Erdoğan: Seçilme Yaşı 18'e İnsin, Parlamento Süreci Askerlikten Sayılsın - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Seçilme Yaşı 18'e İnsin, Parlamento Süreci Askerlikten Sayılsın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçilme yaşı ve askerlikle ilgili önerilerde bulundu.

19.05.2015 14:44  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada seçilme yaşı ve askerlikle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na öneride bulunduğunu belirten Erdoğan, "Ahmet Bey'e dedim 'Bak ne yapıp edelim seçme seçilme yaşını 18'e indirelim çekelim.' Bahane hazır askerlik ne olacak? Parlamento sürecini askerliğe sayarsın olur biter, pratik zeka bunu üretir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Bütün savaşlarda hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim onlardan razı olsun, kabirleri cennet olsun. Bu salondan sizlerin vasıtasıyla tüm dünya gençlerine sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum. Şu an Evlad-ı Fatihan'ı karşımda görmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Buradan bir mesaj vermek istiyorum. Tahrir meydanının gençlerini, Kudüs'ün, Halep'in çileli gençlerini selamlıyorum. Ortadoğu'nun tüm gençlerine kalbi duygularımı yolluyorum. İnsan tarihinde sadece geçmişini değil aynı zamanda istikbalini de arar. Bir milletin kendi gücünün farkına varması tarihinin farkına varmasıyla gerçek olur. Kendi tarihine yabancılaşanlar rüzgar misali savrulmaktan kurtulamazlar.

"DİLİMİZDEN KOPARILDIK"

Hangi tarihe zemine ayak bastığını fark etmeyenler, hatta redd-i miras edenler ülkenin geleceğini tehlikeye atarlar. 1876'da bir Rus generali "Demek ki yalnız Türkleri değil onların tarihini de yenmek lazım." diyor. Bunu derken kast ettiği şey tam da budur. Sadece kendilerini değil, onların tarihini de yenmek lazım ki, kökünü kazımış olalım. Ülkemizde işte yıllarca bunlar yapılmaya çalışıldı. Bir millet tarihinden koparılmak istendi. Dilimizden kopartıldık, 1000 yıllık bir birikimi kenara attık. Şah damarının kesilmesi işte budur. Bir şah damar kesilirse canlı yaşayamaz. Dil bu kadar önemlidir. Biz şu anda 1000 yıllık tarihimizi bilmiyoruz, okuyamıyoruz. Yeni bir adım atıldı şimdi. Osmanlıcanın öğrenilmesi konusu. Amacı tarihimizi öğrenelim, geleceğimizin temeli atalım.

"ŞİMDİ KÜRTÇE İBADET DİYE PEŞİNDE KOŞUYORLAR"

İnancımızdan kopartılmaya çalışıldık. Türkçe ibadet yaptılar. Şimdi Kürtçe ibadet diye peşinde koşuyorlar. Ozanlarımız, aşıklarımız hor görüldü. Geçmişe dayalı bir gelecek inşa edemezsiniz bitersiniz. Kökü derinlerde, tarihin beslediği bir milletiz. Ama birileri 150 yıldır ısrarla bizi kökümüzden koparmaya çalışıyor. Şayet kendimize aydınlık bir gelecek inşa etmek istiyorsak, köklerimizi sağlamlaştırmalıyız. Bizim 12 yıllık mücadelemiz irtibatı yeniden kurma mücadelesidir. Tarihimizi doğru şekilde anlama ve anlatma mücadelesidir.

"BİZ BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ"

Çabamız aradaki yanlışları düzelterek, eksikleri gidererek tarihle milleti buluşturma mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında kurulmuş olabilir ama bizim kökümüz daha derinlerdedir. 23 deyip orası sıfır noktası kabul etmeyeceğiz değil mi? Biz bir kabile devleti değiliz. Geçmişimiz 2200 yıla dayanır.

Seçme hakkı 21 iken seçilme 18 idi. Burada mantık var mı? Burada mantıksızlık var. İlk attığım dönem bu oldu. Dünyayı incelettim, baktım ki çok çok gerilerdeyiz. Seçme ve seçilme yaşının 18 olduğu ülkeler var. Bir programda izledim. 'Bu parlamentoyu çoluk çocukla mı dolduracağız' dedi bir profesör.

"PARLAMENTO SÜRECİNİ ASKERLİĞE SAYARSIN"

Ahmet Bey'e dedim 'Bak ne yapıp edelim seçme seçilme yaşını 18'e indirelim çekelim' Bahane hazır askerlik ne olacak? Parlamento sürecini askerliğe sayarsın olur biter, pratik zeka bunu üretir. Polislere de böyle yaptık. Bedelliyi parayla yapıyorsun, alternatif çok. Fatih, İstanbul'u fetih ettiğinde kaç yaşındaydı.

"DÖRT KAVRAM ÇOK ÖNEMLİ"

Dedelerimiz karadan gemileri yürüttü. Biz de denizden yürüttük, Marmaray'ı yaptık. Hep büyük düşüneceksiniz, siz güçlüsünüz. Hayalleriniz büyük olursa uygulaması da büyük olacaktır. 19 Mayıs'ta Samsun'da zafer meşalesi yakılmıştır. 23 Nisan 1920'de Ankara'da ülkemizin tüm vilayetlerinden gelenlerle dualar edilmiş, hatimler indirilmiş. Ardından TBMM açılmış. Gençler sakın kula kul olmayın. Makam sahipleri önünde eğilmeyin. İster cumhurbaşkanı olsun, ister işadamı olsun, ister paralı kişiler olsun sakın. Bu millet sadece rüku'da eğilir ve secdede diz çöker. Şunu da bilin; Dört kavram çok önemli. Oku, düşün, uygula, takip et. Hep okuyun ama yetmez düşünmelisiniz.

"BİZLER 2053'Ü GÖREMİYORUZ"

23 Nisan'a, 30 Ağustos'a, 29 Ekim'e sahip çıkmak o günlerin anlamına sahip çıkmaktır. 1071'e, 1453'e bu tarihlerin anlamlarına sadakatle bağlı olduğumuz gibi bu tarihlere de sıkı sıkı sarılmalıyız. 19 Mayıs'a sahip çıkmak 2023 hedeflerine, 2071 vizyonuna sahip çıkmaktır. Bizler 2053'ü göremeyeceğiz. İnşallah sizler 2053'ün Türkiye'sini göreceksiniz. Ama 2053'ün köşe taşlarını sizler yerli yerine koyacaksınız. Göreviniz çok ağır. Yeni Türkiye'nin neferleri sizlersiniz buna sahip çıkacağınıza inanıyorum.

"GENÇLERİ BİRBİRLERİNE KIRDIRMAK İSTEDİLER"

Onun için Alparslan'ı, Osman Gazi'yi çok iyi bilmek ve anlamak lazım. Türkiye ne zaman şaha kalktıysa Türkiye ne zaman prangalarından kurtulduysa kirli oyunlar çıkarılmıştır. Gençleri birbirine kırdırmak istediler. Sizler görmediniz ama 12 Eylül öncesini biz gençler yaşadık. Ben sorumlusu olduğum gençlik teşkilatlarımı bu olaylarını içine sokmadım, onları korumayı bildim ama genç kardeşlerimden şehit olanlar oldu. Ama o makama ulaşmak her yiğidin harcı değildi. Bu milletin evlatlarının nasıl karartıldığını gördük.

"BİR TANESİ ÇIKTI DEDİ YA..."

Gezi olaylarında yine gençler üzerinden, onların heyecanı üzerinden kurulan tezgah da aynı. Bir tanesi çıktı dedi ya; Sözde artist; 'Hâlâ anlamadınız mı. Olay diyor ağaç kesme olayı değil' diyor. Olay ne? Olay gençleri birbirine düşürmek. Milletimizi köklerinden koparmak. Gezi olaylarında gençleri sokağa çağıran yine bunlardır. Olaylar durulduğunda soluğu yurtdışında alan yine bunlar olmuştur. Paralel örgüt en büyük oyunlarını gençler üzerinden oynuyor.

"BEN VARIM DİYECEK GENÇLER İSTİYORUM"

Adana, Mersin bütün bu olayların arkasında hep bu anlayış var. Emniyet teşkilatımız çalışıyor bakalım altından ne çıkacak? Siz sahip çıktığınız sürece bu millet batmayacak, aramıza nifak girmeyecektir. 'Kim var' diye sorulduğunda 'ben varım' diyecek gençler istiyorum. Gözlerinizdeki heyecanınızı görüyorum."

Erdoğan: Seçilme Yaşı 18\'e İnsin, Parlamento Süreci Askerlikten Sayılsın
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Seçilme Yaşı 18'e İnsin, Parlamento Süreci Askerlikten Sayılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (64)

  • yakamoz: salak salak konuşuyo halaa yaaa :))))))) 22 10 Yanıtla
  • Zaza musa 1000 göl: Ben 18 yaşındayken sokakta misket oynardım ...Bu iyice kafayı yedi... 21 5 Yanıtla
  • TURAN: LÜTFEN AKILLI OLALIM... HAİNLERE İNAT OYLAR AKP YE...KESİNLİKLE MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. 5 19 Yanıtla
  • akgenclik: Bizim peygamberimiz 3 21 Yanıtla
  • xxxx: bence imam hatip lisesi mezunlari askerlik yapmis sayilsin. Parasi olan zaten yapmiyor. Geriye kalanlar onemli degil 6 17 Yanıtla
  • TÜRKİYE: TÜRKİYENİN DÜRÜST CUMHURBAŞKANI.DİK DUR EĞİLME,BU MİLLET SENİNLE 1 21 Yanıtla
  • makarnacı arif: yürü uzun adam yolun açık olsun 4 17 Yanıtla
  • Fener: Oldu !!! onuda hep sizin Çocuklarınız olsun hiç biri askere gitmesin ne güzel Türkiye bu ülkeye ne zaman adalet hukuk gelecek 19 1 Yanıtla
  • erdogan gercek adım: torunu asker e gitcek galiba 19 0 Yanıtla
  • nohco: Yok sünnetten sonra olsun--:)))))) 18 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement