Erdoğan: Gerekirse Facebook, Youtube'u Kapatabiliriz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Gerekirse Facebook, Youtube'u Kapatabiliriz

Erdoğan: Gerekirse Facebook, Youtube\'u Kapatabiliriz

Başbakan Erdoğan yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili, "Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil." dedi.

06.03.2014 23:24  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair soruları A Haber – Atv ortak canlı yayınında yanıtlıyor. Sabah gazetesi yazarları Mehmet Barlas, Mahmut Övür, Rasim Ozan Kütahyalı ve Erdal Şafak'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili, "Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"GEREKİRSE FACEBOOK VE YOUTUBE KAPATILIR"

"İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Acaba dünya ne der falan... Benim ve bazı arkadaşlarımın bu konuda kararlılığımız var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yedirmeyiz. Kapatılmaları da dahil. Çünkü bu insanlar kazançları için her türlü ahlaksızlığı, ajanlığı, casusluğu teşvik ediyorlar. Bunun bir sınırı yok. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz. Bizim ilk etaptaki hedefimiz karar mekanizmalarını temizlemek. Çünkü temizlediğimiz takdirde yavaş yavaş aşağıya doğru inecektir. Ondan sonra asıl korku onları alacak. Çünkü karar mekanizmalarındaki ağabeyler yok olunca o zaman korku bacayı saracak. Bir de yargı mekanizması onların düşündüğü şekilde oluşmayınca o da tabi onları ciddi manada vuracaktır.

"VATANDAŞ ENTERESAN SLOGANLAR UYDURMUŞ"

Meydanları nasıl görüyorsunuz? Yasa dışı dinlemeler, paralel yapı tartışmaları oy tabanınızı nasıl etkiliyor? Seçim öncesi bir provokasyon riski görüyor musunuz?

" Elazığ'da bugün bambaşka bir coşku vardı. Bugün Elazığ'a Başbakan olarak 16'ıncı gidişimdi. Biliyorsunuz gakkoşların heyecanı farklıdır. Çok açık ve net onu gösterdiler. O coşku bir şeyi gösteriyordu, bu paralel yapı meselesi halkı birbirine çok farklı bir şekilde kenetlemiş. Malatya'ya geldik, Malatya tarih yazdı bugün. Emniyet'in söylediği rakamlar 100 bin dediler. Paralel yapıya girmeden meydan birinci ikinci dediğiniz zaman üç kafadarın üçüncüsünü demeden halk hemen tepkisini koyuyor. vatandaş enteresan sloganlar uydurmuş. İnsan bunları görünce o duygu o tepki çok çok farklı. Öbür taraftan bakınca muhalefet montaj diyor. Bunların montaj tekniği çok farklı. Onlar onunla oyalana dursunlar biz yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz. Milli irade sandıkta en güzel şekilde tecelli ederek en güzel cevabı verecek.

SARIGÜL'E ELEŞTİRİ

Doğrusu ben provakasyon beklemiyorum. Ama olmaz da diyemeyiz niye çünkü gittikçe hırçınlaşma var. Örneğin İstanbul'da Trabzonlular gecesi düşünün sizi kabullenmiyor toplum, siz çıkarken oradan birisi belki size laf da atmış olabilir. Ama kalkıp siz ona yumruk atarsanız bir siyasetçi olarak, bunun nasıl bir hazımsızlığı ortaya koyduğunu görmüş oluyoruz.

"SEN AK PARTİLİLERİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAK MISIN?"

Bu şunu getirir demek ki, yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında vs. beklediği neticeyi göremeyince artık bir hırçınlaşma başladı. Ertesi gün mesela yine Eyüp'te konuşma yaparken bir tane vatandaş alkışlamıyor, alkışlamayınca "teneke gibi orada ne duruyorsun çek git" diyor. Alkışlar veya alkışlamaz. Ondan sonra bugünkü açıklamalarını gazetelerde okuyoruz, "O zaten Ak Partili, Fatih Belediyesi'ndeki Ak Partili Belediye Başkan Yardımcısının kardeşi" diyor. Olabilir adam Trabzonlu. Adamlar Trabzonlular gecesine geldi, CHP'liler gecesine gelmedi ki. Ama sen İstanbul'a Belediye Başkanı olmaya karar verdiysen sen tüm İstanbulluların Belediye Başkanı olacaksın. CHP'lilerin Belediye Başkanı olmayacaksın. Dolayısıyla mesajını da buna göre vermek zorundasın. Ama sen daha ilk elde kaybettin işi. Niye? Dedi ki "O AK Partililerin" Sen AK Partililerin Belediye Başkanı olmayacak mısın? Böyle bir mantık olmaz."

MAHMUT ÖVÜR: Başbakan dinleniyor, Başbakan'ın Bakan ile konuşması dinleniyor. Ve siz bunu meydanlarda casusluk diye tanımlıyorsunuz. Peki bunun karşısında ne yapıyorsunuz? Bunun müeyyidesi nedir? Toplum bunu merak ediyor?

Mahmut Bey bunun müeyyidesi çok ağır. Casusluğa, ajanlığa giriyor bu dinlemeler. Fakat şu anda bir kısım yargı henüz adil bir karar verecek durumda değil. Hukuki yarıyı da o şekilde dizayn etmişler. Bir defa bunun bir düzene sokulması lazım. Biz olaya neden HSYK'dan başladık? Çünkü alt derece mahkemelerde herhangi bir cezai müeyyide uygulayamıyorsunuz. Kapanın elinde kalıyor. İsteyen istediğini istediği zaman istediği şekilde dinleyebiliyor. Sadece dinleme değil, ortam, görüntüleme hepsi var. Bunların hepsini yapıyorlar. Açıklanan onbinlerce yüzbinlerce insan dinlendi. Geçenlerde biliyorsunuz, Başsavcı bu rakam 3 bin falan değil dedi. 

"30 MART SONRASI YARGIDA DÜZENLEME ŞART"

Bunun daha geleceği var dedi. Niye? çünkü açıldıkça ve yaptıkları atamalar neticesinde göreve başlayan savcılar bir de bakıyorlar ki karıştırdıkça başka şeyler çıkıyor. Bu arada birçok şeyler de CD'ler vs. kaçırılmış durumda. Bir taraftan da iz sürülüyor. İş burada bitmiyor ki. Bir üst mahkeme var. Şimdi yargıdaki durum ne olacak? Yargıya geldiğiniz zaman orada da farklı bir düzenleme var. Dolayısıyla adil bir düzenleme yapmadığınız sürece netice almak mümküm değil. Adam kalkıyor diyor ki; hakarete ağırlaştırılmış eleştiri diyor. veya dinlemelerle ilgili, dinlemedi diyebilir. Çok zor bir şey değil. Bizim başımızda bilirkişi denilen bir bela var mesela. Yani nasıl bir bilirkişiye gönderecek bunu? Gönderdiği bir bilirkişi kalkıp istedikleri istikamette bir rapor hazırladığı anda her şey bitmiştir. Kendini de ajanı da casusu da kurtarıyor. Ve casusluk olayının müeyyidesi de tabi çok ama çok ağır. Dolayısıyla bizim şu anda şu 30 Mart'ı atlattıktan sonra önümüze çok farklı bakmak zorundayız. Yargıda bir düzenlemenin yapılması şart. Bunun adımlarını atmadğımız sürece ulusal güvenliğimiz tehdir altındadır. İlk adımını bunu attık. Ben inanıyorum ki vatandaşım rahatlayacaktır.

"KRİPTOLU TELEFON KULLANMAYI BIRAKTIM"

Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak Bakanlarınızla ya da devletin önemli isimleriyle  mesela MİT Müsteşarı ile dinlenme riski olmadan konuşabilecek durumda mısınız?

Hayır şu anda değil. Şu anda güvenilir hat denilen kriptolu telefonları kullanmıyorum bıraktım. Şimdi artık normalden konuşuyorum, dinlerseniz dinleyin diyorum. Bu işin rezilliği çıktı. 

Bu durumdan nasıl kurtulunacak devlet için risk bu.

Şu anda TÜBİTAK vs. çok kararlı adımlar attık, atıyoruz, buraları temizleyeceğiz. Bu işin lamı cimi yok öyle hafiften geçemeyiz. Ve mutlaka bunun hesabını en kararlı ve ciddi şekilde soracağız. Bunların inlerine gireceğiz derken bunları söylüyorum. Ve bunun ortakları içinde ana muhalefet de var, diğerleri de var. Niye? onlar bizimle beraber bu yolda bu mücadeleyi vermiyorlar onlar da bunun hesabını verecekler.

MEHMET BARLAS: Kırım konusunda bizim net tutumumuz nedir?

Bu konu ile ilgili bizi bağlayan bazı ulusalararsı bazı anlaşmalar var. Her şeyden önce bir NATO ülkesiyiz. Öğrendiğim kadarıyla bir özerk cumhuriyet olarak böyle bir referandum kararı verme yetkileri de yok. Dolayısıyla bu Ukrayna'yı çok zor bir yöne doğru götürür. Putin'le ağırlıklı olarak Kırım Özerk Cumhuriyeti hakkında konuştuk. Ayrıca Putin ile yaptığım görüşmede, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için bütün gayretimizi göstermek zorundayız diye belirttim ve o da bu görüşüme katıldı.

"UKRAYNA'YA YAZIK OLUR"

ABD'nin bu tavrı ne denli devam eder tabi onu da bilemiyorum. Biz Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasını düşünemiyoruz. Ukrayna'ya yazık olur. Ukrayna'daki sokaka gösterileri merkezden yönetildi. Bizdeki Gezi olaylarındaki aynı şeyler Ukrayna ve Mısır'da da vardı. Kırım hiç bir zaman sağlıklı bir yaşama kavuşamadı. Bizim Tatar kardeşlerimize çok ciddi desteklerimiz oldu. Okul yaptırdık, tarihi eserleri restore ettik, özgüvenleri gelişsin diye...

"OBAMA İLE GÖRÜŞMEMDEN UMUTLUYUM"

Obama’ya ne gerekiyorsa hepsini söyledim. Benim ülkemdeki huzursuzluğun sorumlusu sizin ülkenizde dedim. Ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu konuda umutluyum.

"YEREL SEÇİMDEN HABERLERİ YOK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimi konuşmuyor. "Sen Çankaya Köşkü'ne çıkamayacaksın" diyor. Biz burada yerel seçimi konuşuyoruz. Adam yerel seçimi konuşmuyor. Milletimiz matematik hesap yapıyor. Ya bu yerel seçim, neyin hesabını yapıyorsunuz. Haberleri yok. Meydanların diline çok önem veririm. Diğerleri meydanlara çıkamayacak. Mahalle aralarında seçim koordinasyonları kuruyorlar. Şu anki planımız 55-60 şehir. 55 şehiri alacağımızı düşünüyorum.

"AÇIK ARA BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUZ"

Şu andaki hedefimiz açık ara birinci parti olmak istiyoruz. En fazla büyükşehir belediyesi almak istiyoruz. Çünkü 30 büyük şehir yüzde 70 seçmeni temsil ediyor. Bu yüzden çok önemli.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Gerekirse Facebook, Youtube'u Kapatabiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (99)

  • rabia: kimse ögrenmesin pislikleri kapat gitsin 75 13 Yanıtla
  • TÜRKİYEM: SAYIN BAŞBAKAN, ALLAH SENİN VE ŞU AN (ATV CANLI) SANA ÇANAK TUTAN YALAKALARININ HEPSİNİN BELASINI VERSİN... ORADA DEVLET BAHÇELİ'Yİ GÖSTERECEĞİNE, OĞLUNLA YAPTIĞIN KONUŞMAYI DİNLETSEYDİN DAHA İSABETLİ OLURDU. ŞU KARŞINDAKİLERE BAK BE, RASİM KÜTAHYALI, YALAKA BARLAS, ALLAH TOPUNUZUN GANİ GANİ BELASINI VERSİN... 54 11 Yanıtla
  • erdem sabri: ADAM GERÇEK BİR DİKTATÖR,BENDEN OLMAYANA ÖLÜM DİYOR 56 7 Yanıtla
  • DADAS: NEYİ KAPATIRSAN KAPAT BU MİLLET SENİ TANIDI SANA VERDİĞİM OY HARAM OLSUN İNADONA ARTIK MHP 48 13 Yanıtla
  • Tekyol: Milleti Youtubeye facebooka yediremezmiş :) lan bi git bi git la bi git yaa 46 6 Yanıtla
  • CENKER: ULEN DÜNYA SES KAYDIN CIKTI HEPSİDE GERÇEK NEYİ ENGELLEME PEŞİNDESİN KENDİN KABÜL ETMEDİNMİ GERÇEK OLDUĞUNU? 46 4 Yanıtla
  • NAZLI: Herşey 4x4 lük ya. Facebook'a Youtube takıldınız. Görmezden gelinmeyecek güzel şeyler yaptınız. Ancak yeni ve sağlam bir Lidere ihtiyacı var bu ülkenin. İşin kötü tarafı öyle bir lider yok malesef.. 43 7 Yanıtla
  • SDT: diktalığın geldiği son nokta bu nedir arkadaş ya herşeye yasak alkol yasak düzenleme yaptık internet yasak düzenleme yaptık bu nedir arkadaş ya koyundan farkımız kalmadı yemin billah 2 dönemde bukadar yasalar yasaklar getirdiklerine göre ben 3.dönemde nasıl bir yasa yasaklar adalet anlayışlarıyla karşılaşacağımızı düşünmek bile istemiyorum milletle uğraşacağına işinizi yapıp ülkeyi kalkındırın sizler yüzünden küçük esnafın emeklinin çiftçinin askari ücretle çalışanların hali perişan tabi bunlar milyon dolarları bir köşeye koydular napsınlar ülke vatandaşın dertlerini sorunlarını çözüpte bunlar sadece yaptıkları yolsuzlukların gün yüzüne çıkmasın diye neti yasaklar savcıyı polisi görevden almasını bilirler 44 4 Yanıtla
  • azapay: tv lerikapatı gazteleri yasaklayın interneti tasaklayın en iyisi halkı hapishanelere tıkın okumuş aydın nesilleri ne yapacaksı cahil oldumu kandırmak çokkolay 37 11 Yanıtla
  • muratcan: inşallah bole bırsey yaparsın youtube ve facebook kadar kötü bir ağ yokdur her ikisi kirli işler için çok açık şekilde kullanılıyor inşllh kapanır millt kafasını dısarı cıkarmayı basarır oksijen gitsin beyinlerine az! 8 40 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement