Erdoğan: "Kılıçdaroğlu, aynaya bak aynaya" - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: "Kılıçdaroğlu, aynaya bak aynaya" -

Erdoğan: "Kılıçdaroğlu, aynaya bak aynaya" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu telefon dinleyenlere aldanmayın.

19.03.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu telefon dinleyenlere aldanmayın. Bir başbakanın telefonunu dinlemek yasaktır. Ama bunlar maalesef sahtekar, bunlar korsan. Bunlar casusluktan yargılanacaklar casusluktan. Çünkü bu casusluk suçuna girer, sıradan bir olay değil bu. Sen cumhurbaşkanını, başbakanı, meclis başkanını, bakanları dinleyeceksin. Ondan sonra bunu uluslararası bazı yerlere aynı şekilde bildirmediğinin garantisi var mı? Bunlar boşuna yasaklanmıyor. Bunun hesabını sormak bizim görevimiz değil mi? Soracağız bunun hesabını" dedi.

Partisince, sahil dolgu alanında düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan bu Kılıçdaroğlu ikide bir şunu söylüyor; 'Yolsuzluk da yolsuzluk. Yolsuzluk da yolsuzluk.' Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya... Yolsuzluğun bir numarası sensin. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Sen busun. Yavuz hırsızsın sen. Sen bunu 'Rahşan affı'yla yırttın. Ve bir klasörün önüne, yolsuzluk klasörünün önüne geçtin poz verdin, o hakkında yolsuzluk klasörünü hazırladığın kişiyi partiden ihraç ettiniz, şimdi de İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptın ya. Sen busun" diye konuştu.

Yalancının mumunun yatsıya kadar yandığını, bunlarınkinin yatsıya kadar bile dayanmadığını, erken söndüğünü ifade eden Erdoğan, "Bunda çok hayırlar var. İnşallah İstanbul'da da derslerini alacaklar. Ve istiyorum ki, Tekirdağ'da da derslerini alsınlar" şeklinde konuştu.

Tekirdağ'ın büyükşehir olduğunu ve CHP'nin bu duruma karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ya, hangi yüzle bu adam geldi de burada konuştu. Tekirdağ'ın büyükşehir olmasına karşı çıkıyor, ondan sonra gelip burada oy istiyor. Şimdi ben buradan Tekirdağlı tüm kardeşlerime sesleniyorum; senin büyükşehir olmanı istemeyen bir parti liderine veya genel müdürüne veya o partiye oy verecek misin? Ya istiyor ki, sen yine öyle küçük bir belediye olarak kal. Buna dersi vermek lazım. Kaldı ki, bunlar belediyecilikten anlamaz. Bu iş bizim işimiz. İşte bu kardeşiniz İstanbul'u biliyorsunuz CHP belediyesinden aldı. O zaman İstanbul yanı başınızda biliyorsunuz, susuzdu. İstanbul'da hava kirliliği vardı. İstanbul'da çöp dağları vardı. İki yılda çöp dağlarından temizledik. Susuzluğunu giderdik. Nereden? Istranca Dağları'ndan İstanbul'a, 180 kilometre dağları deldik su götürdük. Hava kirliliği... Aynen giderdik. Bakın, bizim iktidarımıza kadar İstanbul'da 52 bin aileye doğalgaz gelmişti. Göreve geldim, 4,5 senede 1 milyon 200 bin aileye doğalgaz getirdik. Aramızdaki fark bu ya. Bunlar belediyeciliği bilmez, anlamaz, bunların derdi de yok. Onun için diyorum ki, biz şimdi Tekirdağ'da, ilçelerimizle beraber şöyle bir devrim yapalım. Tekirdağ'ı AK Parti'ye teslim edelim ve Tekirdağ'ı şöyle gerçekten modern bir şehir haline, her yönüyle getirelim. Biz bunun için hizmetinizdeyiz. Her şeye varız. Ama oy sizde, yetki sizde, karar sizin. Siz bu kararı verdiğiniz taktirde her şey hallolur."

- "Bunun hesabını sormak bizim görevimiz değil mi?"

Telefon dinlemelerine değinen Erdoğan, "Bu telefon dinleyenlere aldanmayın. Bir başbakanın telefonunu dinlemek yasaktır. Ama bunlar maalesef sahtekar. Bunlar korsan. Bunlar casusluktan yargılanacak casusluktan... Çünkü bu casusluk suçuna girer, sıradan bir olay değil bu. Sen cumhurbaşkanını, başbakanı, meclis başkanını, bakanları dinleyeceksin, ondan sonra bunu uluslararası bazı yerlere, bunu aynı şekilde bildirmediğinin garantisi var mı? Bunlar boşuna yasaklanmıyor. Bunun hesabını sormak bizim görevimiz değil mi? Soracağız bunun hesabını. Bunlara yardım yataklık yapan kimler varsa, hepsine bunların hesabını soracağız" diye konuştu.

Erdoğan, "Bunlar bu ülkede birçok şeylerin istismarını yaptılar. Zekat topladılar ama zekat yerine verilmedi. Kurban topladılar, kurbanlar kesilmedi" diyerek, şunları kaydetti:

"Ben Tekirdağ'a sesleniyorum, bunların dershanelerinde yavrularınız varsa çekin alın. Bakın size açık söylüyorum, biz hafta sonlarında takviye kursları açacağız Milli Eğitim olarak. Ücretsiz olarak yavrularınıza takviye kursu biz vereceğiz. Bunların okullarında okuyan çocuklarınız varsa alın. Devletin okulları bize yeter. Ben devletin okullarından geldim. İmam hatipte okudum. Çocuklarımın dördü de imam hatipte okudu. Hepsi de oradan yetiştiler. Elhamdülillah hiçbiri sokakta kalmadı. Şimdi bazı haberler alıyorum, efendim evlerinden atıyorlarmış. Yurtlarından atıyorlarmış. Bunlar yaparlar, bunlar zalimdir yaparlar. Ama bak size şunu söylüyorum; gece beddua seansları düzenliyorlar. Başbakana beddua... Ya, 12 sene önce aklınız neredeydi? 12 sene önce bu başbakan iyiydi, bu başbakana methiyeler düzülen kitaplar geliyordu, tespihler geliyordu, son iki sene, üç sene ne oldu da bu başbakan kötü oldu, beddualar geliyor şimdi. Menfaatinize mi dokundu? Ne oldu ananasların yolunu mu kestik? Rafineriyle ilgili ihalelere mi bir şeyler oldu? Dert başka... Rant, rant... Korkunç rant vardı, bu rant kesilince, diyor ki, 'bir ceketim var' diyor, sevsinler senin bir ceketini. Yalana bak ya... 'Bir ceketim var', saraylar ne olacak? Amerika'da, Pensilvanya'da devasa bir çiftlikte oturacaksın. Gelen gidene de orada bir yer yatağı göstereceksin. 'İşte bak böyle yatıyor, böyle bir hayat yaşıyor, çok da münzevi bir hayat yaşıyormuş'. Amerika'da inzivaya çekilmiş. Türkiye'de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Madem suçun yok, herhangi bir sıkıntın yok, sen de burada inzivaya çekilseydin. Bak Said-i Nursi Sibirya'ya sürüldü. Sibirya'dan fırsatını buldu, hemen Türkiye'ye döndü. 'Ve ben vatanımda öleceğim' dedi. Hani sen Said-i Nursi'yi seviyordun ya? Takiye, yalan her numara var."

- "Onların tuzakları varsa halkın da Hakk'ın da bir tuzağı var"

Erdoğan, ne olursa olsun kendilerinin doğru olanı yapacaklarını belirterek, "Onların tuzakları varsa halkın da Hakk'ın da bir tuzağı var, bunu unutmayın. İşte 30 Mart bunun tarihi. Şimdi 30 Mart'ta ben diyorum ki, bizim ablalarımız var burada. Siz bizim ablalarımızsınız. Ama onların ablaları varsa bizim de ablalarımız var. Şimdi ben ablalarımdan bir şey rica ediyorum. 12 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ama durmak yok, yorulmak yok, çok çalışacağız. Tekirdağ merkez, tüm ilçeler çok çalışacağız. Ve 30 Mart akşamı sizden müjde bekliyorum. Abiler, siz ne alemdesiniz? Çok çalışacağız çok... Durmak yok. Aman ha, kapı kapı... Bunların iftira dolu dağıttıkları gazeteler var, broşürler var. Artık bunlar tamamıyla kayış attılar. Her türlü yalan bunlarda var, iftira var, her şeyi yapabilirler. Ama biz yolumuza devam edeceğiz. Çünkü yeni bir dönem başlayacak. Ya 'eski Türkiye' diyeceğiz ya 'yeni Türkiye' diyeceğiz. Biz, yeni Türkiye'ye 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu, aynaya bak aynaya' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement