Erdoğan, İslahiye'de Suriyeli Sığınmacılara Seslendi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, İslahiye'de Suriyeli Sığınmacılara Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Özellikle, Suriye içindeki toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik bir tehdide, anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" "Türkiye, IŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar, aynı şekilde PKK terör örgütüne de karşıdır" "Kobani'yi çözüm sürecinin.

07.10.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını ve kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, "Özellikle, Suriye içindeki toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik bir tehdide, anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Çadırkent Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacılara hitap eden Erdoğan, kendilerini Türkiye topraklarında en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, "İnşallah Rabbimizden niyazımız odur ki bu, evinizden ve yurdunuzdan uzakta geçirdiğiniz son bayram olur. İnşallah Suriye'de şartlar düzelir ve hepiniz gönül huzuru içerisinde evlerinize kavuşursunuz" ifadesini kullandı.

İslahiye'den tüm dünyaya seslendiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye, kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında muteyakkızdır, hazırlıklıdır, donanımlıdır" dedi. Erdoğan, TBMM'nin, şu anda hükümetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine gerekli olan yetkiyi bir yıl süreyle verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Özellikle, Suriye içindeki toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik bir tehdide, anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Sınırımızın yanıbaşındaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Kobani olmak üzere Kürt kardeşlerimizin yaşadığı kasaba ve şehirlere yönelik saldırıları da dikkatle ve endişeyle takip ediyoruz.

Değerli kardeşlerim, şu anda ne yazık ki bakıyoruz Kobani ile ilgili konuşanlar, bir yandan tezkereye karşı çıkıyor, hem de Kobani'yi Türkiye'nin iç siyaset malzemesi, çözüm sürecinin de şantajı haline getirmeye çalışıyorlar. Şunu da İslahiye'den söylemek istiyorum. Türkiye, IŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar, aynı şekilde PKK terör örgütüne de karşıdır. "

-"Sizi misafir etmeye devam edeceğiz"

Bölgede huzur istediklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu topraklar, kardeşlerinizin toprağıdır. Bu topraklar, sizi büyük bir muhabbetle bağrına basan ensar misali cömert insanların toprağıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,5 milyon kişi içinde zaman zaman olumsuz işlerin içine girenlerin bulunabileceğini belirterek, bunun tüm Suriyelilere teşmil edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zaman zaman bazı haddini bilmeyenler, ensar olma ruhunu anlayamamış bazıları, olumsuz hareketler de sergileyebilirler. Bu da tüm milletimize teşmil edilmemelidir.

Siz, kendi arzunuzla topraklarınıza dönünceye kadar, biz sizi misafir etmeye devam edeceğiz. Özgür, bağımsız, herkesin eşit temsil edildiği bir Suriye'nin kurulması için birlikte mücadele edeceğiz.

Rabbim, sabrımızı artırsın, Rabbim sabrımızı inşallah zaferle neticelendirsin. Allah, yar ve yardımcımız olsun. İnşallah, bir sonraki bayram ve bayramlar bugünkünden farklı neşeli ve huzurlu olur. Hepinizin Kurban Bayramı'nı kutluyor ve Allah'a emanet ediyorum."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan, İslahiye'de Suriyeli Sığınmacılara Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement