını bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anıt mezara çelenk koymasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra anıt özel defterini imzaladı ve deftere şunları yazdı:

"Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş, Tüm hayatınızı var oluş mücadelesine adadığınız kahraman Kıbrıs Türk Halkı, dirayetli liderliğinizde gerçekleştirdiği onurlu mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk Halkı'na karşı ahdi ve tarihi sorumluluğunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ederek, aziz hatıranızı şükran ve saygıyla anıyoruz."

Törenlerde Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Maliye Bakanı Zeren Mungan ve diğer yetkililer eşlik etti.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Erdoğan, Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement