Erdoğan Silahları Gömecekler. Olmadı, Ülkeyi Terk Edecekler - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Silahları Gömecekler. Olmadı, Ülkeyi Terk Edecekler

Erdoğan Silahları Gömecekler. Olmadı, Ülkeyi Terk Edecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'daki Fetih Şöleni'nde konuştuYapacakları tek şey var. Silahları gömecek ve betonlayacaklar.

29.05.2016 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'daki Fetih Şöleni'nde konuştu

Yapacakları tek şey var. Silahları gömecek ve betonlayacaklar. Koordinatlarını da verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekler

Bu ülkede Kürt sorunu yok. Bu ülkede terör sorunu var, terör...

İstanbul 563 yıl önce fethedildi ama şundan emin olun bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi. İstanbul semalarında ezanlarımız okunmaya, ay-yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya devam ettiği sürece bu hesaplaşma bitmeyecek, devam edecektir

(Suriye sorunu) Ne işi var orada Rusya'nın Ne işi var İran'ın Ne işi var orada terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış Amerika askerlerinin

Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Güven USTA İstanbul DHA

İstanbul'un fethinin 563'üncü yıldönümü, Yenikapı miting alanındaki dev bir şölenle kutladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAVADA TUR ATTI

Saat 17.00'de başlayan şölene Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 17.40'ta helikopterle geldi. Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter inişten önce meydan üzerinde tur attı.

GENÇLİK BAŞKANLIK İSTİYOR PANKARTI AÇILDI

Cumhurbaşkanı havadayken meydanda Gençlik başkanlık istiyor yazılı dev bir pankart açıldı.

GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI PROTOKOLDE

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman katıldı. Gaziler ve şehit yakınları protokolde oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir şehit çocuğunu kucağına alarak sevdi, oyuncak hediye etti.

1200 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞTI

Vatandaşlar 150 kapıdan sıkı aramadan geçirilerek alana alındı. Yaklaşık 1.200 kişilik ekibin çalıştığı etkinlik alanında; 2 büyük çadır hastane vatandaşlara hizmet verdi. Bayılanlara ilk müdahale alanda yapıldı. 10 sağlık noktası, 70 ambulans, 600 sağlık personeli, 6 mescit, mobil tuvalet ve şadırvanlar, 20 su dağıtım noktası etkinlik boyunca hizmet verdi.

Kürsüye uzak kalanlar, alanın değişik açılarına yerleştirilen 9 dev ekranla gösterileri izledi.

130 OKÇU SAHNEDE

Program, Okçular Tekkesi bünyesindeki 130 okçunun sahneye çıkarak, sahnede kurulan hedeflere ok atışı ile başladı. Daha sonra şiir dinletileri ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu marş dinletisi sunuldu. Mehteran konseri ise Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği Mehteran Grubu tarafından gerçekleştirildi.

FATİH'İN TORUNU DİYE ANONS EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan alana elele girerken, Erdoğan İşte Cumhurbaşkanımız, Cumhurun başkanı, Fatih'in torunu. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı diye anons edildi.

ATATÜRK POSTERİ DEV EKRANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve TBMM Başkanı Kahraman yerlerini aldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi. Dev ekranlarda Türk Bayrağıyla birlikte Atatürk'ün dev bir posteri gösterildi. İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Millet Camisi İmamı Mehmet Bilir Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

TARİHİ KIYAFETLİ TÜRK ASKERLERİ TUR ATTI

Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan tarihteki Türk devletlerinin bayraklarını taşıyan tarihi kıyafetli askerler alanda tur attı.

TOPBAŞ'A KONUŞMAYI BİTİR UYARISI

Protokol konuşmaları sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşması uzayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sunucusu Orhan Karakurt arkadan gelip eliyle uyarıda bulundu.

BİNALİ YILDIRIM KONUŞTU

Fatih Camii'nde Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret edip dua ettikten sonra Yenikapı'ya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Hizmet adamı anonsuyla kürsüye çağrıldı.

YILDIRIM FETİH HİZMET ETMEKTİR

Bizim inancımızda fetih adaletin iyiliğin kapısının açılmasıdır diyen Başbakan Binali Yıldırım, Fetih benden biz'e ulaşmaktır. Farklılıklarımızı renklilik saymak, her dinden, her inançtan milletin insanını bir arada barış içinde yaşatmaktır. Fetih Çanakkale'de geçilmez, Sakarya'da işgalcilere haddini bildirmektir. Fetih millet olarak ayağa kalkmak, yeniden tarihi yazmaktır. Fetih, çağ kapatıp çağ açmaktır. Fetih mazlumun yakınında olmak, ezilen hakların minnet dolu bakışlarına, yürek burkan yakarışlarına çare olmaktır. Diriliş ateşini yakmaktır. Fetih demek, bu necip millete hizmet etmek demektir diye konuştu.

MİLLETİMİZ ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKTI

Fetih, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmaktır. Osman Gazi köprüsünü yapmak, iki kıtayı birbiriyle birleştirmek demektir. Miskinlik örtüsünden sıyrılmak, yoğrularak yeniden tarih sahnesine çıkmaktır şeklinde sözlerini sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi

Zaman, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la kenetlenerek, bir ve bütün olarak tarih yazmak zamanıdır. Dünya mazlumlarına fetih ruhunu taşıma zamanıdır. Okyanus ötesinden Türkiye'de yol biçmeye kalktılar. Terörü başımıza bela ettiler, milleti kalbinden vurmaya çalıştılar. Masum görünümlü şebekeler, kuzu postunda ihanetleriyle milleti kalbinden vurmaya çalıştılar. Milletimizin evlatlarını teröre bulaştırdılar. Gezi kalkışmasıyla gençlerimizi sokağa döktüler. 6-8 Ekim olaylarıyla Yasin Börü ve 52 arkadaşını katlettiler. Şehirleri vandallara teslim ederek, panik havası yapmaya çalıştılar. Bu ülkenin liderini ve onun kadrolarını yok etmeye çalıştılar. Ancak millet bunları yemedi. Halkın irfanı, tuzakları yendi. Milletin adamı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkarak, vefasını gösterdi. İşte burada olduğu gibi...

FATİH SULTAN MEHMET'E SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda Fatih Sultan Mehmet'e hitaben, Ey Fatih Sultan Mehmet Han... Sen bu aziz İstanbul'u fethetmek için gemileri karadan gezdirdin, senin torunların, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. İki kıtayı birbiriyle buluşturdu dedi.

ERDOĞAN KÜRSÜDE

Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından, Yeniden diriliş, yeniden yükselişin mimarı anonsuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

İKİ YENİÇERİ ASKERİ SAHNEDE SAĞLI SOLLU YER ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmak için kürsüye geldiğinde, Yeniçeri kıyafeti giyen iki asker sahnenin önünde sağlı sollu yerini aldı. Kürsünün arkasına da tarihteki Türk devletlerini sembolize eden kıyafet ve bayraklarıyla askerler dizildi.

TERÖRÜ BİTİRELİM PANKARTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaya başladığında alanda yeniden büyük bir pankart açıldı. Gençlik Kolları imzalı pankartta, Dağları delelim, terörü bitirelim yazısı yer aldı.

HESAPLAŞMA BİTMEDİ

Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul 563 yıl önce fethedildi ama şundan emin olun bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi. İstanbul semalarında ezanlarımız okunmaya, ay-yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya devam ettiği sürece bu hesaplaşma bitmeyecek, devam edecektir dedi.

NAZIM HİKMET'TEN ALINTI YAPTI

İstanbul'un fethini, Avrupa kıtasının diğer ucunda, Endülüs'te vahşice söndürülmeye çalışılan bir medeniyetin Doğu'dan yeniden filizlenmesi olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NAzım Hikmet'in dizelerine atıf yaparak, Fetihten sonra bize artık ne İstanbul'dan ne Trakya'dan ne de Anadolu'dan hicret yoktur. Sadece Akdeniz'e değil, Avrupa'ya da bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketi bizden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir dedi.

AÇTIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜLDÜLER

Sözü terör olaylarına getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onların derdi fethin intikamını almaktır. Kullandıkları kuklalar, açtıkları çukurlara gömüldüler. Onları üzerimize salanların akıbeti de eninde sonunda aynı olacaktır dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN SLOGANLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken kalabalık zaman zaman Başkan Erdoğan sloganı attı. Cumhurbaşkanı bu sloganlara, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Karar da sizindir, söz de sizindir karşılığını verdi.

YENİDEN SLOGANLAR YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımları devam eden köprü, havalimanı ve şehir hastanelerinden bahsederken, sözü isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na getirdi. Bir zamanlar SSK'nın başında birisi vardı. Biliyorsunuz değil mi Onun namını duydunuz değil mi derken, alandan yeniden sloganlar yükseldi.

MECLİS'TE PKK İSTEMİYORUZ SLOGANINA YANIT

Meclis'te PKK istemiyoruz sloganları atılınca, Erdoğan bunun üzerine, Şu anda bildiğiniz gibi dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda iktidar partisinin vermiş olduğu teklif görüşüldü. 376 kabulle geçti. Bu ne demektir Yargı parlamentoya fezlekeleri gönderiyor. Bu fezlekeler rafa konuluyordu. Şimdi Meclis Başkanlığı, rafa konulmuş, 168 milletvekilini kapsayan fezlekeleri yargıya gönderiyor. Bundan sonra karar yargının. Yargının vereceği kararla sizin bu arzularınız, Allah'ın izniyle yerine gelecektir dedi.

KÜRT SORUNU YOK, TERÖR SORUNU VAR

Terör örgütünün ilk hedeflerinden birinin tarihi camiler olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bunların başındakiler, Zerdüşt inancına mensuptur. Bunların bizim dinimizle yakından uzaktan alakaları yok. Benim saf Kürt kardeşlerim bu oyuna geliyorlar. Bu ülkede Kürt sorunu yok. Bu ülkede terör sorunu var, terör. Şu anda silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle, korucularımızla operasyonlar sürüyor. Allah'ın izniyle, Güneydoğu'da, Doğu'da, bu operasyonlar huzuru, refahı getirinceye kadar devam edecek diye konuştu.

NE İŞİ VAR AMERİKAN ASKERİNİN

Konuşmasında sözü Suriye'ye getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ne işi var orada Rusya'nın Ne işi var İran'ın Ne işi var orada terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış Amerika askerlerinin dedi.

TÜRKİYE'NİN BAĞLARINI KOPARMAK İSTİYORLAR

Esad rejimi, DEAŞ ve PYD'nin üçlü bir sacayağı haline dönüştüğünü söyleyen Erdoğan, Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor. Hatta destekliyor. DAİŞ denilen maşa örgütü öne sürerek, Suriye'yi ateşe boğanların asıl amacı çok açıktır. PYD denilen terör örgütünü kullanarak güney sınırlarımızı kuşatmayı çalışanlarının amacının, Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile bağlarını koparmak istedikleri ortadadır diye konuştu.

YA SİLAHLARI GÖMECEKLER YA DA ÜLKEYİ TERK EDECEKLER

Konuşmasının sonunda sözü yeniden terör olaylarına getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dün bir tane parti kongre yapmış. Kongrede ne Türk Bayrağı var ne İstiklal Marşı var. Bunlar bu milletin evladı olabilir mi ve parlamentonun içinde olanlar da gidip orada konuşma yapıyor. Bunların yeri belli. Yapacakları tek şey var. Silahları gömecek ve betonlayacaklar. Koordinatlarını da verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekler diye konuştu.

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Türk Yıldızları sahne aldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları Yenikapı miting alanını dolduran vatandaşlara nefes kesen bir gösteri sundu.

KADIN PİLOT DA YER ALDI

Türk yıldızları içinde Binbaşı Esra Özatay da yer aldı.

DİRİLİŞ EKİBİ ŞİİR OKUDU

Türk Yıldızları'nın gösterisinin ardından Diriliş dizisi oyuncuları şiirler okudu.

HAVANIN KARARMASI BEKLENDİ

Dünyanın en büyük 3D mapping sahnesinde üç boyutlu özel gösteri için havanın kararması beklendi.

ERDOĞAN VE YILDIRIM 3D GÖSTERİYİ İZLEMEDEN AYRILDI

İstanbul'un fethinin canlandırıldığı 3 boyutlu gösteri başlamadan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Yenikapı'dan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle Huber Köşkü'ne geçerken, Başbakan Binali Yıldırım da Ankara'ya gitmek üzere havalimanına gitti.

FETİH DEV SAHNEDE CANLANDIRILDI

Alanda kurulan dünyanın en büyük 3D mapping sahnesinde hazırlanan özel gösteri sahnelendi. Bu sahne için tasarlanan özel gösteride; gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile fetih 3 boyutlu olarak yeniden canlandırıldı. Dönemin kıyafetleri, kullanılan araç gereçler, silahlar ve zırhlar titiz bir çalışmayla yeniden üretildi. Fetih öncesi hazırlıklar ve İstanbul'un fethi günümüzün en ileri teknikleri ve bu gerçekçi sahne malzemeleriyle oluşturuldu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SAHNESİ

Yurtiçinden ve yurtdışından konunun uzmanı 520 kişi, bu büyük gösteri için bir araya geldi. 180 m x 28 m'lik İstanbul Surları formunda Dünyanın en büyük 3D mapping sahnesi yapıldı. (Yaklaşık 4.500 m2). Sahnede 540 m2'lik bir LED ekran yer aldı. Sahnede sis, alev ve pyroteknik malzeme yer aldı.

500 KİŞİLİK OYUNCU KADROSU

Sahnede hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar yer aldı. 500 kişilik bir oyuncu kadrosu, 3D mappinge paralel olarak sahnede İstanbul'un Fethi'ni canlandırdı. Gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası 3D mapping gösteriye entegre olarak Leventler tarafından sahnede çekildi.

Etkinlik, Mehter Takımı'nın sunduğu gösteriyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan Silahları Gömecekler. Olmadı, Ülkeyi Terk Edecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement