Erdoğan: "Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu" - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: "Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulunun cumhurbaşkanı seçimine ilişkin hazırladıkları reklam filminin yayınının durdurmasına dair, "Aynı şeyi 30 Mart seçimlerinde de yaptı bu YSK. Orada da biliyorsunuz bir bayrak filmi hazırlamıştık. Yine orada da bayraktan rahatsız oldular.

07.08.2014 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulunun cumhurbaşkanı seçimine ilişkin hazırladıkları reklam filminin yayınının durdurmasına dair, "Aynı şeyi 30 Mart seçimlerinde de yaptı bu YSK. Orada da biliyorsunuz bir bayrak filmi hazırlamıştık. Yine orada da bayraktan rahatsız oldular. Anlamak mümkün değil" dedi.

Erdoğan, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 10 Ağustos'un Türkiye'de bir dönüşüm tarihi olduğunu belirtti.

Erdoğan, bu tarihin yeni Türkiye için bir milat olduğunu, vatandaşların sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceğini, Türkiye'nin gücüne güç katacağını ifade etti.

Alanda bulunanlara cumhurbaşkanı seçimine ilişkin hazırladıkları reklam filmini izleyip izlemediklerini soran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne oluyor orada? Beğendiniz mi? Millet, sahibi olduğu yıldızı ehline emanet ediyor. Millet, devletiyle kucaklaşıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu ilke 10 Ağustos'ta tam manasıyla hayata geçiyor. MHP bu reklam filminden rahatsız olmuş. Haberiniz var mı? Niye rahatsız olmuş biliyor musunuz? Ezan sesi var. Niye rahatsız olmuş biliyor musunuz? Seccade var. Niye rahatsız olmuş biliyor musunuz? Anadolu'nun o yaşmaklı anası var. Seccade ya onları rahatsız etmiş ve Yüksek Seçim Kurulu, 6'ya 4 oy çokluğuyla bu kısımların bu filmden çıkarılmasının istedi. Aynı şeyi 30 Mart seçimlerinde de yaptı bu YSK. Orada da biliyorsunuz bir bayrak filmi hazırlamıştık. Yine orada da bayraktan rahatsız oldular. Anlamak mümkün değil. Bırakalım herkes bunları değerlendirsin. Yeter ki bizim ortak değerlerimiz bunlar olsun. Bayrak bizim ortak değerimizi değil mi? Ezan bizim ortak değerimiz değil mi? Hadi bakalım. Ben şimdi diyorum ki 'Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' Hadi bakalım. Söylemeyeyim mi ben bunu?"

CHP ile bu kadar ittifak yapanın sonunun böyle olacağını ifade eden Erdoğan, "Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu" sözünü hatırlattı.

MHP'nin yol arkadaşının artık CHP, Sosyalist İşçi Partisi ve Devrimci Halk Partisi olduğunu belirten Erdoğan, MHP'ye gönül vermiş kişilere seslenerek "Bu arkadaşlardan haberiniz var mı" diye sordu.

"Ah MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, herhalde bunun idrakiyle pazar günü MHP'nin yöntemine gereken cevabını vereceğinizi inanıyorum" diyen Erdoğan, CHP'ye gönül verenlerin de bu tabloyu gördükten sonra gereken dersi vereceklerine inandığını ifade etti.

"Verin ki ibret alsınlar, akıllarını başlarına toplasınlar, başarısız olduklarını anlasınlar ve kendilerini sorgulasınlar" şeklinde konuşan Erdoğan, artık yeni Türkiye'nin kurulduğunu eski Türkiye'nin tasfiye olacağını anlattı.

Alandakilere, "10 Ağustos'a hazır mısın Gaziantep, sandığa gidiyor muyuz? Yeni Türkiye'ye evet mi? 77 milyon kardeş Türkiye'ye evet diyor muyuz Gaziantep?" diye soran Erdoğan, Gaziantep'in 2007 halk oylamasında yüzde 80, 2010 halk oylamasında yüzde 70 ile evet dediğini, 10 Ağustos'ta da rekor beklediklerini söyledi.

Sadece AK Parti'ye gönül verenlere değil, CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve tüm partilere gönül vermiş kardeşlerine de seslendiğini söyleyen Erdoğan, büyük bir destek beklediğini kaydetti.

"İnşallah bir rekor kıracağız" diyen Erdoğan, 3 Kasım 2002'nin Türkiye için bir milat olduğunu, bu tarihten sonra devletle milletin kaynaştığını, uçurumun kapandığını, vatandaşını horlayan, dışlayan devletin gittiğini, vatandaşına her hizmeti sunan devlet anlayışı geldiğini dile getirdi.

Afyonkarahisar'dan yola çıkarken, "Türk'üyle Kürt'üyle Arap'ıyla Laz'ıyla Çerkez'iyle Gürcü'süyle Boşnak'ıyla Pomak'ıyla Roman'ıyla, yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz" dediklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ve tek millet dedik, tek millet bunun kalıbıdır. Tek millet ne sadece Kürt'tür ne sadece Türk'tür, ne sadece Arap'tır, ne sadece şudur budur. 77 milyonun tamamı tek millettir. Yani çokluk içinde teklik. Buna tasavvufta ' kesrette vahdet' derler. Bu şekilde bir birlik, tek millet. İki: 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bayrağımız bu tek bayrak. Alternatif bayrak asla. Üç: 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Kimse bu vatan topraklarında ameliyat yapamaz. Yapmaya kalkarsa karşısında bizi bulur, demir yumruğumuzu bulur. Yapamaz. Dört: Tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletine alternatif bir devlet, bir paralel devlet asla olamaz. İşte inlerine girdik, girilecek ve bu tür yapılanmayı yapanlar bunun bedeli ödeyecek.''

(Sürecek)

Erdoğan: "Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı: FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, çok sayıda dijital materyale de el konulduğunu ifade etti.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement