Erdoğan, Görevi Devraldı: Gül'ün Tecrübelerinden Faydalanacağız - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Görevi Devraldı: Gül'ün Tecrübelerinden Faydalanacağız

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'teki devir-teslim töreninde "Sayın Gül'ün tecrübe ve fikirlerinden istifade etmek arzusundayım." dedi.

28.08.2014 17:53  Güncelleme: 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne geldi. Erdoğan Köşk'te 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılandı. Devir teslim töreninde yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

Törende Gül'ün ardından kürsüye çıkan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vermeye özen gösteren yeniden AK Parti'de görev almak istediğini belirten Abdullah Gül'le ilgili "Çok uzun bir yürüyüşteki yol arkadaşları olarak, Sayın Abdullah Gül’ün bilgi ve tecrübesinden ifade etmek arzusunda olduğumu belirtmek isterim. Bundan sonraki çalışmalarında da ailece mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’nci cumhurbaşkanı, çok değerli Abdullah Gül kardeşim. Saygıdeğer devlet başkanları, cumhurbaşkanları, meclis başkanları ve başbakanlar. Çok değerli bakanlar, yurt içinden ve yurt dışından bu anlamlı törene gelen saygı değer misafirler. Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz vatandaşları, hanımefendiler beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, bu heyecanımızı paylaşan tüm misafirlerimize, dost ve kardeş ülkelerden gelen devlet başkanı, emir, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve parlamenterlere hoş geldiniz diyorum. Ve bizi şereflendirdiniz diyorum.

"91 YILLIK CUMHURİYET TARİHİMİZDE..."

Türkiye cumhuriyetinin 12’nci cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde, aziz milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 91 yıllık cumhuriyet tarihimizde, hatta diyebilirim ki 2 bin yıllık türk tarihinde, ilk kez devletin başındaki isim, milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya kendi tercihiyle bir cumhurbaşkanı belirlenmiştir.

"EMANETLERİNE SIMSIKI SAHİP ÇIKACAĞIM"

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu hissettiğim bu ilk saatlerde, halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanın da iftiharını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumun çok daha fazla artığının bilinci içerisindeyim. Gerek 2007’deki anayasa değişikliğine yüzde 69 ile evet diyen, 10 Ağustos’ta yüzde 52’yle oy vererek şahsıma bu tevdi eden milletime teşekkür ediyor, emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı vurgulamak istiyorum.

"GÜL'ÜN TECRÜBE VE BİLGİSİNDEN FAYDALANMAK ARZUSUNDAYIM"

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’nci Cumhurbaşkanına, Değerli dava arkadaşıma, yedi yıldır başarıyla yürüttüğü bu kutlu vazifeden dolayı, şahsım ailem ülkem ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum. Şahsım başbakan olarak, sayın gül de cumhurbaşkanı olarak yedi yıl boyunca uyum ve koordinasyon içinde Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler kazandırdık. Yol arkadaşları olarak kendilerinin de ifade ettiği gibi 40 yılı mütecaviz bir süre, kolay değil. Birlikte olmanın sorumluluğu içerisinde geldiğimiz bu nokta eserlerle, bunu taçlandırmanın geldiği bir noktadır. İşte Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler bu anlayış içinde kazandırıldı. Çok uzun bir yürüyüşteki yol arkadaşları olarak, Sayın Abdullah Gül’ün bilgi ve tecrübesinden ifade etmek arzusunda olduğumu belirtmek isterim. Bundan sonraki çalışmalarında da ailece mutluluk ve başarılar diliyorum.

"BİR DÖNEMİN KAPATILMASI MESELESİDİR"

Demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin yükseltilmesi için çok büyük reformlar gerçekleştirdik. Her bir reform, yeni bir reformun kapılarını bizlere araladı. Yaptığımız her bir değişiklik, daha büyük değişimlerin yolunu açtı. Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi, aslında bir dönemin kapatılması meselesidir.

"KAMPLAŞMA VE KUTUPLAŞMAYA FIRSAT VERMEDEN…"

Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Eski Türkiye’de çeteler vardı, vesayet vardı, siyasetin üzerinde engeller tehditler vardı. Eski Türkiye’de istikrarsızlık şüphe ve tereddüt vardı. Adım adım gerçekleştirdiğimiz her bir reformla bu sorunları hamdolsun geride bıraktık. En son cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle milli iradenin zaferini de dünyaya böylece ilan etmiş olduk. Bugünden itibaren, kamplaşma ve kutuplaşmaya fırsat vermeden, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 hedeflerine

"REFORMLARIMIZ HIZ KESMEYECEK"

Seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet, el ele vererek ekonomiyi daha hızlı şekilde büyüteceklerdir. Toplumsal refah artırılacak, farklılıkları birer zenginlik olarak görmek suretiyle kardeşçe buluşmalar sağlanacaktır. AB’ye yürüyüşü daha kararlı şekilde devam edecektir. Demokratik reformlarımız hız kesmeyecek, çözüm süreci olmak üzere 77 milyonun birliği ve bütünlüğü daha güçlü şekilde tesis edilecektir.

Türkiye’nin dış politikasında ana eksen barış dayanışma ve refahtır. Türkiye’nin hiçbir ülkenin topraklarına, iç işlerinde asla gözü yoktur. Planı projesi yoktur. Başta komşularımızla, yeryüzünün her karışında barışın ve refahın egemen olmasını arzuluyor, dış politikamızı da bu şekilde şekillendiriyoruz. Zulmün karşısında durmayı ana eksenimiz olarak görüyoruz.

"KUCAK AÇMAMIZIN SEBEBİ EN ÖNCE ONLARIN İNSAN OLMASIDIR"

Filistin davasına çok güçlü şekilde sahip çıkmamızın nedeni ölenlerin insan olmasıdır. Suriye meselesinde bir milyon iki yüz bin insana kucak açmamızın sebebi en önce onların insan olmasıdır. Şu anda 200 bini aşkın insanın öldürülmüş olduğu Suriye’ye sessiz kalamayız, kalamazdık. Bunu insani ve vicdanı bir sorun olarak addediyor, siyasetin sorumluluğu noktasında da siyasetin merkezine özellikle oturtuyoruz. Bizim için etnik kökenlerden, dillerden, derilerinin renklerinden, petrolden altından elmastan öte insan vardır, can vardır.

Bize dost olan her ülkeyle dostluğumuzu yüceltmenin mücadelesi içinde oluruz. İnsana düşman olanı da uyarmak da bizim insanlık vazifemizdir. Kimse bunu içişlerine müdahale olarak kabul etmesin. Bize yada kendi halkına düşman olanı uyarmak her insanın görevidir diye düşünüyorum. Dış politikamız daha aktif ve etkili biçimde devam edecektir.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN DE İFADE ETTİĞİ GİBİ..."

Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinde kurulmuş, aynı gün TBMM Gazi Mustafa Kemal’i ilk cumhurbaşkanı olarak seçmişti. Gazi Mustafa Kemal seçilmesinin hemen ardında Meclis’te yaptığı konuşmasını şu ifadelerle tamamlamıştı 'Milletin teveccühünü daima dayanak noktası sayarak hep beraber ileriye gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.'

Gazi’nin bu sözleri o zaman uzun uzun alkışlanmıştı. Dönemin Yozgat milletvekili Avni Bey, genel kurulda bir dua yapılsın önerisinde bulunmuş ve Karamürsel mebusu Kamil bey tarafından bir dua yapılmıştı. Evet ilk cumhurbaşkanımızın, Gazi Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi milletin teveccühü her zaman dayanak noktamız olacaktır.

"İNŞALLAH BERABER YÜRÜYECEĞİZ"

Misafirlerimize katıldıkları için özellikle tekrar tekrar teşekkür ediyor, aziz milletime de şükranlarımı sunuyorum. Tabi 11’nci cumhurbaşkanımızla, hani bizim bir şarkımız var “beraber yürüdük biz bu yollarda” biz bu yollarda yağmur demeden kar kış demeden beraber yürüdük. İnşallah yeni Türkiye’nin inşası yolunda yeniden inşallah beraber yürüyeceğiz.

Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın diyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."





















Erdoğan, Görevi Devraldı: Gül\'ün Tecrübelerinden Faydalanacağız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, Görevi Devraldı: Gül'ün Tecrübelerinden Faydalanacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ALİ OSMAN ŞENGUL: DAHA BUGÜNE KADAR SENDEN AKILLISI ÇIKMADI NOTERE İHTİYACIN YOK 24 9 Yanıtla
  • mustafa: şimdi 2015 te seçim var acaba chp nin ülkeyi karıştırmak için seçime yakın yeni planları ne ağaç gezi falan tutmadı. . . . . ülkeyi karıştırdılar ama Erdoğan yermi sizin pklılardan farkınız ne dedi otordular oturdukları yere (gerçektende pkklılardan hiçbir farkları yok ) şimdi 4-5 ay sonra ne yumurtlayacaklar hepimiz göreceğiz yine amerikaya gider chpli vatan hainleri talimatı alır gelirler düdük makarnalarını 6 20 Yanıtla
  • cuma karaduman: ne yaptı ki 6 10 Yanıtla

Advertisement