Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği'nin İftarında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği'nin İftarında Konuştu

Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği\'nin İftarında Konuştu

Bu saldırıyı gerçekleştirenler, bizim siyasi mücadelemizi her dönem engellemeye çalışan zihniyetti.

16.07.2014 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu saldırıyı gerçekleştirenler, bizim siyasi mücadelemizi her dönem engellemeye çalışan zihniyetti. Bizi her türlü denklemin dışına atmaya çalışanlardı. Cemaat görüntüsü altında, kendi vatanına ihanet şebekesi kurmuş bir örgüttü

Bu örgütün ne kadar kaypak ve ne kadar ihanet içinde olduğunu tecrübe ettik. Hayırda yarışmak yerine çelme takmayı tercih ettiler. Kendileri dışındaki her hareketi yok etmeye çalıştılar

Ama kendilerinin ne kadar hesabı varsa, Allah'ın da, milletin de bir hesabı var. Nitekim bütün hesapları kristal vazo gibi çatladı. Maskeleri düştü. Gerçek yüzleri göründü

Cumhurbaşkanlığı seçimi için aynı şer ittifakını kurdular. Orada darbeciler var. On yıllarca bu ülkenin inançlı kesimine karşı baskı uygulayanlar var. Filistin davasına ihanet eden vicdansızlar var

İnşallah yeni cumhurbaşkanı sizin aşkınızın eseri olacak. Ama bu dava aşkıdır. Bu bir veda değil, bitiş değil, bu inşallah ülkemiz için, milletimiz için, bayrağımız için yeni bir fatiha, yeni bir açılış olacaktır

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği'nin Yenikapı Şehir Parkı'nde verdiği iftara katıldı. Erdoğan, konuşmasına, Biz aslını inkar edenlerden, köklerine sırtını dönenlerden olmadık. Bu dava, Selçuklu ile başlayan, asırlar boyunca 3 kıta üzerinde adalet mücadelesi veren, bugüne onurla ulaşan ve inşallah yüreyecek olan bir davadır. Biz bu davanın sadece neferleriyiz. Bize verilen emanetin hakkını vermeye çalışıyoruz. Vakti geldiğinde, inşallah bu emaneti ehillerine teslim edeceğiz diyerek başladı.

Fani aleme gözlerimizi yumduğumuzda, inşallah gözlerimiz arkada kalmayacak diyen Erdoğan, arkalarından ciddi, birikimli ve cesur gençlerin geldiğini vurguladı.

Kendilerinden önceki nesillerin tek parti zulmü altında ezildiğini savunan Erdoğan, Bizim neslimiz önceki nesle göre biraz daha iyi geçse de, yine zor dönemler oldu. Siyasi mücadelenin her fırsatta engellendiği, hatta partilerin kapatıldığını gördük. Biz umudumuzu kaybetmedik. Yılmadık, mücadeleyi sürdürdük. Dikensiz gül bahçesinde değiliz. Ama eskinin manasız yasaklarını tek tek kaldırdık. İnanç ve kültürlerin var olma özgürlüğünün yolunu açtık. Geçmişten farklı bir Türkiye'nin inşa edilebileceğini herkese gösterdik. Ancak kazanımları muhafaza etmek, onlara ulaşmaktan daha zordur. Bizim asla rehavete kapılmadan, asla gevşemeden, bunlara yeni kazanımlar eklememiz gerekiyor. Çünkü biz ne kadar çalışıyorsak, hasımlarımız da o kadar çalışıyor diye konuştu.

PENSİLVANYA'YA ELEŞTİRİ Başbakan Erdoğan, 17 ve 25 Aralık operasyonlarını hatırlatarak, şöyle devam etti

Aralık ayında hükümetimize karşı ciddi bir saldırı girişimi yaşadık. 17 ve 25 Aralık'ta. Başarıya ulaşsalardı, kaybeden davamız olacaktı, mücadelemiz olacaktı. Kaybeden Türkiye olacaktı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, bizim siyasi mücadelemizi her dönem engellemeye çalışan zihniyetti. Bizi her türlü denklemin dışına atmaya çalışanlardı. Cemaat görüntüsü altında, kendi vatanına ihanet şebekesi kurmuş bir örgüttü. 1980'de gittiler askeri müdahaleyi desteklediler. 1990'larda başörtüsü mücadelesinin karşısında oldular. 28 Şubat'ta darbecilerin yanında yer alıp, İmam-Hatip'lerin kapatılmasını istediler. Erbakan hükümetine, Beceremediniz, artık bırakın diyecek kadar vefasız oldular. Bu örgütün ne kadar kaypak ve ne kadar ihanet içinde olduğunu tecrübe ettik. Hayırda yarışmak yerine çelme takmayı tercih ettiler. Kendileri dışındaki her hareketi yok etmeye çalıştılar. Ama kendilerinin ne kadar hesabı varsa, Allah'ın da, milletin de bir hesabı var. Nitekim bütün hesapları kristal vazo gibi çatladı. Maskeleri düştü. Gerçek yüzleri göründü. Bunların meselesi benim şahsımla, ailemle, yol arkadaşımızla veya partimle değil, sizinledir, milletledir. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlardır.

HOPA'DAKİ SON OLAY

Erdoğan, Hopa'da dün yaşanan olaya değinerek, şöyle devam etti

Bakın, dün Artvin'in Hopa ilçesinde tatsız bir hadise yaşandı. İHH yardım yapmaya çalışırken, birtakım vandallar saldırdı. Aynı şeyleri benim Hopa mitingimde de yaptılar. Ama işte Pensilvanya'nın medyası bu saldırının arkasında durdu. Pensilvanya'nın bu kuruluşa olan kini, İHH'nın İsrail'e verdiği rahatsızlıktan dolayıdır. Pensilvanya'nın İsrail'e karşı bir açıklamasını duydunuz mu Duyamazsınız. Ne diyordu, Otoriteden izin almaları gerekiyordu. Otorite kim Bunlara göre İsrail... Aynı şekilde bu yardım vakfının Filistinde, Irak'ta, Somali'de, Afrika'da ölümü göze alarak yaptığı yardımlar da bu Pensilvanya örgütünü rahatsız etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN ŞER İTTİFAKI KURDULAR

Cumhurbaşkanlığı seçimine dikkat çeken Erdoğna, yunları söyledi

Bakın, Cumhurbaşkanlığı seçimi için aynı şer ittifakını kurdular. Orada darbeciler var. On yıllarca bu ülkenin inançlı kesimine karşı baskı uygulayanlar var. Filistin davasına ihanet eden vicdansızlar var. Soruyorum, Kılıçdaroğlu, haydi İsrail'i kınasana. Esed'i kınasana. Esed ile fotoğraf çektiren senin adamların. Orada terör örgütleri var. Onun için, 10 Ağustos çok önemli. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapılacak. Aydınlık ile karanlık arasında tercih yapılacak. İnşallah yeni Türkiye kazanacak. İnşallah aydınlık kazanacak. Şunu samimiyetle ifade edeyim, kazanırsak, içinizden biri Cumhurbaşkanı seçilecek. 12 yıllık mücadele, sizin desteğinizle, sizin mücadelenizle başarıya ulaştı. İnşallah yeni cumhurbaşkanı sizin aşkınızın eseri olacak. Ama bu dava aşkıdır. Bu bir veda değil, bitiş değil, bu inşallah ülkemiz için, milletimiz için, bayrağımız için yeni bir fatiha, yeni bir açılış olacaktır. Bu yeni süreçte de yine hep beraber olmaya, her fırsatta muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sofranızı, ekmeğinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği'nin İftarında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:37 Diyarbakır'da Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlenen toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içerisinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, vali yardımcıları, kaymakamlar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Samsun'da 113 Kadın Üreticiye Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı
    15:36 Samsun'da 113 Kadın Üreticiye Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Samsun'da 113 kadın çiftçiye süt sağım makinesi dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan yetkililer, kadınların üretim hayatının merkezinde yer aldığını ve bu projenin kadın çiftçilere destek sağlayacağını belirtti. Kadın üreticiler ise süt sağımını elle yapmanın zaman kaybına neden olduğunu ifade ederek, artık daha kaliteli ve sağlıklı üretim yapacaklarını dile getirdi.

  • Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı
    15:36 Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı

    Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün İstanbul'daki bir mitingde kullandığı sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dernek Başkanı Cafer Akın, Özel'i 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara yönelik ifadesinden dolayı kınadıklarını belirtti. Gaziler ve şehit yakınları, suç duyurusunu avukatları eşliğinde Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

  • Çorum'da Üreticilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
    15:35 Çorum'da Üreticilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

    Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla yem bitkisi ekiliş alanlarının artırılması projesi kapsamında üreticilere 24 bin 200 kilogram adi fiğ tohumu ve 4 bin 720 kilogram yonca tohumu dağıttı. Dağıtım törenine Vali Yardımcısı Muhammed Gürbüz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin katıldı. Göktekin, yonca ve adi fiğ tohumunun hayvan beslenmesi için önemli olduğunu belirterek, projenin çiftçilere hayırlı olmasını temenni etti.

  • Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi
    15:35 Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi

    Çerkeş Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Sopacı, Çerkeş ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde konuşma yaptı. Sopacı, seçim çalışmalarını son güne kadar sürdüreceklerini ve Çerkeş'e hizmetkar olmak istediklerini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan ve eski AK Parti Milletvekili Salim Çivitcioğlu da konuşma yaptı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu
    15:35 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Panorama Müzesi'nde gençlerle bir araya geldi ve merak edilen soruları yanıtladı. Şahin, gençlerin kültür, eğitim, spor ve yaşam konularındaki sorularını cevapladı.

  • Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek
    15:33 Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sanayicilerin ihtiyacı duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Çorum Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında, mesleki ve teknik eğitimdeki yeni gelişmeler ve planlamalar ele alındı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki eğitimde nitelikli erişim, tanıtım ve yönlendirme, farkındalık arttırma çalışmaları ve nitelikli istihdamın önemini vurguladı. Vali Dağlı ise Çorum'un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirterek, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi
    15:33 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Gölbaşı ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Akşener, belediye başkan adaylarıyla birlikte esnafları ziyaret edip sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Akşener, yeni bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, adayların projelerini yarıştırması gerektiğini söyledi. Ziyaretlerin ardından Akşener, bir tuhafiye dükkanından başörtüsü satın aldı ve ilçeden ayrıldı.

  • Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Yerli Ayçiçeği Tohumu Rusya'ya İhraç Edildi
    15:32 Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Yerli Ayçiçeği Tohumu Rusya'ya İhraç Edildi

    Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu, 20 ton olarak Rusya'ya ihraç edildi. Yerli tohumların Rusya'da yayılması beklenirken, gelecek yıl için 120 tonluk bir transfer anlaşması yapıldı.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 9. yılında anma töreni düzenlendi
    15:32 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 9. yılında anma töreni düzenlendi

    Terör örgütü DHKP/C üyeleri tarafından 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilen Mehmet Selim Kiraz için Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, Kiraz'ın yakınları ve birçok önemli isim katıldı. Kur'an-ı Kerim okunup dua edildikten sonra ziyaretçiler, şehit savcının ailesiyle sohbet etti.


Advertisement