Erdoğan: ''Gazze'deki çocuklar, bayramı göremedi'' - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: ''Gazze'deki çocuklar, bayramı göremedi'' -

Erdoğan: \'\'Gazze\'deki çocuklar, bayramı göremedi\'\' -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Neymiş, Amerikan Musevi Kongresi, bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın" dedi.

31.07.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Neymiş, Amerikan Musevi Kongresi, bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın" dedi.

Erdoğan, Hastane Caddesi üzerinde gerçekleştirilen mitingte, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına Vanlılar'ı selamlayarak başlayan Erdoğan, "Serhat şehri Van'da alimlerin, evliyanın, gönül insanlarının şehri Van'da Seyyid Abdurrahim Arvasi Hazretleri'ni, Seyyid Fehimi'yi, Faki Teyran'ı bir kez daha hürmetle yad ediyorum. Van'ın medreselerinde eğitim görmüş Bediüzzaman Said Nursi'ye bugün bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Vanlı tüm şehitlerimize özellikle de 23 Ekim 2011'deki depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize aynı şekilde Rabbim'den rahmet diliyorum. Allah hepsinden razı olsun, Rabbim sizlerden razı olsun, kardeşliğiniz için, yol arkadaşlığınız için, ahde vefanız için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ve Van depreminde yitirilenlerin yokluğu, çocukları dağa zorla çıkarılmış annelerin feryatları, bayram tatilinde yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları, İstanbul'daki halk otobüsü ve Lice'deki tanker kazaları nedeniyle Ramazan ayını ve bayramı buruk geçirdiklerini dile getirerek, Gazze'de yaşanan soykırımın, Suriye, Irak, Mısır, Libya, Myanmar, Somali ve diğer İslam ülkelerinde görülen acıların da aynı şekilde kendilerini hüzne ve kedere sevkettiğini söyledi.

-"Hitler'in, Nazilerin yaptığından ne farkı var?"

İsrail'in ramazan, bayram, sivil, çocuk, kadın, okul, hastane, cami ayrımı gözetmeksizin Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"25 günde, bin 300'e yakın Gazzeli kardeşimiz şehit edildi. Bunlardan 250'si çocuk, 100'ü kadın ve 50'den fazlası yaşlı. Gazze'deki çocuklar bayramı göremediler, Gazze'deki çocuklar bayramda sokaklara çıkıp, parklara gidip oyun oynayamadılar, evlerinde şehit edildiler, sokaklarda, parklarda, sahillerde öldürüldüler. Camilere sığındılar, oralarda öldürüldüler, okullara sığındılar oralarda öldürüldüler. Yaralı, eli ayağı kopmuş şekilde hastanelere gittiler, maalesef oralarda bile havadan yağan bombalarla alçakça katledildiler. Kardeşlerim ben İsrail devletinin, İsrail yönetiminin bu insanlık dışı, alçakça soykırım girişimine soykırım deyince birileri rahatsız oluyor. İsrail devletinin yaptığını Hitler'in, Naziler'in yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyorlar. Buradan, Van'dan tüm dünyaya sesleniyorum, Allah aşkına şu İsrail yönetiminin yaptığının Hitler'in, Naziler'in yaptığından ne farkı var. İsrail devletinin Gazze'de, Filistin'de yaptığını soykırım değil de neyle izah edeceksiniz? Bu ırkçılıktır, bu faşizmdir, Hitler'in ruhunu yaşatmaktadır."

-"Onlara göre Müslüman'ı öldürmek meşrudur ama..."

Hitler'in, "İnsafsız olabiliriz ama Almanya'yı kurtardığımızda dünya insaflı bir yer olacak, adaletsiz olabiliriz ama Almanya'yı kurtardığımızda dünyaya adalet gelecek, ahlaksız olabiliriz ama halkımızı kurtardığımızda ahlaklı bir dünyanın yolu açılacak" şeklindeki sözlerini anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Evet, Hitler bu sapıkça düşüncelerin arkasına takıldı, milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu. Museviler'e acımasızca soykırım uyguladı. Şu anda Hitler'in söylediğini İsrail devleti söylüyor. Hitler'in yaptığının aynısını İsrail devleti yapıyor. İsrail sergilediği insafsızlığı, adaletsizliği, ahlaksızlığı 'meşru müdafaa' diyerek dünyaya yutturmaya çalışıyor. Ne acıdır ki dünya ülkelerinin çoğu da bunu yutuyor, biz konuşunca da hemen susturmak için 'antisemitist' diyerek bizi karalamaya çalışıyorlar. Yahu antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen benim. Ama İslamofobianın bir insanlık suçu olduğunu söyleyince, Batılılar'ın da bunu söylemesi gerektiğini söyleyince Batılılar bunu söyleyemedi, niye, onlara göre Müslüman'ı öldürmek meşrudur ama Yahudi'ye gelince 'hayır' öyle mi? Biz diyoruz ki 'Antisemitizm insanlık suçu, İslamafobia da insanlık suçu'. Her türlü insanlık dışı eylemi yapacaksın, bebekleri beşiklerinde, çocukları hastanelerde öldüreceksin, hiçbir ayrım yapmadan bir şehri havadan rastgele bombalayacaksın, sana 'dur' denilince de 'antisemitist' diye ahlaksızca suçlama yapacaksın. Artık bunu hiç kimse yutmuyor."

-" Osmanlı'nın evladı olarak ben de sesleniyorum"

Erdoğan, herkesin Museviler'den uzaklaştığı ve ülkelerinden kovduğu bir dönemde Museviler'e Osmanlı devletinin sahip çıktığını hatırlatarak, "Utanmıyor musunuz? Siz ne ahlaksızsınız ya. Size sahip çıkan bir Osmanlı'nın evladı olarak ben de sesleniyorum, Museviler'i kendi topraklarımızda koruyan, kollayan, güven içinde yaşamalarını temin eden biziz. İçeride ve dışarıda her türlü ırkçılığı ayrımcılığı kınayan yine biziz. Bundan sonra da bütün azınlıklar benim ülkemde barış içinde, huzur içinde, güvenlik içinde yaşayacak. Biz algı operasyonlarından korkup da zalime karşı sessiz kalan bir millet, böyle bir devlet değiliz" diye konuştu.

-"Ödülünüzü başınıza çalın"

Amerikan Musevi Kongresinin kendisine verdiği ödülü geri istediğini hatırlatan Erdoğan, "Neymiş, Amerikan Musevi Kongresi, bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın. Şunu açık açık söylüyorum, o bebeklerin arşı alayı inleten feryatları inşallah karşılıksız kalmayacak. O çocukların, melekleri dahi ağlatan feryatları inşallah karşılıksız kalmayacak. Bu zalim de bu zalime göz yuman, destek veren, sırtını sıvazlayan zalimler de inşallah o feryatların, o gözyaşlarının altında inleyecekler. Kardeşlerim unutmayın zulme rıza zulümdür, onun için dünyada bu zulme sesini çıkarmayanlar da aynen onların sınıfındadır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: ''Gazze'deki çocuklar, bayramı göremedi'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement