Erdoğan-Rezak Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan-Rezak Ortak Basın Toplantısı

Malezya Başbakanı Necip Rezak: "(30 Mart yerel seçimleri) Elde edilen sonuçlar şunu gösteriyor: Partisinin gerçekten çok güçlü bir tabanı var ve Türkiye siyasi olarak istikrarlı bir ülkedir" (Malezya'nın BMGK adaylığı) "Güvenlik Konseyi'nde umuyorum ki yan yana oturacağız ve birlikte zorlayıcı konularla.

17.04.2014 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya Başbakanı Necip Rezak, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin elde ettiği sonuçlara ilişkin, "Elde edilen sonuçlar şunu gösteriyor: Partisinin gerçekten çok güçlü bir tabanı var ve Türkiye siyasi olarak istikrarlı bir ülkedir" dedi.

Başbakan Erdoğan ve Necip, Başbakanlık Merkez Bina'da, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Necip, Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirterek serbest ticaret anlaşmasının başarılı bir şekilde imzalanması ve ikili ilişkilerin yeni bir evreye taşıması dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini iletmek istediğini kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin sadece 1,5 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatan Necip, şunları belirtti:

"İki taraf olarak da daha yüksek hedefler belirlemeye karar verdik, 5 milyar dolarlık hacmin beş sene içerisinde yakalanmasına karar verdik. Bu iki ülkenin de iş dünyasını oldukça heyecanlandıran yüksek ve iddialı bir hedef oldu ancak iki ülkenin de bu hedefi yakalamak için çalışması gerektiğini düşünüyoruz çünkü bu hedef gerçekten ikili ilişkiler açısından yeni bir çağ açacak."

Necip, görüşmede "karma ekonomik komisyon" toplantısının en kısa sürede gerçekleştirilmesi konusundaki düşüncelerini ifade ettiklerini anlatarak "Sevgili kardeşim, Sayın Başbakan serbest ticaret anlaşmasının gelecek hazirandan önce TBMM tarafından onaylanması için gerekenlerin yapılacağını ifade etti" diye konuştu.

-"Türkiye siyasi olarak istikrarlı bir ülkedir"-

Necip Rezak, Başbakan Erdoğan'ı, yerel seçim sonuçlarından dolayı tebrik ederek şunları söyledi:

"Elde edilen sonuçlar şunu gösteriyor: Partisinin gerçekten çok güçlü bir tabanı var ve Türkiye siyasi olarak istikrarlı bir ülkedir. Bu da ülkenin geleceği için büyük önem taşımaktadır ve aynı zamanda bundan sonra kendisinin bu ülkede gerçekleştirmek istediği reformlar açısından da önemli bir temel tesis etmektedir."

Malezya olarak kendilerinin de aynı hedefleri paylaştıklarının altını çizen Razak, iki ülke ekonomisinin de gelişmiş ekonomiler olmasını istediklerini kaydetti.

Necip, iki ülkenin birbirlerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde de (BMGK) destekleme kararı aldıklarına değinerek "Güvenlik Konseyi'nde umuyorum ki yan yana oturacağız ve birlikte zorlayıcı konularla başa çıkacağız" ifadesini kullandı.

Görüşmede bölgesel ve uluslararası konuların da ele alındığını belirten Necip, "Sevgili kardeşim" olarak adlandırdığı Erdoğan'dan birinci elden bu konuda brifing ve değerlendirme almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Razak, Türkiye'nin bundan sonra bölgenin daha mutlu, istikrarlı ve huzurlu olması için gerçekleştireceklerini dinlemekten de memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Öte yandan ülkesindeki en büyük sağlık hizmetleri sunucusu olan Khazanah'ın Türkiye'deki yatırımlarına değinen Necip, "Gelecek sene itibarıyla 20 tane özel hastane açılacak. Malezya tarafından ilave 1,1 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirilecek" dedi.

Necip ayrıca İstanbul'da yeni açılacak havaalanının dünyanın en büyük havaalanı olacağına inandıklarını ifade ederek bu konuda da desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

-"Biz her zaman burada kendimizi evimizde hissediyoruz"-

Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine Malezya'da bir kültür merkezi açılmasına destek vereceklerini bildiren Necip, aynı zamanda turizm sektöründeki işbirliğinin de geliştirilmesine çalışacaklarını belirtti.

"Türkiye gerçekten turizm alanında Malezya'da çok popüler" diyen Necip, "Malezya'yı ziyaret eden Türk turistler ile kıyaslandığında Türkiye'yi ziyaret eden Malezyalıların sayısı bu rakamın üç katı. Bundan sonra THY'nin seferlerini arttırmasıyla daha fazla Türk turistin Malezya'yı ziyaret edeceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Necip Rezak, Erdoğan'a misafirperverliği için teşekkürlerini sunarak sözlerini şöyle noktaladı:

"Biz her zaman burada kendimizi evimizde hissediyoruz ve biliyoruz ki siz de Malezya'da bizi ziyarete geldiğinizde kendinizi evinizde hissediyorsunuz. Yani karşılıklı olarak çok güçlü duyguları paylaşıyoruz. Bu duygular istatistiklerin ötesine geçiyor. Sadece bunlar akıl olarak söylediğimiz şeyler değil aynı zamanda kalben söylediğimiz duygular. Dolayısıyla bundan sonra size gelecekte de birlikte çalışma konusunda da birlikte çalışma konusunda ümitlerimi ifade etmek isterim." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan-Rezak Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement