Erdoğan: Seçilmişler Nasıl Görevden Alınır, Diyorlar. Bal Gibi de Alınır (2) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Seçilmişler Nasıl Görevden Alınır, Diyorlar. Bal Gibi de Alınır (2)

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı(TGTV) tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

13.09.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı(TGTV) tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'da katıldı.

DAVUTOĞLU: MİLLİ BİRLİĞİMİZİ KİMSE SEKTEYE UĞRATAMAYACAKTIR

Haliç Kongre Merkezi'nde '79 Milyon Bir Bayrak Altında' ismiyle düzenlenen programda konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bu bayramın diğer bayramlardan 3 açıdan farklı olduğunu belirterek, "Bu millet 15 Temmuz gibi çok çetin bir sınavdan geçerek kurban bayramını karşıladı. Biz bugün burada bayram havası yaşıyorsak bunda en büyük pay, 15 Temmuz gecesi bir ihanet çetesine karşı ayakta dimdik duran aziz şehitlerimizin payıdır. Sizler Rabbimizin çağrısı ile hakka yürüdünüz. Bu hain çete, bu aşağılık grup bunların ihanetin ötesine geçen bir ihanetle milletimize saldırdı. İkinci önemli farkı bu bayramımızın, geçtiğimiz sene 23 Temmuz'da Ramazan ve Kurban Bayramı arasında bir terörle mücadele dönemi başladı. O günden bu güne büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele esnasında şehit düşmüş şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Üçüncü olarak anmamız gereken bir grup da var. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz. Son bir ay içinde DEAŞ terör örgütüne ve zalim bir rejime karşı birlikte mücadele ediyorlar. Cerablus'ta Mehmetçiğimiz, ÖSO ile birlikte DEAŞ terör örgütünü Suriye topraklarından ve sınırımızdan uzaklaştırmak için büyük bir mücadele veriyorlar. Şu bilinmelidir ki Türkiye ayaktayken gönül coğrafyası da ayakta olacaktır. Milli birliğimizi kimse sekteye uğratamayacaktır" dedi.

GÜL: RÜYAMIZDA GÖRSEK İNANAMAYACAĞIMIZ GECE...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kurban Bayramı'na farklı duygu ve düşüncelerle girildiğini ifade ederek, "Bu bayramı farklı yapan da rüyamızda görsek inanamayacağımız bir karanlık geceyi geçirmiş olması, 240'ın üzerinde şehit vermiş olmamız, Türkiye'ye yaşattığı büyük şok. Şüphesiz ki bunun hala etkisi altında oluyoruz bu bayram. Bu bayramın başka bir özelliği de terörle mücadele uğrunda yine arkasına bakmadan bütün varlığını ortaya koyan asker, polis, bütün güvenlik görevlileri ve bu uğurda şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

VAN'DAKİ PATLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, "Bu bayrama kayıplarımızdan dolayı yüreğimiz yaralı, geleceğe olan ümidimiz güçlenmiş olarak giriyoruz. En son bayramın 1. günü Van'da meydana gelen hadiseyi hep birlikte yaşadık. Orada da 53 yaralımız, gazimiz oldu. En son olarak hamdolsun. Van'daki bu hadisede Allah'a hamd olsun şu an itibari ile yaralılarımızın tamamına yakını hastanelerden çıkmış durumda" dedi.

"NOKTA KOYMADIK, VİRGÜL KOYDUK"

Erdoğan, "Bizim yol arkadaşlığımız ervahı ezelden başlıyor. Hiç bitmeyecek gibi gelen kara gecelerde birbirimize kılavuzluk ettik. Birbirimizin gölgesine sığındık. Şayet temeli iman ve ahde vefa olan bu kenetlenme olmasaydı ne 17/25 Aralık darbe girişimlerinden ne de en son maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe girişimi teşebbüsünden milletimizi ve devletimizi kurtarma imkanımız olmazdı. Arif Nihat Asya'nın dediği gibi 'Delikanlım işaret aldığın gün arkandan yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan', işte bütün mesele budur. 15 Temmuz gecesinde millet yürüdü. F-16'lar kar etti mi, helikopterler, tanklar toplar kar etti mi? Etmedi. ve bu millet o gece o imanın azametini imandan bi nasip olana gösterdi. Bu millet yüce, güçlü millet ve bunu ispat etti. ve netice hamd olsun zaferle sonuçlandı. Eğer milletle aranızda siz yürüdüğünüzde arkanızdan 79 milyonu yürütecek bir ilişki varsa hiç korkmayın. Terörle, tankla, topla üzerinize gelseler hiç fark etmez. Bu gücün altında iman vardır, birlik vardır, beraberlik vardır, kardeşlik vardır. Bu ziyaretlerde Sivas Koyulhisar'da bir kardeşimiz köprünün yakınında oturuyor, annesi babası bize anlatıyor. Çıkma kararı verdiğinde iki rekat şehitlik namazımızı kılıyor. Hanımı diyor ben de geleceğim, beraber çıkıyorlar. ve orada Çetin kardeşimiz şehit oluyor. ve hanımı beraber geldiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yalnız dönüyor. Fakat bu vaka bize bir şey gösteriyor. Yani siz de hazır olun. Biz nokta koymadık, virgül koyduk. Önce biz kendi aramızda iki elin parmaklarının kenetlendiğindeki gibi bir olacağız ki milletimizi de bu çekirdeğin etrafında güçlendirelim. 79 milyon tek millet, Türkü, Kürdü, Arnavut'u, Romanı tek millet. Biz şu mübarek bayramın 1. gününde Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız. Bu şehitler boşuna şehit olmadılar, gazilerimiz boşuna gazi olmadılar. Ama bu alçaklar bunun hesabını verecek" diye konuştu.

"MİLLET İDAM TALEBİNDE BULUNUR..."

Tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, "Tek devlet. Devletin içinde devlet asla olmaz. Paralel devletmiş bilmem ne devletmiş şuymuş buymuş olmadı olmayacak. Onun içinde Pensilvanya'ya mı kaçar, başka yere mi kaçar? Nereye kaçarsa kaşsın, sonuna kadar inlerine girdik, giriyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Bunun lamı cimi yok. Beyefendi kendisi kainatın imamıymış. 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka. Kıtalarda imamları var. Türkiye'de şehirlerin, ilçelerini devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bununla ilgili kanaatimi biliyorsunuz. Ne dedim? Millet idam talebinde bulunur, dolayısıyla parlamento bunu gündemine alır, değerlendirir. Parlamento bununla ilgili kararını verdiği anda kimsenin buna karşı çıkma yetkisi yoktur. Bazı Avrupalı liderler bize diyorlar ki ama diyorlar siz idamı savunuyorsunuz. Bakın dedim siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız. Eğer millet istiyor parlamento bu kararı veriyorsa siz buna karşı çıkamazsınız. Kusura bakmayın bunun kararını verecek olan Avrupa Birliği değildir. Bunun kararını verecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur, milletidir. Milet bir şeye karar vermişse ve onun parlamentosu da bu istikamette bir karar almışsa bu karara sadece uyulur. O kadar" dedi.

"DİRENİŞ TÜM DÜNYANIN HAYRANLIĞINI KAZANMIŞTIR"

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Bizler zaferle değil seferle mükellefiz. Şu anda bizler seferdeyiz ama biliyoruz ki son 200 yıldır sürekli acılar ve kayıplar yaşayan milletimizin zaferlere çok ihtiyacı var. Bunun için de seferlerimizi zaferle taçlandırmak için çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Türk milletinin yakın tarihlerindeki en ciddi imtihanlarından biri hiç şüphesiz 15 Temmuz darbe girişimidir. Milletimiz bu imtihandan alnının akıyla çıkmıştır. Milletimiz bu ihanet çetesi karşısında vazifesini 241 şehit, 2 bin 194 gazi ile aynı hissiyatla sokakları dolduran milyonlarca insanı ile o gece ziyadesiyle yerine getirmiştir. Son G20 zirvesinde bunları dünya liderleri ile konuştum. Hepsi de bir taraftan taktir ediyor bir yandan geliyor idamı konuşuyor. 15 Temmuz'da ortaya konan tarihi direniş tüm dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Darbe girişiminde yer alanlar elbette FETÖ terör örgütünün mensuplarıdır. 15 Temmuz bu ihanetin sadece bir aşamasıdır"

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Seçilmişler Nasıl Görevden Alınır, Diyorlar. Bal Gibi de Alınır (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement