Erdoğan: Deniz, Kum, Güneş Anlayışı Bitti - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Deniz, Kum, Güneş Anlayışı Bitti

Erdoğan: Deniz, Kum, Güneş Anlayışı Bitti

Başbakan Erdoğan, Antalya Gazipaşa Havaalanı Açılış töreninde yaptığı konuşmada "Turizmde deniz, kum, güneş anlayışı bitti" dedi.

14.12.2013 14:04  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya Gazipaşa Havalimanı açılışında konuştu. Muhalefe yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, turizm konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek "izim iktidarımızla güneş, kum, deniz anlayışı geride kaldı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

Bu güzel havalimanını Gazi Paşamıza kazandıran tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Gazi Paşa Havalimanı dünyada tanınan, tercih edilen bir havalimanına dönüştü, dönüşüyor.

Ülkemize gelen turist sayısı son 10 yılda 13 milyondan yaklaşık 36 milyona ulaştık. Nereden nereye. Bu yıl da ilk dokuz ayda geçen yılın evelallah ilerisine ulaştık.

ABDÜLKADİR MOLLA'NIN İDAMI

İdam edilen bu zad hükümet ortağı oldu. 50 yılın sonunda bir siyasi kalkıp idam edilebiliyor. Herhangi bir gerekçe ortaya koyulamıyor. Böyle bir idamın Bangladeş iç barışına katkı sağlamayacağını kendilerine bildirdik. Bu gibi durumlarda hep susanlar yine sustu. Bizzat ben başbakanı arayarak kaygılarımı ilettim. Dünyadan tepki gelmeyince idam gerçekleşti.

Biz merhum Menderes idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Bunların dünyada olmaması için bu mücadeleyi hep verdik, vermeye de devam edeceğiz.

"ÇOCUKLARIN YÜZÜNE NASIL BAKIYORSUNUZ?"

Biz hem Molla hem Bangladaeş için dua ediyoruz. Aynı dik duruşu Suriye için de gösterdik ve göstereceğiz. Bizim Suriyeye karşı tutumuzu eleştirenlere soruyorum binlerce insan öldürüldü siz ayanaya bakabiliyor musunuz Şamdaki diktatörle fotoğraf çekilenler vicdanınızla  yüzleşebiliyor musunuz? Suriyede çocuklar donarak ölüyor dünyaya  soruyorum çocukların yüzüne  nasıl bakıyorsunuz? Biz çocukların hakkını sormaya,aramaya devam edeceğiz.

"DENİZ, GÜNEŞ, KUM ANLAYIŞI GERİDE KALDI"

Dünyanın vicdanına sesleniyorum. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Biz Mısırlı, Suriyeli çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bize bu yakışır. Türkiye büyük ülke. Dünya ne derse desin onlar hakkı ölçüt alır. Türkiye onuruyla, şerefiyle büyüyor ve büyümeye devam edecek. Gazi Paşa'nın güzel insanları Türkiye'yi şehirlerimizi büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin saygınlığını arttırıp alt yapısını güçlendirip çözüm süreci ile kardeşliği güçlendirip sektörlerimizi güçlendireceğiz. Artık sadece güneş, kum, deniz böyle turizm anlayışı geride kaldı bunu zenginleştirdik. Sadece üç başlığı olan turizm anlayışı yok. Artık biz de kış turizimi, inanç, eğitim, sağlık, golf, turizmi var.

"AKŞAMA AÇIKLAYACAĞIM"

Bugün akşam Antalya'nın büyükşehir belediye başkanını açıklayacağım. Antalya büyükşehir belli ölçekten değil mülki sınırların tamamına büyükşehir hizmet verecek. Artık belde beldiyeler olmayacak. Nazım imar planlarını büyükşehir yapacak. Plan bütünlüğü gelecek. Şehir denilen Medine doğal olarak medeni olmak. Şehirli olmak medeni olmaktır. İstanbul'un Kadıköy'ü, Bakırköy'ü var. Ama artık onlar köy olmaktan çıktılar şehir oldular. Şehircilik bizim işimiz.

 

 

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan: Deniz, Kum, Güneş Anlayışı Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement