Erdoğan: Genelkurmay Başkanı'nı Gülen'le Görüştürmek İstediler - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Genelkurmay Başkanı'nı Gülen'le Görüştürmek İstediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24 kanalına verdiği röportajda ilk kez bir bilgiyi paylaştı: Darbeciler Genelkurmay Başkanı'na 'sizi Fethullah Gülen'le görüştürelim' diyor.

23.07.2016 11:47  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"SİZİ" ÖNDERİMİZ GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRELİM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransız Medyası'na yaptığı açıklamada, "Bunu ilk kez burada açıklıyorum. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin alanlardan biri 'sizi önderimiz Fettullah Gülen'le görüştürelim' dedi" ifadesini kullandı.

AVRUPA'YI ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Fransa'da aylarca Olağanüstü Hal ilan edildi, Belçika'da, ABD'de... Almanya'da 6 kişi öldü ve OHAL ilan edildi. Türkiye'de 246 kişi yaşamını yitirdi. Bu ülkelerin hiçbiri darbe girişimiyle karşılaşmadı." diyerek Avrupa'yı da eleştirdi.


İLK KEZ SİZİN KANALINIZDA AÇIKLIYORUM

Erdoğan "Bu terörist yapıyı kurumlarımızdan temizleyeceğiz.... Bize eleştirilerenlerin ne söylediğine bakmıyorum. Örneğin Fransa'da 3 ay artı 3 ay artı 6 ay olağanüstü hal ilan edildi. Belçika, Amerika ve Almanya'da da… 6 kişi öldürüldü orada. Bizde 246 kişi öldü. Bunların hiçbiri bizim yaşadıklarımızı yaşamadı. Burada devleti yok etmek istediler. Bunlar yasalarla yargılanacak. Şu anda itirafçılar var. Talimatı nerden aldıklarını söylemektedirler. Genelkurmay Başkanını gözaltına alınanlardan biri " Sizi kanaat önderimiz Gülen ile görüştürelim" dedi Akar'a. Bunu ilk kez sizin kanalınızda açıklıyorum. Fransa'daki bir terör eylemi. Biz de terör eylemleriyle karşılaşıyoruz ama bu farklı. AB liderlei cevap vermeli; siz darbenin arkasında mısınız meşru hükümetin mi ? Eleştirirken tespiti iyi yapmak lazım. Hangi kaynaklarla bu eleştirileri yapıyorlar. Ya ön yargılısınız ya da bu işleri yönetemiyorsunuz. Burada muhatapları var, bilgi istesinler." dedi.

İDAM SORUSU

İdam konusunda sorulan bir soru karşısında "Dünyanın pek çok ülkesinde idam bugün uygulanan bir yöntem. Millet bunu istedikten sonra bizim için her şey değişir" dedi.

"3 MİLYON MÜLTECİ ALDIK, AVRUPA'YA KALKAN OLDUK"

Erdoğan AB - Türkiye ilişkileri hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Biz 53 yılıdr AB kapısında bekliyoruz. Bu süreçte AB'ye kabul edilmiş pek çok ülke oldu. Bunlar AB müttebasatına uygun ülkeler mi? Biz onların hepsinden çok daha önde bir ülkeyiz. Biz AB'nin imkanlarından istifade edecek bir ülke değiliz. Fasıllardan itibaren mağdur olan hep Türkiye oldu. Biz her zaman her olaya olumlu yaklaştık. Şu anda Türkiye'de 3 milyon Suriyeli, Iraklı mülteci var. Hepsi kapılarını kapatırken biz kapılarımızı açtık. Bir nevi Avrupa'ya kalkan olduk. Ancak yine de sözlerini tutmuyorlar. Bizden bazı şeyleri isterken seviyeli olmaları gerekiyor. Demokrasi ve hukuka saygılı olmalılar. Bizimle görüşmeden bu açıklamaları yapmak onları açığa düşürür. Bizim arkadaşlarımız onları bilgilendirmeye açık."

GÜLEN'İN İADESİ

Cumhurbaşkanı Fethullah Gülen'in ABD'den talep edilmesi ve ABD'nin de bunun karşılığında belge istemesine de şu tepkiyi verdi:

"Ortada bir darbe girişimi var ve lideri ortada. Bütün değişik mahkemelerde Gülen'in bir terör örgütü lideri olduğu görülüyor. ABD'nin talep ettiği teröristleri ya da suçluları belge talep etmeden teslim ettik. Şimdi onlar hala belge vesaire istiyorlar. O zaman dedik ki etamam, elektronik belgeleri gönderiyoruz. 10 gün içinde de itirafları göndereceğiz. Yetkililer de belgelerle muhataplarıyla görüşecek."

"HALA TEHLİKEDE OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

Cumhurbaşkanı "Hala tehlikede olduğunuzu düşünüyor musunuz ?" sorusuna ise "Ben Paris'e gittiğimde gördüğüm tedbirlerin yanında çok zayıf kalıyor. Şu anda biz darbe girişiminin ardındayız ve her taraf güllük gülistanlık değil. Tüm gelişmiş ülkeler ne yapıyorsa biz de onu alıyoruz." yanıtını verdi.

Erdoğan: Genelkurmay Başkanı\'nı Gülen\'le Görüştürmek İstediler

Son Dakika Güncel Erdoğan: Genelkurmay Başkanı'nı Gülen'le Görüştürmek İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement