Erdoğan Kahta'ya Yapılan Hizmetleri Anlattı - Son Dakika
Yerel

Erdoğan Kahta'ya Yapılan Hizmetleri Anlattı

Erdoğan Kahta\'ya Yapılan Hizmetleri Anlattı

Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Can Erdoğan, 2015 yılı içerisinde Kahta ilçesine yapılan hizmetleri anlattı.

15.08.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Can Erdoğan, 2015 yılı içerisinde Kahta ilçesine yapılan hizmetleri anlattı.

Erdoğan, İl Özel İdare ve KÖYDES bütçesinden Kahta ilçesine yapılan alt ve üst yapı hizmetlerini açıkladı.

Mehmet Can Erdoğan, Kahta ilçesine 2015 yılı yatırım programına alınan yol ve ulaşım, içme suları, menfez, istinat duvarları, tarım ve sulama ile ilgili birçok yatırım yapıldığını dile getirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Kahta ilçesinde il özel idare ağında olan yolumuz 582 kilometredir. Bu yolun 527 kilometresi asfalt olup, 55 kilometresi stabilizedir. Stabilize olan yolarımız köyün ikinci derecede olan yolarımızdır yanı köye ikinci giriştir. Asfaltsız köyümüz yoktur. 55 kilometrelik yolunda asfaltlanması için gereken işlemler sürdürülmektedir.

2015 yılı İl Özel İdare bütçesinden 3.960.000 TL, KÖYDES bütçesinde ise 1.112.815 TL olmak üzere toplam 4.408.815 TL ödenek çıkmıştır. Kahta ilçesinin köy yollarına 1. ve 2. kat asfalt ve bakım onarım için tahsis edilmiştir. Tahsis edilen ödenek ile yıl içerisinde 29 kilometre 1. kat asfalt, 83 kilometre 2. kat asfalt, 10 kilometre stabilize ve sanat yapıları, menfez duvar yapım işlerinin tamamlanması planlanmıştır.

Yol İşlerinin tamamının ihalesi yapılmış olup çalışmalar devam edilmektedir. Büyük bir kısmının bitirilmiştir. İnanıyorum ki bu performanstan devam edilirse mevsim şartlarında elverişli olursa 2015 yılı içerisinde planladığımızın programın çok üzerinde olacağına inancım tamdır.

Ayrıca Maliye Bakanlığında Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'ın gayretleriyle ve Grup Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın'ın girişimiyle İlimiz İl Özel İdaresine aktarılan 20 milyonun üzerinde olan ödeneğin ilçemize düşen payı ile iki büyük köyümüzün alt yapısının yapılması ve 3. büyük köyümüzün kilitli parke taşı yapılması, organize ve küçük sanayi sitesinden geçen yolunda duvar ve aynı yolun ikinci kat asfalt yapılması planlanmıştır.

2015 yılında planlanan 400 kilometre yolda asfalt yama ve bakım onarımın yapılması planlamıştır. Temmuz ayı sonu itibariyle 297 kilometre yolda asfalt yama çalışması yapılmıştır.

Ödeneği bir bölümünde içme sularına ve içme suların köy içi şebekelerin yenilenmesi için bazı köylerin mezra ve mahalle içme sularına sondaj kuyularına kullanmak üzere ödenek ayrılmıştır. İçme sularında sınır yoktur, şükürler olsun susuz köyümüz ufak tefek dışında kalmamıştır.

Bu hizmetlerin yapımında emeği geçen halkın oyuyla seçilen İlimizin karar organı olan sayın İl Genel Meclis üye arkadaşlarım Mustafa Kavak, Mehmet Kaya, Sırrı Köse ve Abuzer Yalvaç'a teşekkürlerimi sunuyorum.

İlimizin hizmetlerden büyük performans gösteren onay merci sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a ve Milletvekillerimize, tüm hizmetlerden eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, ekonomide, sanayide sayamadığımız bir çok hizmette bizden desteğini esirgemeyen Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın' a halkımız adına teşekkür ediyoruz.

Tüm programdaki işler ve sonrasındaki ek işlerin yerine getirilmesinde, uygulanmasında büyük emek sarf eden, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı, Sami Işık ve tüm Şube Müdürleri ile birlikte çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdoğan Kahta'ya Yapılan Hizmetleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement