Erdoğan: Pazar Günü Ben İnanıyorum Ki Eski Türkiye Koalisyonunun Bittiği Gün Olacaktır (2) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Pazar Günü Ben İnanıyorum Ki Eski Türkiye Koalisyonunun Bittiği Gün Olacaktır (2)

Erdoğan: Pazar Günü Ben İnanıyorum Ki Eski Türkiye Koalisyonunun Bittiği Gün Olacaktır (2)

Manisa'da EKONOMİK BAŞARILARINI ANLATTI Konuşmasına, Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana geleni kazada can veren madencilere rahmet dileyip başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirip, "Bu ülkede birliğin beraberliğin kardeşliğinin kıymetini en iyi bilen şehirlerden birisidir.

04.06.2015 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da EKONOMİK BAŞARILARINI ANLATTI

Konuşmasına, Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana geleni kazada can veren madencilere rahmet dileyip başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirip, "Bu ülkede birliğin beraberliğin kardeşliğinin kıymetini en iyi bilen şehirlerden birisidir. Tarımın sanayinin, ticaretin şehri Manisa istikrarın çok iyi kıymetini bilir. Eski Türkiye koalisyon kurdular bunda kim var ana muhalefet, ben başbakanlığım öneminde bugün de Ana muhalefetinin başındaki zatın yalanlarını, yanlışlarını düzeltmekten adete yoruldum. Bu seçimlerde bir takım vaatlerle, çalışanları, emeklileri, öğrencileri kandırmaya çalışıyor. Harç kaldırma sözü veriyor. Halbuki biz 3 yıl önce zaten bunları kaldırdık. Yav böyle göz göre göre yalan olur mu? CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime söylüyorum bu yalanlara inanmayın. Bu yapılanlardan bi haber olanların peşinden gidecek misiniz ya? İşsizlere bir milyon istihdam sözü veriyor geçen. Yav bunlar neyle meşkul Türkiye'nin gerçeklerinden bunlar bir haber. Önceden bana 4 yıl verin issizliği ortadan kaldırayım dedi. Sonra hani hazırladı ya bir proje. 2035 yılında işsizliği yüzde 5'e düşüreceğim dedi. Bu dediği rakamda aslında benim başbakanlığım döneminde 2023 hedefidir. Ey Kılıçdaroğlu, senin hangi dediğine inanacağız; 4 yıla mı 2035 yılına mı? Şimdi bir yalana daha çıktı, et ve balık kurumunu, et ve süt kurumuna dönüştüreceğim diyor. 2013 yılında biz onu yaptık. Haberi yok. Gidip bir kıyma alışverişi yapsa orada değişen tabelayı görecek. Bu da yetmedi tutturdu şimdi külliyedeki klozetler altındır dedi. Bende TRT'de canlı yayındaydım oradan hodri meydan denim eğer bir tane altın kaplama klozete bulabilirsen ben cumhurbaşkanlığını, bırakacağı, amma bulamazsan sen CHP'nin başından gitmeye var mısın? Gidemez o koltuğu biliyorsunuz o kasetle geldi. Zaten orda da bir yalan söylemişti. Baykal'la görüştü aday mısınız? Dediler, 'yok değilim' dedi bir gün sonra adayım dedi. Dünyada en çok nefret edilmesi gereken şey yalandır, yalancıdır. Sevgili Peygamberimize bir çok suçlara geliyor şuna ne dersiniz. Yalan diyince ayağa fırlıyor, asla diyor. Yalan beter ve kaçılması gereken bir konudur. Türkiye'nin gerçeklerini bilen birisi nasıl bu kadar yalanları nasıl sıralar diye düşünüyor mu? Mesele çözüldü meğer Türkiye bakmak yerine başka yerlere bakarmış. Yunanistan'a bakmış, oradaki partinin söylediklerini aynen kopyalamış. Ülkeyi zenginleştirmeden herkese bol kepçeden dağıtırsanız IMF kapısında borç dilenen bir yapıya dönersiniz. Ben şimdi gezip anlatıyorum. Ama o dönemi anlatmak durumundayım, halkın doğruları bilsin istiyorum. Bilsin ki, bu yalanların peşine düşmesin" dedi.

MUHALEFETE VAAT ELEŞTİRİSİ

Göreve geldiği zamanki ekonomik verileri ve gelişmeleri anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar 23.5 milyar dolar borçla bize devrettiler. 23.5 milyar dolar borcu kim ödedi? Biz ödedik. Başbakanlığım döneminde IMF bizden borç istedi 5 milyar dolar. Anlaşmayı yaptık. Biz buyuz ya. Böyle Türkiye inşa ediyoruz. Yeni Türkiye bu dedik. Merkez bankamızın döviz rezervi 27.5 milyar dolardan 122 milyar dolara çıktı. O eski Türkiye'ydi şimdi ise Yeni Türkiye farkımız bu. Türkiye'yi hükümet değil, koalisyon değil, meclis değil IMF yönetiyordu. Son Davos'a gidişimde, o meşhur Davos one minute dediğim zaman var ya, IMF'nin başındaki zatla konuşuyoruz. Dedim ki Fransız malum dedim ki bak sizi bize kredi açtınız. Borcumuzu yaptığımız planlamayla öderiz. Siz Türkiye'yi yönetmeye kalkarsanız yönetilecek bir Türkiye yok dedim. Adama tabi bir renkten renge girdi. Bu ülkeyi biz yönetiyoruz, siz borcu verdiğiniz bizde size ödüyoruz. Ama ülkeye yönetmeye gelince bizi yönetiyoruz kusura bakma o defteri kapattık. Şimdi Kılıçdaroğlu başka olmak üzere muhalefet bizim ekonomiyi büyütmemizi sayesinde kalktılar kuru sıkı atıyorlar. Şunu vereceğiz dürüst olun. Her zaman şu meydanlarda bu kardeşiniz ne dedi: 'Ne aldatan ne aldanan olacağız.' Çünkü siyasetçinin dürüst olanı makbuldür. Önce kazanacaksın sonra dağıtacaksın. Bunlar sadece dağıtma sözü veriyor. Hazıra dağ dayanır mı? yav. Cebinde para harcamak kola. Kaynak, kaynak gösteriyor mu bunlar? Ha gösteriyor bir tanesi çıktı hani terör örgütünün başındaki zat ne dedi. Diyanet İşleri Başkanı'nın altındaki Mercedes'i kaynaktır dedi. Onun değini de bir sorun bakalım ne kadar biliyor musunuz? 320 bin lira buymuş kaynakları. Onun için Manisa şehzadeler şehri Manisa gereken cevabı pazar günü vereceğinize inanıyorum. Kandan beslenen, kafatası milliyetçilerine, bir şey üretmeyenlere Ulusalcılara gereken cevabı ben pazara günü vereceğime inanıyorum."

ESKİ KOALİASYONLU GÜNLERİ HATIRLATTI

Kendilerinden önce koalisyon yapan hükümeti eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede iktidar oldular ama 3.5 yılda ne yaptınız. Çok açık net söylüyorum 12 yıl ben bunları inceledim. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli depreminde yav bunlar bu depremin altında kaldılar. Hükümeti bırakıp kaçtılar mı? Hemen erken seçim dediler mi? İyi demişler mi? Hemen arkasından bizler geldik yoksa bunların kahrı 5 yıl çekilmezdi. 12 yıl hep ilan edilen zamanlar seçimleri yaptık. Çünkü bu istikrardır. Bu ülkede öyle zamanlar gördük ki, 8 yılda 6 hükümet kuruldu. Bakınız çoklu siyasete dönemine girdiğimizde 16 ayda bir hükümet kurulmuştur. 16 ayda hükümet kurulduğu yerde istikrar olur mu? Olmaz. Küresel sermaye gelir mi? Gelmez, gelmedi" dedi.

MANİSA TÜRKÜSÜ'NÜN SÖZLERİYLE ELEŞTİRDİ

Manisa türküsünün, 'Karşıdan gelir oğlu selviye benzer boyu, bakmayın çalımına heybesi saman dolu' sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların heybesinde milletine hizmet namına bir şey yok, heybesinde saman bile yok. Çalım var, yalan var, tehdit var. Seçimler yapılmadan seçim orasında bahane üretmeye başladılar. Hep birlikte bölücü örgüt güdümündeki parti için çalışıyorlar. Ey Manisalı kardeşim; bu olanı görüyor musunuz? CHP, MHP Pensilvanya, Ermeni lobisi destekliyor. Kandil zaten komuta merkezi durumunda. Tüm bunlar kimi destekliyor. 6-7 Ekim olaylarında 50 kişinin ölümünde sorumlu partiyi destekliyor. Ölen 50 kişi kimdi? Kürttü.  Şimdi 200 aydın çıkmış, ne aydını ya bunlar karanlık. 50 kişiyi öldüren bu anlayışı destekleme kararı almışlar. 15 yaşında Yasin Börü et dağıtmaya çıkıyor. Üçüncü katan atıyorlar bıçaklıyorlar, ondan sonra üzerinden arabayla geçiyorlar, onlarda ilgili netamet duydunuz mu? Annesine babasına pişmanız özür dileriz dediler mi? Bunlar dürüst değil kandan besleniyorlar. Canımız yanıyor canımız. Milleti tehdit eden, Hakkari'de Şırnak'ta vatandaşı öldüren kişiler ardındaki partiye bel bağlamış durumdalar. Bunların elinde sadece kan yok, milletin dinine mukaddesatına her türlü saldırı var. Ne diyor 'Taksim kabemizdir' diyor. Benzerini geçmişte CHP yapıyordu, 'Bize Çankaya yeter Kabe arabın olsun' diyordu. Biz ne diyoruz Kabe'miz Mekke'dir diyoruz. Farkımız bu. Artık başörtüsü yasağı yok. Üniversitelerde, imam hatiplerde, Danıştay yeni bir karar aldı düz liselerde de başörtüsü sorunu yok" ifadelerini kullandı.

YARIM PORSİYON BUNLAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kürtler için Kürtçe kuran meali bastırdık. Çıkıyor bölücü örgütün arkasında olduğu partinin eş başkanı, onlar yarım porsiyon biliyorsunuz. Diyor ki 'bir tane bastırıyorlar. Çıktı yalandı. 10 bin tane bastırıldı. Kürtçe bilen kardeşlerim kuranı öğrenir, kuranın mealini öğrenir bundan çekiniyorlar. Bunlar o kadar ileri gittiler ki tek parti döneminin Türkçe ezanına güvenip Kürtçe ezan fitnesini çıkartan yine bunlar. Sadece bu değil, meclise girmezsiniz şu olur, bu olur bir yandan eş başkanlardan biri, bir yandan Kandil. Siz bu milleti ne sanıyorsunuz ya. Çanakkale'yi ne çabuk unuttunuz ya. 1950 demokrasi zaferini ne çabuk unuttunuz ya. Milletimiz 9 defa bu tehditlerin işe yaramadığını göstermedi mi? Soruyorum Manisa bunlardan vazgeçiyor mu? Tek millet, iki tek bayrak, üç tek vatan, tek devlet, paralel devlet yok. Şimdi bunlar temizleniyor. Aklanacak paklanacak yer bulamayacaklar kendilerine yer bulamayacaklar. 40 yılda yaptılar bu işi 40 yıl tam bir çete, örgüt. Böyle yapıtlar bu işi" dedi.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'yi MİT TIR'ları üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Bahçeli MİT TIR'ları bunlar MİT'in TIR'ları. Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götürüyordu, niye rahatsız oldunuz. MİT bunları götürürken senden mi izin alacaktı? Sana mı soracaktı? Kılıçdaroğlu'na mı soracaktı? Terör örgütünün arkasındaki partiye mi soracaktı? Hükümete gider sorar bunu gelip te size sormaz. Bu olanları ilk kez karılaşmıyoruz. Kılıçdaroğlu ne diyor 'Türkiye'deki Suriyelileri göndereceğim' diyor şu anlayışa bak yav. Bu insanlar ölümden kaçarak Türkiye'ye sığındılar, bu millete ensardır ensar. Muhacir ensar ne demek bilir. Hani İnönü zamanını Stali'nin askerlerine Azeri kardeşlerimiz teslim edildi ya, Stalin'in askerlerine. Azeri kardeşlerimizi şehit ettiler. Bir Azeri şari ne dedi: 'Keşke siz öldürseydiniz de bizim kardeşimizi Stalin'in askerlerine bırakmasaydınız' dedi. Bundan büyük acı olur mu yav. Türkiye Filistin'in Gazze'nin yanında yer aldığında, Kudüs'ü sahiplenirse birileri hemen telaşlanıyor. Kılıçdaroğlu'na sormuyorum neden olduğunu biliyoruz. Pensilvanyaya sormuyorum yanında oduğu belli, ama milliyetçiyim diyen Bahçeliye sesleniyorum: Bu yöne geometrik şekille oynamaya benzemez, 3.5 yılda bırakıp kaçmaya benzemez. Pensilvanyaya şirin görünmek için bölücü örgüte yardım etmek için bunu yapanlar, pazar günü hesabını verecek. Ülkeye açık bir ihanet varken bunlar halen günlük siyasi malzeme yapanlar bunun hesabını verecekler. Türkiye'nin yeni anayasaya onun sonrasında başkanlık sistemine ihtiyacı var. Vereceğiniz her oy bir tuğla vazifesi görecek. Ne diyor Hacı Bektaş'ı Veli; 'bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız' yetmez kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Manisa'nın hizmete siyasetine ihtiyacı var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda da bir kez daha Soma'daki faciada hayatını kaybeden 301 madenci için, rahmet diledi.

MİTİNG NOTLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Atatürk Havalimanı'ndan helikopterle halka seslenmek için Manisa'ya geçti. Helikopteri 1. Piyade Eğitim Tugayı Batı Kışla'ya inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan Cumhurbaşkanlığı'na ait otobüsle halka sesleneceği Cumhuriyet Meydanı'na hareket etti. Erdoğan, yol boyunca halkı selamladı. Sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanına geldiğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydandaki partililer, sevgi gösterilerilerinde bulundu. Meydanda, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sahneye çıkıp, kalabalığa seslendi. Sivas'taki mitingin uzun sürmesiyle geciktiğini belirten Erdoğan, meydanı dolduran kalabalıktan hakların helal etmelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, uzun süredir meydana bekleyenler arasındaki kadınlardan bayılanlar oldu. 112 ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Valiliğin yan tarafındaki sağlık çadırında bayılanlara ilk müdahaleyi yaptı. Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Manisa milletvekili ve milletvekili adaylarını da sahneye çağırıp, kalabalığı selamladı. Ardından kabalığa santranç takımı attı. Alandakiler atılan satranç takımlarından kapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Pazar Günü Ben İnanıyorum Ki Eski Türkiye Koalisyonunun Bittiği Gün Olacaktır (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement