Erdoğan'ın Kızları, Özgecan'ın Ailesine Taziyeye Gitti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Kızları, Özgecan'ın Ailesine Taziyeye Gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretine gitti. Erdoğan da telefonla taziyelerini iletmişti.

15.02.2015 10:34  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın Mersin'deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Anne Songül Aslan'ın elini öperek başsağlığı ve sabır dileyen Erdoğan ve Albayrak, gözü yaşlı annenin acısını paylaştıklarını belirtti.

Sümeyya Erdoğan, kardeşi Esra Albayrak, bu sabah beraberinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AK Parti Mersin Milletvekili Münevver Ökten ve AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar'la birlikte Aslan ailesinin Barış Mahallesi'ndeki evine gelerek acılarını paylaştı, baş sağlığı diledi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden acılı anne Songül Aslan, şöyle konuştu:

"ÇOCUĞUM NAMUSUNU KORUMAK İÇİN KENDİNİ FEDA ETMİŞ"

"Melek yüzlü kızım benim, canilerle mücadele etmiş, ne emeklerle büyüttüm ben onları, ne zorluklarla büyüttüm çocuklarımı okusunlar diye. İyi yerlerde, iyi bir yerde meslek sahibi olsunlar diye. Bir cani gelip çocuğuma nasıl kıyıyor. Çocuğuma 'eline, diline sahip ol' derdim. Bu niyetle yetiştirdim onları. Çocuğum namusunu korumak için kendini feda etmiş. Bunların, cezalarını en şiddetle çekilmesini istiyorum. Benim çocuğum bunu hak etmedi. Çocuğumun tek suçu dolmuşa binip evine gelmek. Benim çocuğumu elimden kimse alamaz. Buna akıl sır erdiremiyorum, düşündükçe deli oluyorum. Böyle bir hakları yok."

Annenin konuşması sırasında onu sakinleştirmeye çalışan Esra Albayrak, "Allah sabır versin" dedi. Sümeyye Erdoğan da "Senin her zaman yanında olacağız" ifadesini kulandı.

SÜMEYYE ERDOĞAN: ÇOK ACI BİR DURUM, BUNUN PEŞİNDE OLACAĞIZ

Taziye evinden çıkışta kısa bir açıklama yapan aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Vekili olan Sümeyye Erdoğan, "Çok acı bir durum, kelimelerle ifade etmek çok zor. gerçekten zor, korkunç bir durum. Biz olabildiğince acılarını paylaşmak üzere buraya geldik. Çok güzel insanlar, çok asil insanlar ama tabii ki bizim asıl amacımız bu canilerin, bu canavarların en ciddi şekilde, en etkili şekilde cezalarını almaları. Biz bunun peşinde olacağız. Biz dernek olarak da bunun takipçisi olacağız. Elimizden geleni yapacağız." dedi.

SÜMEYYE ERDOĞAN KURAN-I KERİM OKUDU

Bu arada, Sümeyya Erdoğan'ın taziyesini sunduktan sonra Kur'an-ı Kerim okuduğu öğrenildi.

ERDOĞAN VE EŞİ EMİNE ERDOĞAN DA TELEFONLA TAZİYELERİNİ İLETTİ

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hunhar bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, acılı aileyi önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, akabinde de eşi Emine Erdoğan aradı.

Erdoğan çiftinin, Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile yaptıkları görüşmede, cinayeti şiddetle kınadıklarını ve genç kızın vefatından son derece müteessir olduklarını ifade ederek, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledikleri öğrenildi.

Anne Aslan'ın da kendilerini ayrı ayrı arayarak ailenin acısını paylaşmalarından ve sergilenen duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan'ın acısını üzüntüsünü paylaştı, cani ve yardımcılarının ibret olması için hukukun gerektirdiği en ağır cezaya çarptırılmasını ve insanlık dışı bu vahşetin, saldırganlığın toplumun her kesimi tarafından kınanmasını istedi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tecavüze direndiği için boğazı kesilerek ve yakılarak öldürülmüş halde bulunan üniversite birinci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan'ı telefonla aradı. Anne Songül'e, "Söyleyeceğim hiçbir sözün, üzüntünüzü hafifletmeyeceğini, içinizi yakıp kavuran acınızı dindiremeyeceğini biliyorum. Şu an elimizden gelen kızımız Özgecan'a rahmet, sizlere de başsağlığı dilemek" dedi.

ANNE İSYAN ETTİ

Anne Songül ise "Kızım okuluna gitti ve dönmedi. Aradık, sorduk, ormanda yanmış cesedini bulduk, yüreğimiz dağlandı, dünya başımıza yıkıldı. Benim aklım ermiyor, kızımın katillerinin en büyük cezayı almasını istiyorum." ifadesini kullandı.

"YALNIZ DEĞİLSİNİZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da anne Songül Aslan'a şunları söyledi:

"Yalnız değilsiniz. Bütün Türkiye, insan olan herkes sizin acınızı paylaşıyor. Birlikte bu insanlık dışı saldırganlığı, vahşeti kınayacağız. İbret olması için cani veya canilerin, yardımcılarının hukuk içinde en ağır cezaya çarptırılması sizin gibi bizim de dileğimizdir.

Hep yanınızda olacağız. Söyleyeceğim hiçbir sözün, üzüntünüzü hafifletmeyeceğini, içinizi yakıp kavuran acınızı dindiremeyeceğini biliyorum. Şu an elimizden gelen kızımız Özgecan'a rahmet, sizlere de başsağlığı dilemek. Özgecan'a rahmet, sizlere, akrabalarınıza, yakınlarınıza, bu acıyı yüreğinde hisseden herkese de başsağlığı diliyorum."

CEMİL ÇİÇEK'TEN DE TAZİYE TELEFONU

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babasını telefonla arayarak, olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştı ve başsağlığı diledi.

TBMM Başkanlığı Basın İletişim Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Çiçek'in, Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ı telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştığı ve başsağlığı dilediği bildirildi.

Açıklamada, Çiçek'in toplumda infiale yol açan olayın takipçisi olacağını bildirdiği ifade edildi.

AİLE BAKANI AYŞENUR İSLAM TAZİYE EVİNDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Mersin'de hunharca öldürülen üniversiteli Özgecan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere İstanbul'dan havayolu ile Adana'ya geldi.

Bakan İslam havalimanında taziye evinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile karşılaştı. Bir süre VIP'te sohbet ettikten sonra Bakan İslam Mersin'e, Erdoğan'ın kızları ise İstanbul'a hareket etti.

Bakan İslam, alandan hareket etmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İslam, bir basın mensubunun Özgecan cinayetiyle ilgili duygularını sorması üzerine, "Mersin'e gidiyoruz bildiğiniz gibi ailemizi ziyaret edeceğiz. Ben buraya bir kadın ve anne olarak acılı bir kadının elinden tutmaya geldim. Şimdilik bunu söyleyebilirim" diye yanıt verdi.

"BURAYA BİRLİKTE AĞLAMAYA GELDİM"

Bir basın mensubunun da cinayetten sonra idamın herkes tarafından konuşulduğunu sorması üzerine İslam şöyle yanıt verdi:

"Bunların hepsini oturur konuşuruz, şimdi ailemize taziyemizi sunalım. Ben buraya birlikte ağlamaya geldim"











Erdoğan\'ın Kızları, Özgecan\'ın Ailesine Taziyeye Gitti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Kızları, Özgecan'ın Ailesine Taziyeye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • FATİH: EYYYYYY MİLLET. . . . . . ARAŞTIRIN AÇIN BAKIN İNCELEYİN. . . . . SON 12 YILDA ÜLKEDE NE KADAR KADIN KESİLMİŞ. DOĞRANMIŞ, BİÇİLMİŞ, , TECAVÜZ EDİLMİŞ. . . . VE ÖLDÜRÜLMÜŞ. . . . . ARAŞTIRIN BAKIN OKUYUN. . . . . YANİ MAL OLMAYIN. . . . 7 HAZİRAN GELİYOR. . . . . . . AKILLI OLUN. . . . BAŞKA TÜRKİYE YOK. . . . . . . 65 3 Yanıtla
  • Osmanlı : Onlarda insanlık yoktur. Partileri için Seçim Yatırımı yapıyorlar. Kul Hakkı yiyenlerde ne insanlığı Olacak. Kedinin Doğurduğu Fare tutar 63 4 Yanıtla
  • ISTANBUL: Ne yuzle gidiyorsunuz haramzadeler. Timsah gozyasiyla boy gosterisi. Madem samimiyseniz o adiler cezasiz kalmaz ve onun gibiler. Idamm idamm idammmmmmmm 48 6 Yanıtla
  • çef: tabiii herkes erdoğan paşanın kızları gibi koruma ordusuyla gidemiyo oraya buraya. . . 47 4 Yanıtla
  • Lanet olsun: Aferin kızlar,fayda etmez ama iyi yaptınız gitmekle.şeriat şart 5 45 Yanıtla
  • SAÇMALIKLAR: GÜNDEM OLANA ERDOĞAN KOŞSUN GERİSİ UMRUNDA DEĞİL ADAMIN. 43 2 Yanıtla
  • özgecan aslan ölümsüzdür: SEN KİMSİN Kİ ZİYARETE GİDİYON? 32 8 Yanıtla
  • baki: A k p islamin icini bosaltarak icine hirsizligi, kadini siddeti, yobazligi, cehaleti doldurarak ve bunuda diyaneti kullanarak dine kotuluk yapmistir. 17 17 Yanıtla
  • 156 ihbar: Eve almayin onlari. ayip olur diyerek alirsanizda eve cok dikkat edin. 17 7 Yanıtla
  • kosovalı: BU KADAR YALAKALIK OLAMAZ. . YA HER CİNAYETTE TAZİYEYE GİDECEKSİN YADA HİÇ GİTMİYECEKSİNİZ. . SİYASİLERİN BU CİNAYETİ SİYASİLEŞTİRMELERİ. . . SALAKLIKTIR. . TÜRKİYEDE HEMEN HERGÜN CİNAYET İŞLENİYOR HANGİSİNE TAZİYEYE GİTMİŞLER BAŞ SAĞLIĞI DİLEMİŞLER. . 14 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement