Erdoğan Gelmeyince, Konya'da Bakan Davutoğlu Halka Hitap Etti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Gelmeyince, Konya'da Bakan Davutoğlu Halka Hitap Etti

Erdoğan Gelmeyince, Konya\'da Bakan Davutoğlu Halka Hitap Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle katılamadığı partisi tarafından düzenlenen Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, halka hitap etti.

28.03.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle katılamadığı partisi tarafından düzenlenen Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, halka hitap etti. Dün internette yayınlanan ses kayıtlarına değinen Davutoğlu, MGK'nın talimatıyla, sayın Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey kriz yönetim toplantısı, bu paralel yapı ve onun işbirlikçileri müdahaleye etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı, ne piyonlar, ne onların yurt dışındaki dostları Türkiye'nin yükselen gücünü engelleyemeyecekler dedi.

Bakan Davutoğlu, miting alanındakilere hasretle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı beklediklerini bildiğini belirtip, Sayın Başbakanımızın Konya'ya sevdasına şahitlik eder misiniz Uzun mücadelelerden sonra 55 mitingden sonra sayın başbakanımızın hiç susmayacak gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesini hiçbir zaman kesmeyeceği bir istirahat ihtiyacı doğdu dedi. Gece Başbakan Erdoğan'ı aradığını ifade eden Davutoğlu, Başbakanımıza 'Eğer Konya'ya gelirseniz Konya'nın sizi nasıl yüreğine basacağını bilirsiniz. Ama doktorlarınız uyarıyorsa, istirahat ihtiyacınız varsa, daha bu memleketin ve Konya'nın size ihtiyacı var. Sadece bugün değil bugün yarın değil önümüzdeki 10 yıllar boyunca ihtiyacı var' dedik diye konuştu.

Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti kadrolarının beden diliyle değil, gönül diliyle konuştuğunu söyledi.AK Parti Hükümeti'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her gün bir itibar saldırısına maruz kaldığını belirten Davutoğlu, milli iradeyi yurdun her yerinde temsil eden tek partinin AK Parti olduğunu kaydetti. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Konya'da miting yapmaya cesaret edemediğini, edemeyeceğini belirterek, Mevlana'nın yaklaşımını da idrak edemeyeceğini söyledi.

PARALEL YAPI DURDURAMAYACAK

Dün internette yayınlanan Suriye ile ilgili toplantının ses kayıtları konusuna değinen Davutoğlu, şunları söylediDün iğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. MGK'nın talimatıyla, sayın Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey kriz yönetim toplantısı, bu paralel yapı ve onun iş birlikçileri müdahaleye etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı, ne piyonlar, ne onların yurt dışındaki dostları Türkiye'nin yükselen gücünü engelleyemeyecekler.

PENSİLVANYA'DA DİNLEYECEK 30 Mart'ta Anadolu ve Trakya'dan öyle bir ses yükseleceğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi30 Mart'ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan, Anadolu'dan, Trakya'dan, Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan herkes dinleyecek. Herkes hattini bilecek. Herkes bilecek ki bu topraklara sadece bu milletin iradesi geçer. Sadece bu milletin onay verdikleri, destek verdikleri bu milletin adına karar verirler. Yoksa başka hiç kimse yurt dışında bir şeyler oturarak, Türkiye'de değişik yapılar kurarak, her türlü kumpasın içine girerek, ana muhalefet partisi de dahil her türlü alternatifleri deneyerek, bu milletin yürüyüşüne engel olamayacak. Şimdi diyorlar ki, nere AK Parti kuvvetliyse onun dışındaki partiyi destekleyin. Tek tek gelmeyin, hepiniz birlikte gelseniz de, bu millet bizim arkamızda durdurdukça yürüyüşümüzü kimse durduramayacak. Bu yürüyüş asırlar önce Horasan'dan başlayan bir yürüyüştür. Konya'da tohumu atılan. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle istikbalini kazanan, yükselen güç olan bir yürüyüştür. Hepsi hep birlikte gelsinler, bizi durduramayacaklar. Allah'ın izniyle bu al bayrak bir kez yükseldiği yerden bir daha indirilemeyecek.

BAŞBAKAN'IN KONUŞMALARI DİNLETİLDİ

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, beraberindeki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile AK Parti Konya milletvekilleri ile birlikte halkı selamladı. Bu sırada Başbakan Erdoğan'ın, daha önce Konya'daki mitinglerde ilçelerin adını tek tek sayıp yaptığı selamla konuşmasıyla seçim kampanyası kapsamında daha önceki mitinglerde muhalefet partileri ile Fetullah Gülen'i eleştiren konuşmalarının ses kayıtları yayınlandı. Ardından iki bakan ve milletvekilleri kalabalıktakiyere karanfil attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan Gelmeyince, Konya'da Bakan Davutoğlu Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement