Erdoğan: "Terörle Mücadele Konusunda Abe ile Hemfikiriz" (3) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: "Terörle Mücadele Konusunda Abe ile Hemfikiriz" (3)

Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin de alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor.

08.10.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin de alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul'un müstesna bir yerinde bin dönüm kadar bir araziyi bu üniversite için tahsis etmiş durumdayız. Abe ile 13-14 Kasım tarihlerinde İstanbul'da Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyrini ve Japon vatandaşlarının 1987 yılında THY ile Tahran'dan tahliye edilmelerini konu alan 'Ertuğrul 1890' filminin de galasını yapacağız" dedi.

"TÜK-JAPON DOSTLUĞUNUN YENİ NESİLLERE AKTARILMASINDA ÖNCÜLÜK EDİLİYOR"

Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyahatinin 125'inci yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle tarihteki yerine yaraşır şekilde kutlandığını belirten Erdoğan, "Dostumuz ve stratejik ortağımız Japonya'yı bu kez Cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Öncelikle Tokyo'ya vardığımız andan itibaren şahsıma, eşime ve beraberindeki heyete gösterilen misafirperverlik dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Geçen yıl Türkiye ile Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 90'ıncı yıl dönümünü kutladık. Hatırlayacağınız üzere bu vesileyle Başbakan olduğum dönemde ilk yurt dışı ziyaretimi o yıl içerisinde Japonya'ya gerçekleştirmiştim. Bu yıl da Türk-Japon dostluğunda çok önemli yeri olan Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyahatinin 125'inci yıl dönümüdür. Bu müstesna yıl dönümünü düzenlenen etkinliklerle tarihimizde yerine yaraşır şekilde idrak ediyoruz. Ortak mirasımızı baş üstünde tutarak hem aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkıyor hem de Tük-Japon dostluğunun yeni nesillere aktarılmasında öncülük ediliyor" diye konuştu.

"BÖYLE BİR UNVANA LAYIK GÖRÜLMEK BENİ ZİYADESİYLE ONURLANDIRDI"

Japonya'daki köklü bir üniversiteden fahri doktora aldığını söyleyen Erdoğan, "Dün Tokyo'ya intikalimizin ardından ilk olarak Japon Parlamentosu, Japonya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve beraberindeki Japon milletvekili dostlarımızı kabul ettik. Bugün ise şahsıma tevdi edilen fahri doktora ünvanını kabul ettim. Japonya'nın en köklü ve prestijli eğitim kurumlarından biri olan üniversite tarafından böyle bir unvana layık görülmek beni ziyadesiyle onurlandırdı" ifadelerini kullandı.

"ÖZELLİKLE TERÖRLE İLGİLİ KONULARI DEĞERLENDİRME FIRSATI BULDUK"

Japonya Başbakanı Abe ile heyetlerarası ve başbaşa görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, özellikle terörle ilgili konuları da değerlendirdiklerini vurgulayarak "Tüm bu görüşmelerde özellikle ikili ilişkilerimizin stratejik boyutlarını ele aldık. Uluslararası gündemdeki başlıca konuları özellikle terörle ilgili konuları değerlendirme fırsatı bulduk. Bu konuda değerli dostum Abe ile hemfikir olduğumuzu gördüm. Kuşkusuz ekonomik ve ticari iş birliğimiz Türkiye-Japonya ilişkilerinin en önemli boyutlarından birini oluşturuyor. Burada geçmiş projelerimizi ve şu anda devam eden projeleri de gözden geçerdik. Ekonomik Ortaklık Anlaşmasına ilişkin resmi müzakerelerde kaydedilen olumlu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN MÜSTESNA BİR YERİNDE BİN DÖNÜM ARAZİYİ ÜNİVERSİTE İÇİN TAHSİS ETMİŞ DURUMDAYIZ"

Ekim ayının 13'ünde Şinzo Abe'nin İstanbul'a bir ziyaret gerçekleştireceğini aktaran Erdoğan, "Türkiye, bu yıl G20'nin dönem başkanlığını yapıyor. Liderler Zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek. Bu arada ayın 13'ünde Sayın Abe ile İstanbul'da bir araya geleceğiz. Bu konu bizler için çok çok önemli, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin de alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul'un müstesna bir yerinde bin dönüm kadar bir araziyi bu üniversite için tahsis etmiş durumdayız. Abe ile 13-14 Kasım tarihlerinde İstanbul'da Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyrini ve Japon vatandaşlarının 1987 yılında THY ile Tahran'dan tahliye edilmelerini konu alan 'Ertuğrul 1890' filminin de galasını yapacağız. Ziyaretlerimizin ülkelerimiz arasındaki köklü bağları daha da güçlendireceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu. - Erdoğan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: 'Terörle Mücadele Konusunda Abe ile Hemfikiriz' (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement