Erdoğan-Şerif Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

Erdoğan-Şerif Ortak Basın Toplantısı

Erdoğan-Şerif Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda bizler FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleri ile yoğun bir mücadele veriyoruz.

17.11.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda bizler FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleri ile yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı da bizler yalnız bırakmayacağız. Gereken desteği tecrübelerimizle vermekte kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 248 şehit verildiğini, 2 bin 193 vatandaşın gazi olduğunu belirterek, Türkiye'nin millet olarak bağımsızlığına sahip çıktığını ifade etti.

Milletin şehadete yürüdüğünü ve demokrasisine sahip çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dostlarımızı, tüm kardeş toplumları bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. Ülkemizdeki FETÖ kalıntıları ile kararlı bir şekilde mücadele içerisindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabullenilebilecek ifadeler değildir. Onlar bu süreci bizimle yaşamadılar." diye konuştu.

Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı ile oluşturulan Maarif Vakfı'nın çalışmalarıyla buradaki tüm öğrencilerin en ideal şekilde yetiştirileceğini vurgulayan Erdoğan, bu konuda Pakistan yönetiminin gösterdiği dayanışma için kendilerine teşekkür etti.

"Bu şer şebekesinin, katiller sürüsünün adalet önünde hesap vermeleri ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları konusunda gerekenleri yapıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın güvenliğine ve kamu düzenine karşı tehdit oluşturan terör örgütünün bertaraf edilmesi konusunda Pakistan yönetiminin en başından itibaren iş birliği gösterdiğini ve gereken önlemleri aldığını bildirdi.

Pakistan'ın FETÖ ile bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmelerini istediğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacak. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Terörle mücadelede Pakistan ile Türkiye'nin ortak tavırları bulunduğunu kaydeden Erdoğan, Pakistan'ın Türkiye gibi, teröre çok büyük bedeller ödemiş bir ülke olduğunu ve hala da ödemeye devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda bizler FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleri ile yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı da bizler yalnız bırakmayacağız. Gereken desteği tecrübelerimizle vermekte kararlıyız. Terörle mücadelede uluslararası bir mutabakat olmadıktan sonra netice almak mümkün değildir. Türkiye ve Pakistan kenetlendikçe inanıyorum ki refah ve huzuru da yakalayacaktır. Pakistanlı kardeşlerime bir kez daha derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Milletim adına bu duygularımı da Pakistan halkı ile paylaşıyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan-Şerif Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement