Erdoğan-Hollande Görüşmesinde Uluslararası Sorunlar Gündeme Geldi - Son Dakika
Dünya

Erdoğan-Hollande Görüşmesinde Uluslararası Sorunlar Gündeme Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande arasında bugün gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası sorunlar üzerine görüş teatisinde bulunuldu.

20.06.2014 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande arasında bugün gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası sorunlar üzerine görüş teatisinde bulunuldu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Hollande görüşmesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğin değinildiği ve ticaret hacminin daha da artırılması için gayret gösterme konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

Görüşmede, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle ilgili olarak, yeni fasılların açılmasına yönelik çabaların önemine değinilirken, Başbakan Erdoğan'ın bu çerçevede 2014'ün Türkiye açısından yeni bir AB yılı olmasına büyük önem verdiklerini ifade ettiği öğrenildi.

Görüşmede, Fransa-Türkiye arasında 1952'de imzalanan kültür anlaşmasının güncellenmesi gerektiği de belirtildi. Erdoğan ve Hollande, nükleer enerji ve savunma sanayii konularında iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılması ve hızlandırılması gerektiğine de işaret ettiler. Avrupa enerji güvenliği, bu konuda Türkiye'nin oynayabileceği rol ve TANAP projesi de, görüşmede masaya yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre, terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çeken iki liderin, bu husustaki iki ülke arasındaki işbirliğinin ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirttiler.

İki lider, Irak ve Suriye'deki son gelişmelerin yanı sıra Kırım meselesi de dahil olmak Ukrayna hakkında görüş teatisinde bulundu. Görüşmede, Karabağ sorununa çözüm bulmaya yönelik çabalara da değinildiği öğrenilirken, görüşmede, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erdoğan'ın danışmanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı hazır bulundu. Görüşmede Fransız tarafından ise Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransa'nın Ankara Büükelçisi Laurent Bili, Cumhurbaşkanı Kurmay Başkanı General Benoit Puga'a yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Erdoğan-Hollande Görüşmesinde Uluslararası Sorunlar Gündeme Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.


Advertisement