Erdoğan: Monşer Aday Dünyaya Değil Kendi Ülkesine de Fransız - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Monşer Aday Dünyaya Değil Kendi Ülkesine de Fransız

Erdoğan: Monşer Aday Dünyaya Değil Kendi Ülkesine de Fransız

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili, “Çekoslovakya devlet başkanı dostum diyor.

07.08.2014 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili, “Çekoslovakya devlet başkanı dostum diyor. Çekoslovakya iki ayrı devlet olalı 21 yıl oldu. Ama haberi bu monşer adaya hala ulaşmamış. Dünyaya değil kendi ülkesine de Fransız.” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi kampanyası kapsamında Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, muhalefet partileri ile cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. CHP ve MHP'nin birlikte çalıştığını söyleyen Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da aynı zihniyette olduğunu ileri sürdü.

Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri iken İslam coğrafyasındaki her şeye kayıtsız kaldı. Bugün de coğrafyamızın her meselesini monşer tarzıyla uzaktan izliyor. İnsan 8 sene de bir şey öğrenemez mi? Çekoslovakya devlet başkanı dostum diyor. Çekoslovakya iki ayrı devlet olalı 21 yıl oldu. Ama haberi bu moşer adaya hala ulaşmamış. Dünyaya değil kendi ülkesine de Fransız. İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayıramayacak kadar kendisine yabancı. Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürüyken hastanelerimizin halini gördünüz. Bunlara 3 koyun verin, kaybedip gelirler.” şeklinde konuştu.

Hizmet Hareketi'ne yönelik asılsız iddialarını Gaziantep'te de sürdüren Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Pensilvanya'daki zatı gördünüz değil mi? Oradaki zat, Ramazan'da itikaftaymış. Çıktıktan sonra Gazze için taziye yayınlıyor ama İsrail'e laf söylemiyor. Gazze için yayınladığı taziyede kendi ülkesini, Türkiye'yi eleştiriyor. Bu milletin hükümetine ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor, beddua ediyor. Normalde ilim erbabı; oturup yeni kitaplar çıkarır bu sadece yeni beddualar çıkarıyor. Bunun eseri beddua. Lanet ediyor, bela okuyor, sağa sola ateşler salıyor. Ama İsrail'e laf yok. Siz bize 30 Mart'ta bu ihanet şebekesi için talimat verdiniz. Bunların inine girilecek dedik, girdik, girmeye devam edeceğiz. Bunların bütün pisliklerini ortaya dökeceğiz. Ülkelerine nasıl ihanet ettiklerini belgeleriyle ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz.”

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Monşer Aday Dünyaya Değil Kendi Ülkesine de Fransız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement