Erdoğan: Kendi Uydumuz Teknolojimiz Olmasaydı Şu Hassas Dönemde Adım Atamaz Nefes Alamazdık - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Kendi Uydumuz Teknolojimiz Olmasaydı Şu Hassas Dönemde Adım Atamaz Nefes Alamazdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi Ödüleri töreninde konuştu.

14.12.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi Ödüleri töreninde konuştu. Erdoğan, "Kendi uydularımıza, teknolojimize sahip olmasaydık şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık. Özellikle savunma sanayi projelerinin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirilmesi için her türlü çabayı gösterdim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi Ödüleri töreninde konuştu. Erdoğan, "Yılda 2 defa toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun tüm toplantılarına başbakanlığım döneminde Başkanlık ettim. Kurulda karara bağlanan pek çok projeyi, bizzat himayem altına aldım. Özellikle savunma sanayi projelerinin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirilmesi için her türlü çabayı gösterdim. Hamd olsun bilim insanlarımız ilgili kamu kurumlarımız özel sektör firmalarımız yüzümüzü kara çıkarmadı. Çok sayıda projenin, çalışmanın çok sayıda bilim inanının da teşvikçisi, destekçisi olduk. Mehmet Genç hocamızı tebrik ediyorum. Bundan sonra da her vesile ile bilime ve bilim insanlarımıza yönelik desteklerimizi, teşvikimizi artırarak devam ettireceğiz. Artık günümüzde öğretmen, öğrenci ilişkisinin yüzeyselliğinden kurtulmak durumundayız. Eğitim öğretimi yeniden canlandırmalıyız. Tüm bilim insanlarımıza inanıyor, güveniyorum" ifadelerini kullandı.

"NOBEL'E LAYIK GÖRÜLEN AZİZ SANCAR TÜM EĞİTİMİNİ ÜLKEMİZDE ALMIŞ DAHA FAZLA SÖZE GEREK VAR MI?"

Nobel ödülü alan Aziz Sancar'ı bir kez daha tebrik eden Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız buna en güzle örnektir. Düşünün Mardin Savur'da doğmuş. Aranızda Savur'u bilenleriniz, bilmeyenleriniz var. Ama ben Savur'u yerinde görmüş, tanımış bir cumhurbaşkanınızım. İyi bilirim. Şu hali ile gelişmiş durumudur. Ama Aziz hocamızın o ilkokulu okuduğu dönelere baktığımızda kim bilir oralar ne haldeydi. Tüm eğitimini ülkemizde almış. Bu coğrafya ile iletişimini kesmemiş bir kardeşimiz Nobel'e layık görülüyor. Daha fazla söze gerek var mı? Türkiye'nin sorumluluğu sadece kendisinde, kendi vatandaşlarına karşı değildir. Biz, bir yönüyle 300 milyonluk Türk dünyasına, bir yönüyle 1,7 milyarlık İslam alemine, bir yönüyle de 7 milyar insanın tamamına karşı sorumlulukları olan bir milletiz. Bizim böyle bir ruh kökümüz var" diye konuştu.

"SURİYE'DEKİ TÜRKMEN, ARAP, KÜRT KARDEŞLERİMİZİN FERYATLARINA HER GÜN ŞAHİT OLUYORUZ SESSİZ KALABİLİR MİYİZ?"

Erdoğan, "Bugünkü sınırlarımız dışında kalan 100 yıldır ayrı olduğumuz coğrafyalara giden kamu görevlilerimizin, sivil toplum örgütü temsilcilerimizin çoğu oradaki kardeşlerimizden şu sözü duymuşlar çok anlamlı bu: 'Bir gün tekrar geleceğinizi biliyorduk.' Bu ülkenin ve bu milletin yolunu gözleyen çok insan var. İşte hemen yanı başımızda Suriye'deki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimizin feryatlarına her gün hep birlikte şahit oluyoruz. Bunlara sessiz kalabilir miyiz?" diye sordu.

"KENDİ UYDULARIMIZA, TEKNOLOJİMİZE SAHİP OLMASAYDIK ŞU HASSAS DÖNEMDE ADIM ATAMAZ, NEFES ALAMAZDIK"

Erdoğan, "Bugün biz kendi uydularımıza, yazılımlarımıza, teknolojimize sahip olmasaydık inanın yaşadığımız şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık. Geldiğimiz yer önemli ama asla yeterli değil. Bilim insanlarımızdan daha fazla daha büyük, iddialı çalışmalar gerçekleştirmelerini özellikle beklediğimi belirtmek istiyorum" dedi.

TÜRKİYE İLK DOKUZ AYDA YÜZDE 3,4 ORTALAMA BÜYÜDÜ

Erdoğan, "2015 yılının 3. çeyreğine ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Türkiye bu yılın 3. çeyreğindeki yüzde dörtlük büyüme oranı ile ilk dokuz ayda yüzde 3,4'lük bir ortalama büyüme düzeyine böylece ulaşmış oldu. İçeride ve dışarıda yaşadığımız bunca badireye rağmen ulaştık. İçerideki ve dışarıdaki kriz çığırtkanlarına inat, istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Kendi Uydumuz Teknolojimiz Olmasaydı Şu Hassas Dönemde Adım Atamaz Nefes Alamazdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement